Útlevél
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
Hozzászóló Üzenet
# 301
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Erika18
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218559 Üzenet linkje2014-06-22 20:30:30 

Sziasztok! Nálunk is hasonló eset történt a buszos út során ,mint amit vadevezõs írt ! Ebből kifolyólag szerintem jobban jár mindenki,ha ennek tudatában odafigyel a 6 hónapra,hisz senki nem szeretne gondolom hasonlóan járni. De ,ha valaki reszkírozni akar ,akkor tegye .Csak akkor abban az időpontban ,ne az én családom legyen a buszon ! Mert felesleges időt rabol el ez a kis malőr .
# 302
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218578 Üzenet linkje2014-06-22 22:37:50  Válasz a #218489. hsz-ra Előzmény #218489

A konzuli szolgálat infója nem kettős, hanem magyar állampolgárokról szól. Mellesleg max. 90 napig lehet külön engedély nélkül Macedóniában tartózkodni.

Idézet:
Magyar állampolgárok érvényes útlevél vagy érvényes kártya típusú személyazonosító igazolvány birtokában léphetnek be és 90 napig tartózkodhatnak a Macedón Köztársaság területén.

Az eredeti hozzászólásban nem volt szó kettős állampolgárságról. Gyanítom, hogy az sem mindegy a macedónoknak, hogy melyik a másik állampolgárság a magyaron kívül. De ez a kettős állampolgárság téma valószínűleg az olvtársak igen kis százalékát érinti! A nagy többségre az vonatkozik, amit idéztem.
A személyi cseréjének ügyintézését pedig csak a lejárat előtt 60 nappal lehet elkezdeni.

# 303
Csillag77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
106 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218582 Üzenet linkje2014-06-22 22:50:04 

Bocsánat, hogy beleokoskodom, (meg lehet rosszul is gondolom), de olyan nem lehet, hogy a határőrök függetlenül attól, hogy az itt elhangzott konzulátusokon, honlapokon, stb. milyen infók vannak feltüntetve, de mivel most neki nem engedték meginni az éjszakai kávéját, akkor abba köt bele, amibe akar, legyen az 20, 30, 90 stb nap?
# 304
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218585 Üzenet linkje2014-06-22 23:16:15  Válasz a #218582. hsz-ra Előzmény #218582

Nyugodt lehetsz, megissza a kávéját attól, hogy te ott állsz!
Egyébként lehet, hogy igazad van, de ilyen alapon bármibe is beleköthetne! Régebben megesett, hogy szőröztek valamivel, mostanában ez nem jellemző. Abban az időben azért a pénzszerzés volt a lényeg, pár perc után kiderült, hogy mennyi "tranzitdíjjal" kell kibélelni a "passport"-ot! Tavalyi példa van rá a fórumról, hogy -busszal- ideiglenes személyivel is engedtek be utast a macedónok, pedig azt elvileg el sem kellene fogadniuk. Én alapvetően nem feltételezek róluk semmi rosszat! Azért is szólok bele mindig ezekbe a történetekbe, mert a legtöbb esetről kiderülne, hogy van még valami a háttérben, és az a kizáró ok, nem pedig az, amire hivatkoznak.
A konzuli szolgálatnál azért remélhetően tudják, hogy mit mondanak. Nekem mindenesetre hivatalos levelem van tőlük, nem csak egy mendemondára hivatkozok. Ha így járnék, akkor ott helyben felhívnám a konzulátust, és ha csak a határőr szőrözik, akkor gyanítom, hogy hamar megoldódna.
Pár éve így volt a személyis belépéssel is. Az elsők között mentem át személyivel, de vittem a macedón közlöny idevonatkozó oldalait, a konzulátus telefonszámát. Persze nem is volt gond belőle! Az utazási irodák egy része pedig még évekkel utána is az útlevél kizárólagosságát szajkózta! Utána jött az, hogy gyerekeknek nem jó a személyi, most meg ez a hat hónap!
Természetesen senkit nem akarok lebeszélni arról, hogy a közeli lejáratú személyi helyett váltson ki útlevelet! Ha nyugodtabb a lelke, akkor hajrá! Csak szerintem fölösleges...

# 305
Csillag77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
106 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218589 Üzenet linkje2014-06-23 00:02:35 

Nekünk sem volt még soha semmi baj a határon, csak mi úgy döntöttünk most, hogy a biztosra megyünk:)
# 306
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Dobaki2
Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218591 Üzenet linkje2014-06-23 05:55:42 

Tök mindegy hogy kettős vagy nem kettős állampolgárról van szó! A határőr honnan a fenéből tudná hogy én kettős vagy akár többes állampolgár vagyok, ha nem mondom neki? A személyi mindenkinek ugyanolyan természetesen függ a kibocsájtás idejétől.
# 307
Molnjan
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218593 Üzenet linkje2014-06-23 07:05:35 

Sziasztok! Tudtok olyan telefonszámot, ahol érdeklődni lehet egy útlevél elkészültéről?

