Sajnos nekünk is gyorsan eltelt ez a két hét. Ma reggel hazaérkeztünk.
A sziget egyszerűen csodálatos, és nem bántam meg, hogy ide mentem. Sok mindent megnéztünk (motorba kicsivel több, mint 1500km-t tettünk )m de azért még nagyon sok minden ki is maradt, mert rohanni nem akartunk, meg úgy is még visszatérünk.
Strandok közül is rengeteg van a szigeten, ami nekem nagyon tetszett: Petani, Platina Ammos, Myrtos, kis öblök Skalatol északara, és Assos kis öble. Városok/faluk közül abszolute Assos a favorit, és azt követi Kioni Ithaka-n. A séta fenn a hegygerince minden pénzt megér, valami elképesztő a kilátás onnan, és a fenyők illata se kutya.
Ami nem nagyon tetszett az a Mounda beach, én nem találtam benne semmi extrát, vagy különlegeset, sima egyszerű homokos part.
Legutóbb MaciG szerkesztette (2014-06-29 19:39:17), összesen 1 alkalommal
Ezt vártam már hogy lássak már valamit az új technikádtól,erősen látszik a különbség nagyon írígylem a felhőket mire mi megyünk ha hasonlót látunk akkor ahhoz erős szél is lesz.Jól látom hogy az Argostoli kőhíd megint járható? Nagyon várom a további képeket.
Ez a robogótéma már sokszor ki lett tárgyalva, viszont egy kérdés felmerült bennem ezzel kapcsolatban: kauciót a motorokért kell fizetni? Ha igen, mennyire lehet számítani? Köszi előre is..
#2192742014-06-30 01:22:31 Válasz a #219258. hsz-ra
Tomi!
Mint ahogy Maci is írja, a híd sajna még építés alatt! De mi úgyis igazából a tekik reményében stoppoltunk át, és egy készséges bácsika jóvoltából hamar meg is találtuk őket, igazából az asszony miatt találtam ki a programot, Argostoliért nem vagyok oda, de végül én is nehezen mozdultam a partról, sikerült többszázat kattintani a teknősökről A piac felejthető, éhesek nem voltunk, még elcstangoltunk a világítótoronyig, vissza a kikötőbe megint inkább stoppal mentünk, mert nem volt kedvünk ugyanazt a 3-4 km-t még egyszer megtenni gyalog A felhőink brutálisan attraktívak voltak, csak hüledeztem, mintha festve lettek volna. Már fent vannak a fotóalbumos oldalamon, nem linkelem külön ide, aki akarja, ott megnézheti. De csak erős idegzetűeknek, mert csaknem 2000 fotó!! Írta már valaki anno, hogy a kevesebb lehet több lenne, de nem neki, hanem magamnak fotózom, meg akit még így is érdekelnek nem volt olyan nagy a választék, mivel nagyjából Skala környékét jártuk be, de nem panaszkodom, így is tudtam tesztelgetni az új masinát
Maci!
Örülök, hogy Neked is bejött a sziget, én picit tartottam attól, hogy autó nélkül hiányérzetem lesz, de mint kiderült, 2x2 hét után már simán elvagyok a Skala közeli látnivalókkal, csak ne kelljen egy helyben heverésznünk, így többször kirándultunk is a környező hegyeken Poros és Skala felett, és a Katelios-Skala parti sétát is nem egyszer megtettük. Aki pl. idén arra jár, annak megemlíteném, hogy idén újra víz alatt a Skala déli részén található sziklák, vagy 200 méteren át úgy deréktól mellig érő vízben kell gázolni! Szerencsére a géphez van egy vízhatlan szüttyőm, vész esetén (ha úszni kellett volna) használhattam volna, de nem volt rá szükség, így inkább fotózgattam végig
Sziasztok
Megérkeztünk kis hazánkba. 2 napja az Unitravelt szidtam, de sajnos kihagytam az Ibuszt. Valamiért Ibuszos busz vitt és hozott minket, olyan ami csak belföldre alkalmas. A térdem masszirozta az elöttem ülő hátát. Szóltam az irodába, hogy normális buszt küldjenekhazafele, mert ez így nem jó. Hazafele csak azt a szart kaptuk, kiderült, hogy többen is panaszt tettek ere és volt olyan család akik haza már repülővel mentek. Szombat 18 órakor felvett minket a busz, és hajnali fél 2 órakor elfüstőlt a motor a görg autópályán 2 alagut közt. A buszban égett gumiszag, kint 200méter mély szakadék és száguldó kamionok. Még szetencse, hogy kitudtunk jönni az alagútból és még nem ért be a 2 km hosszú alagútba. A sofőrt hallottam, hogy a telefonba mondta, hogy annyi let volna nekünk ha az alagútban rekedünk. Van egy Vanessza nevű idegenvezető azt felraktam volna most erre a buszra, mert szerinte mi csak hisztiztűnk a buszra mikor levittek minket vele Kefalóniára. Nem véletlenűl kértünk jobb buszt. Az Ibuszról is ennyit az Unitavellel együtt. Most utaztam vele előszőr és utóljára. 50 utas élete ennyit ér.
Segítséget se nagyon nyújtott senki. Felhívta a konzulátust a buszról az egyik utas, be is panaszolta, hogy milyen busszal utazttak meg minket panaszt is tettünk és ennek ellenére is azt a rossz buszt küldték. Reggel 8:30 órakor vett fel minket egy helyi busz és vitt el minket Belgrádba ott várt az Anett tours kényelmes busza.
Vannak fotók és videofelvétel is ha az Ibusz elakarná tusolni ezt a dolgot. Megbeszéltük, hogy ezt már nem nyeljük be és panaszt teszünk az Ibusz ellen.
#2192782014-06-30 01:39:17 Válasz a #219274. hsz-ra
Ja, és nagy kedvencem a Mounda fennsíkja, semmi különös (mint a Mounda beach sem, igaza van Macinak, de mégis jó néha egy jót sétálni a forró homokban ), de valamiért szeretem azt a részt, és van arra egy "mézeskalács-házikó", amit volt szerencsénk belülről is megtekinteni a tulaj kedves invitálására, és több mint 5 órás borozgatás mellett elfilozofálgatni az élet nagy dolgairól egy szabad gondolkodású görög világfival Nagyon érdekes figura volt, és kellemes délután-este! A ház minden egyes kőberakását, de egyéb berendezési tárgyakat is maga készítette a világ különböző helyeiről hazahordott kövekből, hihetetlenül ügyes keze van. Talán egyeseknek már-már giccsesnek tűnik, minket elvarászolt.
Ha valakit untattam a sok képpel, sorry, de meg akartam osztani az élmény egy kis darabját
Vannak fotók és videofelvétel is ha az Ibusz elakarná tusolni ezt a dolgot. Megbeszéltük, hogy ezt már nem nyeljük be és panaszt teszünk az Ibusz ellen.
Kicsit tényleg sok, amit a pasi csinált a házával, de vazze... tudnék itt élni. Minden giccs és töménység ellenére van benne valami, ami megfogott. Talán mert tudom, hogy görög szigeten, ráadásul az egyik legszebb szigeten van ez a ház. Köszi a képeket.
Off: hol is kapni azt a gögör bort? (Ne válaszolj, csak hülyülök, jót szórakoztam a levelezéseteken).