Köszönöm Estella & Rebeka a gyors válaszokat.
Elsõsorban olyan helyet keresek ahová el lehet jutni busszal,s itthon befizetünk egy félpanziós ellátást.Nem utolsó sorban a természeti értékek nekem jobban tetszenek mint hogy legyen 5 disco.Nen szeretem õket túlzottan.Az a baj,utazási iroda nem szervez kisebb helyekre buszokat lfogadható áron.Tavaly nem azt az ellátást kaptuk amit befizettünk,ezért idén "kárpótlásul" 20% kedvezményt kapunk az árból.Ez az iroda meg csak Paraliára és Sartira szervez utakat.Így nehéz mire megtaláljuk azt ami mindennek és mindenkinek megfelel.
Korfun túl nagy az élet,én Moraitikán voltam és annyian voltak hogy nem lehetett elférni a strandon.Ezt nem akarjuk megismételni.Amúgy ott Paralián mennyire drágák a dolgok?remélem nem annyira mint Korfun,mert ott 2euró volt 1 liter cola,s 1 euró 1 zsömle.....
Nekem nagyon tetszett Paralia, de ha nem szereted a dizsiket, a tömeget és inkább szép természetre vágysz, akkor ne Paraliat válasszd, mert meg fogod bánni. Nagyon sok iroda szervez buszos utakat Nei Poriba, Platamonasra Stavrosba stb.. ezek kevésbé nyüzsis helyek.
Paralian az árak nem mondhatni annyra drágának, de sztem nem is olcsó pl:
gyros: 1,8 kenyér: 1 euro tej: 2 euro frappe: 3 euro a strandon , zöldségek utószezonban olcsók, az ouzo mindenhol olcsó, pékáruk elég drágák pl én egy fetás péksüti 1,8 euro (bár elég nagy), fánk : 1 euro
Húsok drágák. Szórakozóhelyek is drágák, egy egyszerûbb pia 5 euronál indul
magyarországi árakhoz viszonyítva minden drágább, kivéve az ouzo, gyros meg a ruhák.
Nos ha az árakat nézem, akkor azt kell mondanom, hogy Görögországon belül Parália egy olcsó hely. Ha a szállásokat nézem, akkor itt olcsóbban kapsz mint sok helyen, de a boltokat nézve is itt a legolcsóbb az élet. Saját magyarázatom szerint: a hatalmas tömeg fogyaszt annyit, hogy az árakat alacsonyan lehessen tartani, emellett magukból az üzletekbõl, éttermekbõl is hatalmas a kínálat, ha valaki magasan tartja az árakat az emberek átmennek másfelé. (Azért nem kell arra gondolni, hogy fillérekért kapható itt bármi. )
De a tömeg vonzata az is, hogy a parton mint a heringek, és ez engem is nagyon riaszt. Vagy elmész a központtól távolabbi strandokra, pláne ha van autód.
A félpanziós ellátásról pedig meg van a véleményem, soha nem kérnék. Olcsóbb és jobb is ha leballagok a boltba és megvásárolom a nekem tetszõ dolgokat, akkor eszem amikor akarok és azt amit akarok. Nekünk a melegben amúgy is a vacsora a fõ étkezés, had egyek már akkor a saját választásom szerint. Persze ezt én gondolom így, mindenki arra költ amire akar.
Sartiból is szerveznek egyébként fak. utakat, szinte minden elérhetõ onnan is, csak kissé nagyobb a távolság. Bár ha éppen az Athosi hajókirándulást nézzük onnan közelebb van talán.
Az esõrõl. Tavaly nyáron a június végétõl augusztus végéig egy csepp esõt sem láttunk Nei Poriban! Árnyékban 40 fok volt, és hõségriadó. Már éppen a kihalás szélén álltunk, mikor eljött a szeptember, és vele az esõk!