Most derült ki, hogy az egyik gyerkőc, két évvel ezelőtt, csak két évre kapott útlevelet a másik meg ötre. Mi meg voltunk nyugodva, hogy egyszerre készült az útlevél, tehát mindkettőnek érvényes. Hétvégén a központi okmányirodába voltunk és ott egy nagyon szigorú, nem kedves, de legalább nem is segítőkész ügyintéző közölte, hogy szombaton lehet csak megjelenni az útlevélért. Én kérdeztem, hogy esetleg nem érkezhet-e meg előbb, mondjuk pénteken, mert akkor még itt dolgozom és nem kell beutazni. A válasz az volt, hogy menjek be, húzzak sorszámot és kérdezzem meg. Ez jól is hangzik, csak kicsit messze van még így is és elvesz pár órát, ráadásul bizonytalan. Azt mondta telefonon nem lehet érdeklődni és kész.

Hát ezért kérdezem most tőletek, hátha van valami telefonszám, ahol tájékoztatást lehet kapni.

Előre is köszi.

# 308
Hbjutka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218597 Üzenet linkje2014-06-23 08:21:26 

Dobaki, lentieket válaszolta Vadevezős, mikor azt kérdeztem, miért szállították le az utasokat a buszról.
vadevezõs írta:
Szia!
Kettős állampolgár volt minden okmányát odaadta és az útlevele lejárt volna két hónap múlva,dupla turnust mentek volna nászutasok voltak.Maradtak a Macedón határon.

Ezért említettem a kettős állampolgárságot. Mivel én még sosem voltam ilyen "státuszban", nem tudom, az útlevélben bejegyzik-e vagy mivel jár. (Írhatnám azt is, "honnan a fenéből tudhatnám"... hogy kiderül-e a határőr számára a státusz.)
De 100szónak is 1avége, mindenkinek köszi az infót, hozzászólásokat, jó lesz nekünk a személyi (hál'Istennek még sok évig érvényes).

# 309
Atta
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219359 Üzenet linkje2014-06-30 20:14:34 

Azt szeretném kérdezni, hogy igaz-e az a hír, hogy a Görögországba utazó nyaralóktól a határőr kérheti, hogy 3 hónapnál hosszabb ideig legyen a személyi igazolvány érvényessége?
# 310
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219362 Üzenet linkje2014-06-30 21:02:36  Válasz a #219359. hsz-ra Előzmény #219359

Kedves Atta!
Ennek a topicnak az előző két-három oldala pontosan erről a témáról szól. Légyszíves végigolvasni, és döntsd el!
Természetesen kérni kérheti(ahogy még egy csomó más dolgot is!), csak az a kérdés, hogy jogosan kérheti-e!
Szerintem nem!

# 311
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Dobaki2
Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219425 Üzenet linkje2014-07-01 10:35:09 

Sajnos a Balkánon bármit kérhetnek, és megtehetik hogy nem léptetnek be az országba. Persze erre van diplomáciai képviselet, de hát nem akar az ember egy nyaralást rögtön negatív emlékekkel kezdeni. De azért rendszerint nem ez ma már a tapasztalat.
# 312
Atta
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219435 Üzenet linkje2014-07-01 11:16:34 

Köszönöm a válaszokat
# 313
79kori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
245 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219475 Üzenet linkje2014-07-01 14:18:17  Válasz a #219359. hsz-ra Előzmény #219359

Szia!

Tavaly írtunk a Külügynek (egyébként a honlapjukon is szerepel, azt hiszem) mert természetesen nyaralás elött egy héttel vettem észre, hogy szeptemberben lejár a személyim (augusztusban mentünk nyaralni) és érvényes útlevelem sem volt.Azt a választ kaptuk, hogy érvényes okmány a feltétel.Ennyi.Az más kérdés, hogy kicsit tartottam attól, hogy mi van, ha belekötnek a határőrök, így S.O.S.-ben csináltattam egy útlevelet és személyit, utóbbi nem volt biztos, hogy kész lesz.(nem is lett...)
Ha megnyugtat, írj nekik te is, ez volt a cím:konz@mfa.gov.hu

# 314
79kori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
245 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219478 Üzenet linkje2014-07-01 15:00:07  Válasz a #219359. hsz-ra Előzmény #219359

Most nézem, hogy a 16. oldalon írok pontosan erröl icon_biggrin.gif Jól emlékeztem én, hogy ment a para tavaly is icon_biggrin.gif
# 315
Decca
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221283 Üzenet linkje2014-07-21 13:07:02 

Sziasztok,

Többen köztük én is érdeklődtünk a személyi igazolvánnyal utazásról és érvényességéről. Ma beszéltem a szerb és makedón nagykövetséggel is. A szerbeknél megkövetelik a 90 napot a személyi igazolvánnyal utazóknál is - azonnal jött a válasz és határozott volt - bár a határőr "mérlegelhet", a makedónoknál a válasz bizonytalan volt, de törvényi szabályozás csak az útlevélre van 90 nap. Szerintük ez alapján személyi igazolványnak csak érvényesnek kell lennie.

Én ezek után 3 napos sürgősséggel megkértem a lányomnak az útlevelet (7.500 + 29.000 HUF)

Üdv.: már csak 4 nap !!!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 20 21 22 ... 25 26 27   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu