Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Még a helyszínen eldöntjük hogy megyünk-e Athénba, mert mennénk nagyon, csak hát igen elég sok idő - így elmegy a szombat este, vasárnap egész nap és kb a hétfő is mire magunkhoz térünk De majd meglátjuk mert sok jót hallottunk róla!
Kérdésem lenne hogy a SKIATHOS hajókirándulásról bővebbet tudtok-e mondani?
Még affelől érdeklődnék, hogy motorbérlés mennyibe kerül OB-en? Valamint hogy a kis gumi kerekes kisvonat csak Paralia és OB között jár vagy más felé is? Mennyibe kerül?
Igaza van az előző íronak. Tolobol 35 euro személy Athén és egy másik arcát lehet megismerni.
Skiathos: Tavaly 35 Euro volt. A busz levisz Voloszig ha jol emlékszei a város nevekre kb 220 km. Hajora szálltok. A hajo kb 1.5-2 órát megy Skiathos városába. Gyönyörű kis sziget és a város is. Felmentek egy kilátohoz kis templommal majd szabadidő.
Délután indul a hajo Skiathos de Görögorszáh ha jol tudom második legszebb tengerpartjára. 2 órás tengeri fürdés a program. Ezután vissza hajóztok és jöttök haza. A hajón oda fele metaxa parti, vissza fele Ouzo party. Maga a sziget gyönyörű egyszer látni kell.
Én Nei Porin béreltem 2 éve 3 napért 75 Eurot írtak. De az itteni forumtárs Sancho mondatát alkalmazva 50 euroért megkaptam 3 napra. A mondatot később megkereshetem. Lefordítva "kaphatok e árengedményt"
Tavaly is vonatoztunk. Olimpic beachbe illetve Paraliába esténként járnak a kisvonatok. Áruk 2,5 euro/ személy de ha 1,5 órán belül vissza ülsz oda adod a nyugtát a kalauznak és akkor nem kell fizetni. De ha az időt tul lépitek akkor ismét 2,5. A taxí 4 euro a két település között. Alkudozás nincs. Ki vannak táblázva az árak a taxí állomásokon. A kisvonat csak O.B és Paralia között jár.
Kedves UNIC! Köszönöm a válaszodat! Skiathos-i hajókirándulást már most várjuk! Az nagyon lázban tart bennünket! Athénba mindenképp menni fogunk hiszen elsősorban emiatt választottuk ismét Görögországot!
Az aparmanról még mindig várnánk 1-2 hozzászólást, vagy képet. Elsősorban az érdekelne hogy mennyire van meleg a szobában - nem szeretnénk sokat tartózkodni a lakásban de eddig Sartin szuterén szinten voltunk és nagyon kellemes volt az idő nem volt szükséges a klíma - ha nem muszály itt se szeretnénk nem az ára miatt hanem eleve nem vagyunk klímásak De persze ha 40fok van éjjel is a lakásban akkor igen
Valamint hogy főzési lehetőség milyen a szálláson - villanyrezsó vagy más esetleg?
Köszönöm továbbra is a válaszokat!
#2145732014-03-27 19:33:12 Válasz a #214565. hsz-ra
klíma nem csak éjjel kell. Délben nem tudsz megmaradni a hőségtől a parton,sziesztázni kell, mi a klímás szobában vészeltük át a hőséget egész 4 óráig. Át kell venni a görögök szokásait ebben is.
Kedves Teketoria! Mi Sartin kibírtuk légkondi nélkül mind a két évben. Mondjuk alig voltunk a szálláson, mert mindig mentünk vagy kirándulni vagy a parton. Ha felmentünk a szieszta időben a szállásra csak ebédelni mentünk fel, mert nem akartunk henyélni
A görögök szokásai tény hogy egyedülállóak
Tényleg OB-en is a wcbe nem lehet tenni papírt? Ez egész Görögország területén így van? Erről nem is olvastam még
A hír igaz! A wc-papírt tényleg nem lehet beledobni a wc-csészébe. Tényleg nem hallottál még róla? Sartin nem így volt? Itt a fórumon is minden évben felreppen ez a téma. Ez el szokták mondani az idegenvezetők a megérkezést követő első találkozáskor. Nincs kiépített csatornarendszerük. Ezért látni annyi szippantós autót. Reggelente ürítik az emésztőket.
Egyébként érdemes betartani a szabályt, mert könnyen eldugulhat a lefolyó és az bizony nagyon kellemetlen tud leni.
Kedves Gudli!
De hallottam róla hisz ahogy írtam is 2 évig Sartin nyaraltunk -a kérdésem az volt, hogy itt is érvényben van-e ez?
De mostmár erről a témáról is tájékozott vagyok s tudni fogom, hogy itt is úgy működik mint Sartin!
Hát igen- Sartin is az előttünk lévő turnusban valaki nem tartotta ezt be az apartmanba s minket már úgy fogadtak hogy ha nem figyelünk oda akkor súlyos összeget fogunk fizetni - így a lakótársak is figyeltek rá, ahogy mi is
Hazaérkeztünk. Az Elliben nem volt net. Bár mondták, hogy talán 06.01-től lesz, de nem lett. "Játéktermekből" lehet netezni, utcán free wifit nem találtunk, sem itt, sem Paralián, Vagyis amit találtunk, ahhoz sem lehetett csatlakozni.
A játékgépeseknél a net: negyed óra 50 cent, fél óra 1 euro.
Teljesen jó idő volt, nem hiszek többet annak, aki azzal riogat, hogy ilyenkor még hideg a tenger. Voltunk már aug-szeptemberben, és nem tapasztaltam különbséget, az első fél perc hideg, de aztán hozzászokunk, és nagyon kellemes. Simán bent strandolt egy csomó ember a tengerben. szinte meleg volt.
1,5 nap eső volt, a többi napon végig strandoltunk.
Írjatok, ha van kérdésetek, szívesen válaszolok.
Már kint elterveztem, hogy az OB-Paralia közti sétányról megosztom itt a tapasztalatomat, mert már érkezés napján át akartam menni, olyan kíváncsi voltam, de jó, hogy nem tettük, a fárasztó buszút után. Valaki itt azt írta korábban, hogy egy kellemes séta, kb. 20 perc. Hát ez nagyon nem így van.
A két település SZÉLÉTŐL 40 perc, de pl. az Ellitől (és az apartmanok nagy részétől) Paralia központjáig simán van egy óra! Én nem ajánlom annak, aki nem bír sétálni, vagy nem bírja a meleget. Padok ugyan vannak, de árnyék nem nagyon, így ha nap közben megy át vki, simán napszúrást kaphat. Egy bolt is van az úton, de ott 1,10 volt az a dobozos kóla, ami mindenhol máshol 0,60. Megteheti, mert addigra már mindenki kitikkad, és nincs msá lehetőség a vásárlásra.
Mi elindultunk gyalog a LIDL-be, hát majd' másfél óra volt! Aztán gyalog haza.......... Pedig vidékiek vagyunk, és sokat gyalogolunk, de ez durva volt.
Később quad-ot béreltünk, azzal mentünk át, akit érdekel: 2 órára 10 euro, + 3 euro az üzemanyag.
Paralián ugyanez 15, de egy órára 10.
A homokfutó 1 órára 15 lett volna, de egyik helyen sem volt. (szervizben volt/nem működött)
A 4 kerekű bicikli (?) 5 euro.
Még egyszer átmentünk, akkor busszal, a jegy Paraliáig 1,10, de nagyon fura volt, az OB végén lévő buszmegállóban a tavalyi menetrend volt kint, napi 3-4 busz jön, a többi buszmegállóban SEMMI tájékoztatás, és ahogy beérünk Paraliára, ott sincs! Nincsenek menetrendek a megállókban. Így hazafele megint gyalog jöttünk.
Gyros 2,20 mindenhol, kólával/sörrel 3,00.
Éttermekben tényleg mindenhol van ajándék desszert + ouzo, de ez is érdekes volt, a végén a számlán 5 tétel szerepelt az egyik helyen, pedig csak két ennivalót kértünk, és inni nem ittunk akkor. Úgy tudom, van 1-1,5 euro szervizdíj, de ez még így sem 5 tétel. A köret nem külön volt, szóval tényleg nem tudom, mit fizettünk. De úgyis adunk ilyenkor bőven borravalót, szóval ki van fizetve az a desszert + az ouzo is.
Bár az Elliről én írtam ki a kérdést, már térképen is meg tudom jelölni, + ha bárkinek van kérdése, írjon!
Sziasztok
Kedves sizu! Engem az Elli apartman érdekelne, mivel 2 hét múlva indulunk Görögországba, és mi is ott szállunk meg!!
Mesélnél róla? Tisztasága, felszereltsége, konyhai eszközök...
Melyik fakultatív kirándulásra mentetek? Milyen volt?
Előre is köszönöm
Szia!
Az Elli tényleg annyira van a parttól, mint ahogy a katalógusban szerepel. Nincs 5 perc séta. Boltok 100 m-en belül.
Tiszta, és a minimálisnál jobban felszerelt. Mi vittünk evőeszközt, de volt kanál, villa, kések, bögrék, poharak, tányérok, serpenyő, fazék, tésztaszűrő. A villanyrezsót használtuk, 2 részes, nagyon gyorsan melegszik, simán lehet rajta főzni. Felette van páraelszívó. A hűtő 3 polcos + fagyasztós, bőven elfértünk benne.
2 főre fizettünk, de 4 ágyast kaptunk, talán az egyetlen negatívum, hogy a tetőtérben kaptunk szobát, ami a 4.emeletnek felel meg. Itt csak 2 stúdió van, a többi emeleten 3. TV, légkondi van. Magyar adót nem tudtunk fogni.
Ja, és a falak sajnos elég vékonyak,de gondolom ez máshol is így van. Azt mindig hallod, ha a szomszéd szobából elmennek, megérkeznek, vagy épp "jól érzik magukat"
Elli, a tulajdonos nagyon kedves, bármiben segít. Magyarul és angolul nem beszél, csak görögül és talán németül, de bármit akartunk, el tudtuk mutogatni. pl. pumpát is keresett a nagy gumimatracunk felfújásához.
Fakultatívra most nem mentünk, mert 2 éve Sartin 3-ra is befizettünk, és nem érte meg. Akkor alig maradt idő a tengerre, ezért most elhatároztuk, hogy csak pihenni fogunk.
Nézz be a Paralia topikba is, a kirándulások mind ugyanazok!
Ha privátban küldesz egy e-mail címet, fotókat is tudok küldeni!
Szia
Köszönöm, nagyon részletes volt. Mi 2 szobás apartmant foglaltunk, de már nem emlékszem, hányadik emeleten. És - ha jól emlékszem az utazási iroda fotóira - a tengert sem nagyon látjuk az erkélyről.
De már nagyon várjuk.
A két szobás apartmanok nagyon jók, tágasak. Mi kétszer volrtonk itt. Második alkalommal ilyet kaptunk, pedig csak ketten voltunk. Ezek az utcára nézők. Innen nem látni a tengert, mert pont ellenkező irányba néznek.