Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 981 982 983 ... 1105 1106 1107   >
Üzenet
  Honeybee | #217787 Üzenet | 2014-06-12 10:31:30 |
Sziasztok,

Mi 2011 szeptemberében voltunk Sartin hárman (párom, unokahúgom és én) úgy, hogy nem foglaltunk szállást. Akkor sok szabad apartman volt, többnyire 1 légterű 3 ággyal, 30-40 EUR/ éj áron. Mivel mi inkább 2 hálós apartmant szerettünk volna ezért bementünk a főtéren lévő Taousanis Tours irodájába. Akkor ott egy magyar srác dolgozott, nagyon segítőkész volt ő is meg a főnök is. Ajánlottak egy 2 hálós apartmant, 200 EUR-ért 10 napra, Sarti beach Sarti felé eső részén (Kalóztanyás Hanna house-tól 50 méterre). Nem a legmodernebb apartman volt, de kedves volt a tulaj és ezen az áron 3 főnek nagyon megérte. Nekünk a központ sem tűnt messzinek, jókat sétáltunk esténként.

Édesapámék következő évben mentek ki 2-en, szintén szeptemberben, szállás foglalás és angol nyelvtudás nélkül. Ők nem mentek be apartmanokba, hanem egyenesen a Taousanis irodába. A magyar lány aki kint dolgozott közölte velük, hogy telt ház van az egész faluban, mert a szerbek vízummentességet kaptak, és ellepték őket. De kedves és segítőkész volt, elküldte apuékat kávézni, mondta, hogy addig ő telefonál párat. kb 30 perc után talált nekik egy szobát közel a templomhoz 20 EUR / éj áron. A szobát délután 3 körül tudták elfoglalni, mert a kedves szerb vendégek nem voltak hajlandóak elhagyni, és nem tudott a takarítónő takarítani. Végül jól telt az ő nyaralásuk is.

Tavaly Thassoson voltuk június végén-július elején, akkor már apuékkal 4-en, szintén foglalás nélkül, és hát elég kalandos volt a szálláskeresés, v Potosban találtunk szabad apartmant (jó messze az eredeti elképzeléstől). A sziget is teli volt szerbekkel meg románokkal, végül csak 7 éjszakát maradtunk. 2 stúdiót béreltünk 25-25 EUR/ éj áron. Mivel nem akartunk ilyen rövid nyaralást így Nea Vrasnán kerestünk még 4 éjszakára szállást (pont útba esett, benzin miatt nem akartunk nagy kitérőt tenni). Asprovalta-Nea Vrasna és Stavros is teli volt szerbekkel meg románokkal. A viselkedésükről nem írnék, gondolom mindenki tapasztalta már, viszont mikor az egyik Gyrososnál Dobre Vece-vel köszöntek, ott egy kicsit besokalltam. Nem várom el, hogy legyen magyar étlap bárhol is Görögországba, de hogy a görög mellett csak szerbül, románul és esetleg németül legyen kiírva, hogy mit lehet enni, az engem elszomorított.

Idén nem biztos, hogy összejön a nyaralás, ha igen, akkor lehet, hogy meggondolom, hogy foglaljak előre szállást, vagy megyünk délebre, hátha ott kevesebben képviseltetik magukat a fenti két nemzetből.
  Zezi2 | #217789 Üzenet | 2014-06-12 11:24:43 |
Sziasztok!

Mi is évek óta úgy megyünk, hogy nincs előre foglalva szállásunk. Két hétre megyünk, vagy el se indulunk. Eddig még mindig találtunk, nem volt probléma. Egyszer még Olimpic Beachen főszezonban volt gond, de költözéssel megoldottuk. Szállás árakkal tud valaki szolgálni?

Üdv.
  Sancho.dl | #217792 Üzenet | 2014-06-12 11:53:10 | Válasz a #217709. hsz-ra Előzmény #217709
Szia Rozi!

