#2143362014-03-20 09:57:39 Válasz a #214335. hsz-ra
Zsuzsa,
nekünk, 30-asoknak nagyon megterhelő volt a hőségben a dombokra föl-le kanyarogva. Nem ismerlek titeket, de 60 fölött én oda az autót javasolnám.
Nekünk gyalog nem fért bele, hogy még Spartochoriba is átsétáljunk a hegygerincen, vagy hogy Agios Ioannison is strandoljunk, ezért azt beszéltük, hogy legközelebb kipróbálnánk ott a quad-ot.
#2144262014-03-23 02:54:34 Válasz a #214359. hsz-ra
Hidalgo!
Mi 50-esek vagyunk, de tény, hogy aszkéta-típusok, szükség esetén magas a tűrőképességünk. Mi Vathi-Katomeri-Limonari-Katomeri-Spartohori-Spilia útvonalat abszolváltuk úgy 35-40 fokban, és a gerincen árnyékra ne számíts 60-asoknak, akik azért többségében nem olyan mobilisak, én is az autót ajánlanám. Nekünk azért Limonari volt a sokkal könnyebb falat, Katomeriig egyszer gyalog, egyszer pedig a kikötői minibusszal mentünk Vathiból, onnan le a beach-re gyalog, és vissza Katomeribe és onnan Vathiba is gyalog, ez sem volt kevés, de Fanarihoz kifejezetten hosszú volt a séta, bár közben fotózgattam rengeteget, ez valamicskét segített! Onnan vissza ugyanaz, és amikor Vathiban kiderült, hogy nincs vissza komp, és folytathatjuk a sétát Spiliába - na az volt a sz.pás Akinek van kedve, adja össze a kilométereket, én nem akartam tudni, mennyire vagyok hülye, hogy a legnagyobb kánikulában nagyobbat túrázok egy görög szigeten, mint a Bükkben szoktunk
Sziasztok!
Képzeljétek el idén megint Lefkadára megyünk! Ez lesz a harmadik!
Lusta voltam keresgélni más helyet, meg úgysem találunk jobbat, úgyhogy lefoglaltam júli17-27-ig a tavalyi szállásunk másik apartmanját.
Öröm a köbön!
#2146022014-03-28 15:56:31 Válasz a #214600. hsz-ra
Szia,
Nidriben sok magyar szokott lenni, mi oda egy-két este szoktunk csak átmenni.
Imádni fogod a szigetet!
Én még sosem voltam egy helyen háromszor, de Lefkada nekem annyira a szívem csücske lett, hogy harmadszor is vissza megyünk.
Autóval mentek vagy busszal?
Mi kocsival megyünk, 16-án délután indulunk és 17-én reggel 8 körül fogunk Kathismára érkezni.
Tavaly június közepén mentünk, végig borult volt az idő, volt, ahol 11 fok volt, esett is az eső, de szó szerint ahogy átértünk a szigetre, ott egyből sütött a nap, nyoma nem volt a felhőknek. Hihetetlen volt, pedig teljesen be voltunk parázva, hogy rossz időt fogtunk ki. De végig gyönyörű időnk volt!
Nekem Lefkada szerelem!
#2146082014-03-28 16:43:43 Válasz a #214602. hsz-ra
Busszal megyünk,majd ott bérelünk egy nagyobb motort és azzal járjuk körbe a szigetet.Nekem tavaly Kefalónia magasra tette a lécet,de érzem,hogy Lefkadában nem csalódom. Kaptunk az utazási irodától ajándék kirándulást is, azt nem közölték,hogy hová...de azt hiszem mindegy is,ingyen volt!
#2146122014-03-28 18:48:39 Válasz a #214610. hsz-ra
Bátor kijelentés, hogy melyik a szebb, pláne, ha még nem volt ott az ember - azért most én is teszek egy bátor kijelentést: hogy melyik sziget szebb, az nagyon szubjektív, de ha úgy tesszük fel a kérdést, melyik szigeten van több látnivaló, akkor biztos Kefalonia nyerne.
#2146132014-03-28 19:04:59 Válasz a #214610. hsz-ra
Akkor nézz még képeket Kefalóniáról: vannak szép számmal, amik odavernek rendesen, még Lefkadával összevetve is
Nálam mindkettő benne van a top3-ban, de hogy melyik a szebb... Bár néhány dologban hasonlóak, de mégis teljesen más látvány és hangulat vár: el kell menni mindkettőre és kész
#2146322014-03-29 12:53:04 Válasz a #214630. hsz-ra
Bár ez kicsit OFF, de (képek alapján ) van egy pár sziget, amelyik top akárhány, pl. Milos mindenekelőtt és felett, de Karpathos is látványos. Az általam látottak közül pedig Kalymnos és Santorini sem kutya Nem írnám le, hogy ez vagy az tűnik a legszebbnek, ilyen kategória értelmetlen, de ha ott jár az ember, egy személyes benyomás alapján kialakul valamiféle hozzávetőleges "sorrend"! Az biztos, hogy Kefalonia és Lefkada is csodás, ez nem is kérdés, én köztük nem tudnék választani, max bizonyos szempontok alapján besorolni. Szerencsére nem is kell, egyik évben ez, a másikban az...győzzön a jobb