Tavaly nem volt szárnyashajó járat Heraklion és Santorini között. A nagyhajó kb 4 óra alatt ér át, így van Firában 4-5 órád. Mi egyénileg voltunk . Ez kb. 35-40 euróval kevesebb, mint a kinti irodáknál.
Kétféle útra fizethettél be. Az egyiknél busszal elvitték az enbereket Oia-ba. Õk elõbb kiszálltak a hajóról. A másik csoport még ment a nagy hajóval kb 10 percet, ott lehorgonyzott és kishajókkal vittek a partra. Onnan vagy lépcsõn gyalog vagy szamárháton vagy a libegõvel mehetsz fel a városba. A nagyhajóra autót nem is vihetsz fel ezek személyszállító hajók. Persze lehet mennek át komphajók is. Szerintem erre a 4 órára nincs értelme. Firának ezen a részén nem is közlekednek autók, nem is férnének el a szûk sikátorokban. Itt a lépcsõk miatt csak gyalogos közlekedés van. Én nem hagynám ki, nagyon szép Fira.
Sziasztok!
Egyetértek Ferrarival,heteket én sem töltenék Szantorinin, nekem még 1 hét is sok lenne.Az én véleményem szerint elég 1-2 nap,mert pici a sziget.De természetesen kinek a pap kinek a papné....Egy biztos,úgy nem érdemes meghalni hogy ne lássuk Szantorinit,szavakkal nem lehet kifejezni a varázsát,szépségét.
Krétárol meg nem is beszélve......Kedves Kvalcsi remélem Krétába bele fogsz szeretni, (mint ahogy velem megesett)már nagyon várom a beszámolót és a képeket!Ennyire azért ne siessek igaz?!Van még "néhány" izgalmas várakozással teli hét.
Szia ferrari!
Anteronak igaza van, tavaly is volt szárnyashajó Santorínire. Ha jól emlékszem 60E volt a jegy oda-vissza.
Én is utaztam vele, 2 óra alatt értünk át Firaba Heraklionbol.
Több szigeten is kikötött, Santoríni volt az elsõ megálló.
Bízom benne, hogy nekem is tetszeni fog Kréta. Van 2db DVD-m a szigetrõl, olvastam a Tõzsér János "Álmok szigete Kréta" címû könyvét és ezek alapján gondolom, hogy nekem is a szívem egyik csücske lesz.
Természetes, hogy írok majd beszámolót a nyaralásról és rengeteg képet készítek majd, hiszen 2db 1 GB-os kártyát vettem a gépembe. Ezekre a legjobb felbontásban is rengeteg kép fér majd rá. Az indulásig azonban van még 108 napom hátra.
Majd kiderül, hogy megy-e szárnyas Santorínire. Nekem Agios Nikolaoszból lenne jó, ha indulna, mert az sokkal közelebb van Makrisgialoshoz.
Volt valaki már Iarapetrában? Ide át szeretnék menni, mert a képek alapján amiket láttam és olvastam róla, hangulatos városka lehet. Azt tudom, hogy van egy erõdje és egy minaretje, valamint hosszan elnyúló pálmafás sétánya. Az sem elhanyagolható szempont, hogy nagyon tiszta város állítólag.
Tényleg ilyen?
Köszi. Ezeket a képeket éppen tegnap találtam meg én is.
Egyébként Neked is tetszett a város? Én nem fürdeni szeretnék, csak barangolni, ha hangulatos utcáik vannak.
Ti melyik hónapban voltatok?
Tudom, hogy itt délen nagyon meleg van Irapetrában, és a tenger nem hül le még január-februárban sem 18-19 fok alá. Ezért is megyünk június 16-tól, mert ilyenkor szerintem még elviselhetõ a meleg, de már nyugodtan lehet fürdeni is. Kirándulásokhoz is ideális lehet ez az idõpont, mivel nincs még nagyon kiszáradva minden, az amúgy is kopár szigeten.
Végre újra láthatjuk a pici fiadat. Nagyon aranyos!
Valcsi!
Szerintem is nagyon hangulatos város.
Tényleg nagyon meleg van. Még soha sehol nem kértünk klímát, de Krétán kellett, mert nagyon nagy a hõség. / Sztem Rodoszon is hasonló
viszont Koson elviselhetõbb, szelesebb /