Most készülünk Paraliara és nagy kérdés, hogy a tengerparton lehet-e röplabdázni? Eddig az olaszokhoz jártunk és a délutánokat röplabdázással ütöttük el.
Valászt a somafi@freemail.hu-ra kössz
Parália mindkét végén van ilyen sportolásra is lehetõség. Hogy ne kelljen sokat gyalogolni, szerintem ne a centrál beach környékére kérjétek a szállást.
Mi szerdán érkeztünk haza Paraliáról. A legszörnyûbb az út volt oda-vissza busszal. Már alig vártuk hogy Görögbe érjünk. A szállásunk (Ion apartman) jó helyen volt - szemben super market, éttermek tömkelege(mondjuk ez mindenhol így van ), a part 30 méterre.
Sajnos a víz tisztaságában nagyon csalódtunk. Nagyon-nagyon koszos volt. Egyik nap még gumikerékkel is fürödtünk . Szóval nekünk ez a partrész nem volt az igazi. A hét közepén átmentünk O. Beachre ott 1,5 méterrel beljebb a parttól már kristálytiszta volt a tenger. De állítólag másnapra már ott is nagyon csúnya volt.
Paraliai élet nagyon tetszett mindannyiunknak. Az éttermekben is elfogadható árak vannak. A gyros tényleg teljesen más mint nálunk, de finom ott is . Én a legjobbat 1.80-ért az iskola mellett ettem, ott a gyros tál is csak 3.50 . Szószt mindenképp kérjetek bele.
Szórakozóhelyek nagy választékban vannak, sajnos Európa legnagyobb szabadtéri discojába a Casa-ba nem jutottunk el, de azt mondták nagyon szupi. Nekem azok közül ahol voltunk leginkább a Habanna tetszett, bár ott nagyon sokszor adtak görög zenét, de én szeretem azt is .
Egyenlõre ennyit. Akinek kérdése lenne, nyugodtan kérdezzen.
Szia!
Olvastam a tavalyi fórumban, hogy az INO apartmanban szálltatok meg.
A segítségedet szeretném kérni, hogy Paralia melyik részén található az apartmanház (esetleg utcanév is segítene).
Milyen az apartman belülrõl?
Mennyire zajos az éjszakai élet az apartman környékén?
Esetleg képet tudnál-e küldeni az apartmanról?!
Júliusra mi is ebben az apartmanban foglaltunk szállást.
Mi tavaly voltunk Paralián és mi nagyon jól éreztük magunkat. Nem apartmanban, hanem a Hotel Orea Eleniben voltunk félpanziós ellátással. A félpanzióval semmi probléma nem volt, változatos volt az étel,jellegzetes görög ételeket kóstolhattunk meg.A Diasnál foglaltunk tavaly és nagyon kedvezõ áron. A szálloda pedig gyönyörû, fõképpen este kivilágítva. Mi eddig mindig félpanziós ellátással voltunk, az idén a Neckermannál foglaltunk. Velük már kétszer voltunk, de az is nagyon szuper volt.
Sziasztok!
Mi július 3-án érkezünk Paráliára a Párommal és egy hetet fogunk ott tölteni. Az utazást a Grand tours-nál közvetetten foglaltuk le! Debrecenbõl indulunk Július 2-án! Aki esetleg ugyanakkor indul és esetleg még Debrecenbõl is, az légyszi jelezzen! A Kyriaki apartmanban lesz a szállásunk!!!!!
A Kyriaki egy jó választás volt, tavaly mi is ott voltunk, igényes apartman, és Vaszilis a tulaj nagyon kedves görög ember. Mi tavaly jó összebarátkoztunk és idén is meglátogatjuk. Egyébként mi is a Granddal megyünk, csak az Atlantisba most, ez nyugodtabb helyen van, nem a fõutcán, és akkor jövünk haza amikor ti mentek!
Sziasztok!
Mi szept. 4-11-ig készülünk Paralia-ra nászútra! A Grand torus-sal megyünk, eddig csak jót olvastam róluk. A Caravel apartmant választottuk, még nem voltunk Görögben, nagyon várjuk!!
Üdv. mindenkinek! Aladina
Igaz még messze van szeptember, de remélem nagyon jól fog sikerülni a nászut!
Sajnos én már hallottam legalább annyi rosszat (sajnos!), mint jót Paraliarol de szerintem aki nyüzsit akar az épp úgy megtalálja, mint aki kirándulni és ismerkedni akar Görögországgal!
Viva Paralia
Szia Aladina!
Parália nagyon szép hely, jól válsztottatok. Igaz este tényleg nyüzsis hely, de megtaláljátok a számotokra megfelelõ szórakozást. Sok helyre lehet menni kirándulni, ne hagyjátok ki Katerinit sem.Katerinibe érdemes taxival bemenni-ha többen mentek kb.3 euro borravalóval-, de a jegyet még a visszaútra a paráliai buszmegállóban vegyétek meg 1.10 euro.Visszafelé a taxi drága, mert a katerini taxi a visszautat is felszámolja.Nézzétek meg a piacot. Érdemes ott vásárolni,mert olcsóbb, mint Parálián. Pl. egy szoknya ott 5-6 euro, Parálián az üzletben 12 volt.Piac: szerda és szombat.Persze alkudni is lehet.A piactól nem messze van egy gyönyörû park, nézzétek meg, csodálatos. Most készülök feltenni róla képeket. Egy félnapos program, de nagyon élvezetes és tanulságos. Üdv:Babi
Köszi mindenkinek az infót! Azért választottuk Paralia-t, mert kirándulni is szeretnénk és innen közelebb vannak pl. a Meteórák. Sarti volt a másik célpont, de onnan kb. 370 km Azt kibírni 40 fok melegben... nem lehet kellemes. Katerinit nem hagyjuk ki, a kalózhajós kirándulást sem szeretnénk és az Olympic beach-et is megnézzük. Várom a további infókat mit érdemes mindenképpen megnézni, hol olcsóbb a kaja...stb. Köszi elõre is!
Nem tudom, hogy a parton szeretnétek több idõt tölteni vagy inkább kirándulni. Mert Skiathos szerintem csodaszép hely, igaz én még nem voltam, de hozzáteszem 2 éve bánom, hogy kihagytam...
Az Istenek hegyéhez több ismerõsöm robogóval ment, szerintem az is jó muri, ráadásul nem vagytok idõben senkihez sem kötve...
És Thesszaloniki is kb.60km-re van...szerintem ott is érdemes körbenézni...szóval van látnivaló bõven!!!
Szia Aladina!
A Szkiathoszi hajókirándulást sem szabad kihagyni, ez az Észak-Szporádok egyik gyöngyszeme. Igaz korán reggel, 6 órakor indul az út, ha szervezett programra mentek és kb. este 10 - fél 11-re értek vissza. Fergeteges parti van a kb. 3 órás hajóuton oda is meg vissza is. A kapitány gondoskodik róla. Agaliopoliszban szálltunk hajóra, ami Volosz mellett van.Kukunari üdülõfalunál kiköt a hajó, itt lehet strandolni. Ha a móló bal oldalánál belenéztek a vízbe, láthatjátok az elsüllyedt hajókat. Nem tudom, miért nem emelik ki. Olyan tiszta a víz, hogy szabad szemmel látható. A busz+hajó fejenként 40 euro volt. Mág egyszer visszamennék oda.Babi