Ez csak egy véletlenen múlott, hogy idén kétszer mehetek Göröghonba icon_smile.gif Nemsokára Ti is indultok icon_smile.gif Köszönöm szépen a jókívánságokat icon_smile.gif
  Borkaandi | #217793 Üzenet | 2014-06-12 11:55:26 |
Szia Honeybee!
Teljesen igazad van, hogy ott van még Sartin a főtéren a Taousanis Tours Utazási iroda is. Én inkább azért írtam csak a Sithonosokat, mert nekik lényegesen több szállásuk van Sartin, mint nekik, így nagyobb lehetőségekkel lehet foglalni náluk árak tekintetében házakat. Mindig vannak olcsóbb, drágább házaik, mindenki tud igényeinek, és pénztárcájának megfelelőt választani. Én úgy gondoltam, hogy a nagyobb választékból azért csak könnyebb csemegézni.
Az a jó, hogy a Sithonosoknál is vannak magyarul, szerbül, románul, németül, angolul is beszélő idegenvezetők, így mindenkinek a lehetőségekhez képest próbálnak segíteni. De ugyanígy a Taousanis irodában is több nemzet nyelvén beszélő idegenvezetők vannak, ők is bármiben segítenek, ha szüksége van bárkinek is odakint erre.

Ha olyan helyre megy az ember kirándulni, ahol magyar irodák hétről-hétre sok utast visznek (pl. Sarti, Stavros, Nei Pori, Paralia, Toló, stb.) mi azt tapasztaltuk, hogy ezeken a helyeken szinte az éttermek zömében van magyar étlap is.
A görög szigetek, az már más tészta. Rodoszon angol és német étlapokkal találkoztunk, lévén, hogy oda ők járnak elsősorban, mi magyarok jóval kisebb létszámmal képviseltetjük magunkat ott nyaranta. De mi például Zakynthoson, Lefkadán, Korfun, Kefalonián is találkoztunk pár helyen magyar étlappal, főleg azokon a nyaralóhelyeken, ahová magyar irodáknak vannak útjaik.

Nekünk még rossz tapasztalataink nem voltak szerbekkel kapcsolatba. Hallomásokból persze hallottam ezt-azt. De ez szerintem nem nemzetfüggő. Laktunk mi már sokszor olyan házba, ahol bizony magyar fiatalok randalíroztak, full részegen törtek, zúgtak, ordibáltak. Vagy ott vannak a görög szigetek, ahol bizony az angolok igen nagy létszámmal képviseltetik magukat, ők sem az a visszafogott nép, ha bulizásról, vagy egy kis balhéról van szó, szerintem sokan tudnánk róluk mesélni.

Szóval én nem rossz értelemben írtam, hogy sok a szerb Sartin. Tavaly is már sokan nyaraltak ott, de tény, hogy most már az előszezon ellenére is sok szerb szót lehetett hallani a parton.
Pedig csak az Apollon, Ibusz, Grand magyar utasai 6 emeletes busznyi emberrel voltak ott, és akkor még ott van a Dias Zeus, Aeolus iroda utasai, no meg azok a magyarok, akik autóval jöttek.
Mivel hosszú évekig Sartin például szinte csak magyarok voltak, így minket egyáltalán nem zavar az, hogy nem csak magyar szót hall kint az ember, sőt még örülünk is neki. Pár éve például Sartit ellepték a szlovák turisták, nagyon sokan voltak. Most is vannak még, de már jóval kisebb létszámban.
2 éve hallottuk kint, hogy van valami milliárdos szerb pasi, aki direktbe alá vág a magyar irodák árainak Sartin. Nem mintha nem lenne elég ház, amivel le tudnának szerződni egy-egy szezonra.
És gondolom így fordulhat elő, hogy idén is vannak olyan házak például az Apollonosoknál is, amik hosszú évekig csak teljes egészében az övék volt, most pár éve már megosztottan van a ház méretétől függően 1-2-3 iroda között. Mi például a Dimisbe laktunk, ott is ilyen osztott volt a dolog, csak a fölső szint volt az Apolloné. De hallottuk, hogy pl. a Stelitsába is már csak a fölső szint maradt meg, de a Klióba sem mind a magyaroké már egy jó ideje. Viszont ezeket a házakat meg szeretik a magyarok, és gondolom ezért nem akarnak az utazási irodák újakat. Bár évről-évre azért mindig bekerül egy-egy új ház is a kínálatukba.