Három hétig kis félnapos szünetekkel esett, és olyan viharok voltak a tengeren, hogy a hajós kirándulások nem indultak el. Vagy ha reggel még biztató is volt, miután elindultunk a hajóval, alulról-felülrõl jött a víz, és hatalmas hullámok voltak.
Aztán szeptember utolsó hetében ismét jó idõ volt.
Nos ezek szerint a mi viharunk volt az utolsó zuhé a tavalyi nyáron? Az még csak hagyján, hogy a nagy zuhé után egész nap esett, de mi lementünk Volosig azon a napon, végig esett.
Tényleg Rebi jól kifogtuk azt az esõs napot. Bár én nem bántam, mert jó volt egy kis pihi a bõrünknek is.
Parálián idén mi is 3*ra megyünk, és nekem ott olyan érzésem van, hogy tényleg élek. Nincs szürkeség, egyhangúság.
Az árakat se lehet szerintem ennél jobbban felemelni, mert ott van Katerini, és akkor sokan ott fogják a pénzüket elkölteni. Sarti környékén ilyen város nincs talán ezért drágább. Idén megnézem, azt is Paráliáról nincs is annyira messze, mert itt ódákat zengenek róla, és akik ismerõsök ott voltak azok nem ezt mondták, de ezt még nyáron leírtam.
Ami érdekes pl. Kalambakán is hasonló taverna árakkal találkoztunk tavaly, és Makrin is.
Hát igen,rég jártam erre,de mivel a héten lefoglaltam a nyári nyaralást ezért,megint van mit várni,szóval újra itt vagyok Bár én idén Zakyntosra megyek,az én örök szerelmem Paralia,jövõre ismét vissza melyik Apartmanban is szálltok meg?
Húúú képzeld van két pazar apartman és nem tudok dönteni melyiket is válasszam. Szerencsére ez Parália csendesebb részén van. Tavaly a Katerinirõl bevezetõ úton voltunk, és annak is a sétáló utca közelébe. Engem nem zavart csak a parkolás volt néha gond, ezért gondoltuk, hogy most kintebb megyünk.
Ez a döntésképtelenség a héten lemegy rólam, és pénteken foglalok 2 hétre.
Annyian mondjátok hogy menjek Paraliára,ugyhogy meggyõztetek!
Csak még az érdekel hogy melyik a legjobb autókölcsönzõ és taverna?Bár nem mintha kipróbálnánk az ottani gyrost,mert vagatáriánusok vagyunk.Valyon a félpanziót lehet ilyen kéréssel kérni?
Meg ,mondjatok pár helyet ahova el lehet menni motorral,és nincsenek sokan....
Én nem akarlak rá beszélni, csak Szöszyvel bezsélgetünk, mi már régóta ismerjük egymást, és mindketten nagyon szeretjük Paráliát.
Én félpanziót semmi esetre se fizetnék be. Nagyon sok jó hely van Parálián, és nem biztos ott fõznek a legjobban ahol az utazási iroda elõfizet. Sõt egymást érik a tavernák. Vega kajával elég nehéz lesz.
A környéket érdemes felfedezni motorral.
Mi autóval járunk ki, így autókölcsönzõt hirtelen nem is tudok mondani.
Hát iylen,hogy legjobb taverna szeritntem nincs,legalább is nekem egyformán jó mind Félpanzió esetén nem lehet válogatni azt eszed amit kapsz,én ezért nem kérek soha ellátást Paralián mindenhol sokan vannak,nyüzsi van Talán a Cocus dizsin túl,amikor mész kifelé Paraliáról,na ott azon a partszakaszon vannak nagyon kellemes tengerparti bárok,meg mivel az már eléggé kint van ott kevesebb ember van
Ha szeretsz szórakozni,szereted a nyüzsit a jó kajákat és a jófej embereket és szeretsz vásárolni Paraliát Neked találták ki
Szép estét Nektek!
A Cocus után is vannak tavernák. Sose jártam arra, most teljesen újat mondtál!!!
Idén megnézem már, mi mindig valamelyik központi helyen lévõ tavernába ettünk eddig.