Mehetsz délebbre, de ott is ez lesz a helyzet. Pár napja beszéltem egy ismerősömmel, aki Tolóból jött múlt héten haza, ő is nagyjából ugyanezt mondta. Csak ott még a szlovákok irányába dől a mérleg, a szerbek még kicsit kevesebben vannak. Unokatesómék most jöttek meg Korfuról, ott a sok angol mellett, sok orosz turistával találkoztak. Pargán tavaly mi igen sok német turistával és szlovákok tömkelegével találkoztunk. Míg Nei Porin szinte a magyarok, románok és a szerbek osztozkodtak tavaly a főszezonban, mindhárom nép igen nagy számban képviseltette magát. De tavaly ismerőseink mesélték, hogy ha Paralián meg a rengeteg magyar mellett, ott a sok orosz, meg szerb turista. Szóval megy a nemzetek keveredése ezerrel. De szerintem nincs is ezzel semmi baj.

Én mindenféle bántás és gúnyolódás nélkül mondom, hogy ha arra vágysz, hogy elsősorban magyarokkal legyél körülvéve, akkor még mindig ott a Balaton, mint lehetőség. És bár imádom a Balatont, de azért úgy gondolom, össze sem lehet hasonlítani egy tengerparti nyaralással. De végül is az a lényeg, hogy mindenki oda menjen nyaralni, ahol jól érzi magát! Mert csak így tud majd teljesen kikapcsolódni.
Bármerre is mentek idén, jó nyaralást kívánok!
  Sancho.dl | #217794 Üzenet | 2014-06-12 11:56:10 | Válasz a #217723. hsz-ra Előzmény #217723
Szia Beszter!

Nagyon szépen köszönöm a szüleim nevében is icon_smile.gif Mindenképpen megpróbálok valami beszámolót készíteni és majd képeket is rakok fel megint icon_smile.gif Picit tartok az autókázástól, de remélem minden rendben lesz icon_smile.gif Nem olyan sokára már Ti is indultok és Sartira érdemes várni icon_smile.gif Anyu nem véletlenül ragaszkodott hozzá, hogy ide menjen vissza icon_smile.gif Még egyszer nagyon köszönöm icon_smile.gif
  Sancho.dl | #217795 Üzenet | 2014-06-12 12:02:13 | Válasz a #217735. hsz-ra Előzmény #217735
Szia Borkaandi icon_smile.gif

Neked is nagyon köszönöm a jókívánságokat icon_smile.gif Apu tényleg nagyon izgul, hiszen még sosem járt a tengernél és anyu mindenképpen Sarit akarta megmutatni neki. Anyu már járt Sartin, így tudja, hogy nagyon jól fogják érezni magukat icon_smile.gif Az élményeimet majd megint megosztom egy beszámoló formájában, remélem az is ugyanolyan hasznos lesz és tud segíteni, mint az előzőek. lenka Lionka? Na majd meglesem icon_smile.gif Sajnos a Renáta már két éve sem volt nyitva amikor kinn jártunk, pedig én is nagyon szerettem a kaja és a felszolgálók miatt is icon_sad.gif Azért majd megpróbálunk körbenézni több étteremben és megkóstolni a helyi specialitásokat, bár apu, mint anno említettem a röfin kívül mást nem hajlandó megenni, legfeljebb úgy rendelek majd hogy ne tudja mi az amit elé tesznek icon_biggrin.gif Majd megnézem mi lett Sassos szamuráj gyrosozójából, ott milyen a kaja és beszámolok majd a Zanzibárról is, hogy milyen lett icon_smile.gif
  Sancho.dl | #217797 Üzenet | 2014-06-12 12:04:53 | Válasz a #217752. hsz-ra Előzmény #217752
Szia Vadevezős!

Megígérem hagyok egy kis Mythost és FIX-et is icon_smile.gif Egyébként most a Spartant szeretném kipróbálni amit még sosem ittam és eddig Sartin nem is láttam, de egy ismerősöm mondta hogy az egyik szupermarketben lehet kapni még képet is küldött a boltról, hogy könnyebben megtaláljam icon_smile.gif Köszönöm szépen a jókívánságokat és igyekszem majd mindenről beszámolni icon_smile.gif
  Kaba | #217800 Üzenet | 2014-06-12 12:11:37 |
Szia Sancho!
Szeretnék nektek jó utat kívánni icon_lol.gif rengeteg napsütést és szép időt icon_cool.gif mi megyünk utánnatok 21-től az 5-és a 7es apartmanba.lehet még találkozunk is odakint. icon_biggrin.gif
  Honeybee | #217802 Üzenet | 2014-06-12 12:15:51 |
Szia Borkaandi,

azt hiszem félre értettél, egyáltalán nem vágyom arra, hogy magyarokkal legye körül véve és magyar szót halljak mindenhol. Sőt! nem kell magyar étlap, én jól el vagyok a göröggel is, mert ha máshogy nem hát kézzel lábbal megértjük egymást, bár olyat még nem nagyon tapasztaltam, hogy az angollal ne boldogultam volna. és alapjáraton nincs bajom egyik nemzet fiaival sem, csak amit tavaly tapasztaltunk, az nekem sok volt. Emberünk lábát áztatva a tengerben dohányzik, majd ahelyett, hogy lépne kettőt és a napágyaknál elhelyezett hamutálba nyomná el a cigijét egyszerűen ledobja a homokba/tengerbe, és nem érdekli,hogy a saját gyereke is tőle 2 méterre ott játszik a parton. Hangosak, koszosak, pofátlanok, mintha övék lenne a hely ahol vannak... Tudom, hogy nem szép dolog általánosítani, és, hogy igen mi magyarok is tudunk így viselkedni, de nekem tavaly nagyon sok volt belőlük. Dobre Vece meg teljesen kiütött, ha ilyen köszönés szerettem volna hallani Szerbiába megyek nyaralni, nem Görögországba.
  Sancho.dl | #217805 Üzenet | 2014-06-12 12:20:06 | Válasz a #217800. hsz-ra Előzmény #217800
Szia Kaba!

Nagyon szépen köszönöm icon_smile.gif Mi is a 7-ben leszünk és elvileg tényleg össze tudunk futni, mert elvileg mi csak 22-én indulunk haza, bár 21-ig van foglalásunk, de majd az autóban alszunk egyet icon_smile.gif
  Pacsika | #217815 Üzenet | 2014-06-12 14:09:39 |
Szia Sancho!

Én is szeretnék jó utat kívánni nektek!És élményekben gazdag pihenést:) icon_lol.gif
  Sancho.dl | #217817 Üzenet | 2014-06-12 14:58:15 | Válasz a #217815. hsz-ra Előzmény #217815
Szia Pacsika!

Nagyon szépen köszönöm, de úgy látom Ti is nemsokára indultok icon_smile.gif Én is kívánok nagyon szép nyaralást és jó utat icon_smile.gif
  Csomo | #217818 Üzenet | 2014-06-12 15:08:10 |
Köszönöm az infókat de ez sem tart vissza minket,hogy 3 hét múlva induljunk.Én voltam már 3x Sartin nekem ez nem meglepetés csak a kedvesemnek lesz az.
  Mikike | #217830 Üzenet | 2014-06-12 18:28:00 |
Mi tavaly a Hotel Pontos-ban voltunk és idén is oda megyünk! Egyénileg foglaltuk a szállást,szinte csak németek voltak. Semmi baj nem volt velük!
  Borkaandi | #217844 Üzenet | 2014-06-12 21:07:20 |
Bocs Honeybee, most, hogy még egyszer átolvastam a leveled, valóban volt, amit félreértettem. Az biztos, hogy mindenki a saját élményei alapján tud véleményt mondani, és biztosan nekem sem tetszett volna, ha azt látom, amit leírtál.
Andi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 981 982 983 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu