#2193232014-06-30 13:47:47 Válasz a #219264. hsz-ra
Eddig sehol nem kértek kauciót a robogó bérlésnél.
Engem csak kíváncsiságból érdekelne, hogy Lassiban a 125-öst odaadják B-re? Ha esetleg valaki ott bérelt.
2008okt21: Azokat az alagutakat mi is szidtuk, mert épp a 11-es párbajhoz ért a Brazil-Chile meccs, és az alagútban meg ugye nincs vétel, így csak az alagutak közt láttuk mi is az állás. Viccet félre téve, ha minden igaz, akkor olyan11 körül (görög idő szerint) láttam az Ibusz buszát Skalán kanyarogni, mert mi meg pont akkor pakoltunk be, de az tényleg nem egy mai darab volt, ha jól láttam. A tapasztalatokat pedig valóban érdemes megosztani, mert én is majdnem elcsábultam az Unitravel ajánlatától...
#2193252014-06-30 14:24:44 Válasz a #219323. hsz-ra
Köszönöm szépen a választ! Sejtettem, hogy így van, de hirtelen belém hasított a gondolat, hogy mi van, ha mégis kérnek, mivel a Párom Édesanyjáékat hirtelen meglepetésként érte a tetemes kaució letétele Olaszországban. Jobbnak láttam rákérdezni, de így megnyugodtam. Köszi még egyszer!
A Lassiban bérelhető robogókról sajnos nem hiszem, hogy tudok majd információval szolgálni (Skalaban szállunk majd meg), ha csak nem találkozok majd ott nyaraló magyarokkal, de akkor rákérdezek.
Az Uni irodájába én is benéztem még májusban, bár már rég befizettem a Grandnál, de kíváncsi voltam az áraira. Aztán hamar elriasztott, hogy csak júliusban indulnak a turnusaik, mert ez jelzi azt is, hogy kizárólag a főszezon kifizetődő időszakára terveznek, vagyis nem éppen fogyasztóbarátok, olyanok, mint az a balatoni lángosos, aki csak júliusban van nyitva Szóval nekem már ettől nem volt szimpi a csapat, de különben is megvártam volna az első tesztfecskék véleményét...és nem is kellett sokat várni rá! Asszem az Unit ezúttal akár törölhetjük is a lehetőségek közül, bár én egyébként is meg vagyok elégedve a Granddal, és nem vagyok az az elpártolós fajta.
Igaz ez a tavernákra is, és mivel azokról még nem tettem említést, most egy gyors vélemény az idei skalai tapasztalatokról:
Első napunkon azt találtuk ki, hogy mindenképpen a Tripadvisoron agyondícsért, és itt a fórumon is valaki által nagyon ajánlott Socratesnél próbálkozunk, mert előző 2 alkalommal még nem próbáltuk ki. Mivel aznap volt este a BL-döntő, Real-fanként szempont volt életemben először az is, hogy van-e TV-jük. Érkezés után rögtön be is néztünk, foglaltunk asztalt is, aztán este elfogyasztottuk életünk huszonvalahány éves görög látogatásainak legfelejthetőbb vacsoráját: a kezdés rögtön egy olajban totálisan eláztatott, gusztustalan cukkinihalmaz volt, konkrétan ehetetlen, de vártuk a másodikat! A nejem sajttal töltött biftekije nyilván elronthatatlan, de az adag sem volt túl veretes, nem hagyott mély nyomot bennünk! Az én kedvenc görög kajám mindig is a stifado volt, alig vártam, rögtön ezzel indítottam...Kár volt, megkaptam életem leggyengébb stifadoját, nem is igazán mondanám stifadonak, mert pont a lényeg, a paradicsomszósz és a gyöngyhagyma hiányzott belőle Nem mondanám rossz ízűnek, de csak egy közepes pörköltféle volt, ráadásul a 2 hét legkisebb adagja. Egyetlen dolog írható pozitívumként a számlájukra, hogy bár a családjával együtt összesen 3 asztal volt foglalt (többen nem is nagyon vacsiztak ott, talán majd főszezonban), megvárhattuk a BL-hosszabbítás végét
Ezek után eszünk ágában sem volt még egyszer oda menni, pedig azt terveztük, ha tényleg olyan jó, hűségesek leszünk. A továbbiakban leginkább a kariatidák nevű tavernában ettünk, ez a part felől a főutcára érve rögtön a bal sarkon van, az adagok itt voltak a legnagyobbak, és a konyhájuk is nagyon jól teljesített. A muszaka, stifadó, tintahal, sea bream, kardhal mind finom és korrekt adag volt, a nyelvhal nagy adag, de semmi különös. A Sirocco már fura dolgokat produkált: a sea bream filé 2 gyerektenyérnyi volt, köret alig, a nyelvhalfilé isteni, itt a legjobb, de egyszer picike adag, másszor nagyobb, pl. amikor másodszor is azt rendeltünk náluk, mert nagyon ízlett, előre eldöntöttük, ha kevés lesz az adag, utólag kérünk még egyet, és elfelezzük, mert az íze nagyon ott volt. Elsőre hoztak egy nagyobb nyelvhalat és egy közepeset, majd mikor végeztünk, kértünk még egyet, erre hoztak egy 10 centis bébit Nem szóltunk, csak egymásra csodálkoztunk, amit valszeg észrevett a pincérlány, mert 3 perc múlva, mikor éppen végeztem a picurral, jött a lány, és mondta, hogy mivel pici volt az adag, hozott még egy szép nagy halat Köszöntük, de mondtuk, köret nélkül nem az igazi, erre hozott még köretet meg salit is, ami sokkal nagyobb adag volt, mint az addigiak, és fel sem számolták Asszem, látva az arcunkon a csalódást, picit elszégyellték magukat! Hab a tortán, hogy a fizetőpincérrel beszélgetve kiderült, hogy Grandosok vagyunk, és jár még 10% engedmény
Ettünk még 2x a Bozó Grillben is, mert csak náluk volt kebab (itt a hurkapálcára szúrt darált birkavagdaltat hívják így), ami nagy kedvencem. Mondjuk a csirke-szuvlaki nyers maradt, de megoldottuk Összességében elmondhatjuk, hogy nekünk leginkább a Kariatidák (volt egy másik neve is, de arra nem emlékszem )jött be, legkevésbé a Socrates. És amit eddig is tudtunk, hogy itt Skalaban nem fogunk nagy kulináris élménnyel gazdagodni, de finomat és friss halféléket sok helyen ehetünk!
Ennyit a kajákról, csak a nejem fotózott telóval, én vacsira nem nagyon hurcoltam a gépet, ha van fotója, majd azokból teszek fel ide!
#2193702014-06-30 21:46:12 Válasz a #219201. hsz-ra
Köszönöm a gyors infot, Marcsi! Sajnálattal de tudomásul vettük a párommal együtt... Hátha aug 23-ig felfedezi valaki... Új fakt programként javaslok egy 2 napos Heraklioni kircsit a régi kikötőbe ...ott igazán finoman készítik!... Amúgy minden görög ételt szeretünk, nagyon várjuk már az utazást, most megyünk először Kefalóniára, bár két éve majdnem ott kötöttünk ki...
Szép estét, Éva és Péter
#2193752014-06-30 22:24:20 Válasz a #219245. hsz-ra
Tapodyt!
VACHLATA Summer Dream: Nem értem, miért nem ismerik ezt a szállást a magyarok? Túl csendes? Ár-érték arányban pedig szuper, nincsenek plusz költségek, a légkondi is benne van. Én kifejezetten olcsó szállást kerestem, de azért fő szempont volt, hogy tiszta legyen. Az pedig, hogy hol helyezkedik el, végül is mindegy, hiszen mindenképp több körben lehet csak felfedezni az egész szigetet.
A Summer Dream közvetlen közelében milyen boltok, pékség, taverna van?
A szigeten mely éttermeket tudnád ajánlani, mert ebben a témában nagyon eltérőek a vélemények?!
Köszi előre is!
A szigeten hol talàlok autószervízt?Van,akinek volt már rà szüksége?Szeretnék felkészült lenni,mert szinte minden nyaralàson történt valami,hiàba hívom az ügyfélszolgàlatot,2 nap,mire küldenek egy trailert.Tehàt marad a segíts magadon verzió.
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy Ithaka-ra hajókirándulás a sziget melyik pontjáról indul? Az iroda ahol befizettük a nyaralást 12500 Ft-ért hirdeti magyar idegenvezetéssel, ha összejön kb. 15 fő.
Fontos a magyar idegenvezetés ide? Ha helyi irodánál fizetem be gondolom jóval olcsóbb! Csak nem tudom, hogy Lassiból indul-e a hajó vagy máshonnan? Ha helyi görög irodánál fizetek be az útra vajon eljönnek a szállásra értünk, vagy a kikötőben van a találkozás?
Mi most jöttünk haza Lassiból és nem fizettünk be fakultatívot, hanem egyszerűen elmentünk Samiba és reggel 8:15-kor induló egy komppal átmentünk Ithakára. Nem szükséges idegenvezetés szerintem. Pici sziget, de annál szebb. Kár kihagyni, mert nagy élmény. Azok az illatok és házak, hegyek és partok...A főváros nagyon szép érdemes sétálgatni, meg néha kiszállni az autóból és beleszippantani a levegőbe. Aztán a Filiatro beach-et választottuk mártózni és napozni, mert szerintünk az a legszebb. Kiépített, napozóágyakkal és kis étteremmel, parkolóval. Mesés a panoráma és kristálytiszta a víz, fehér kövekkel...
Visszafelé pedig 15:30-kor indult a komp vissza, igaz késett egy órát, de a görögök már csak ilyenek néha Ennek ára fejenként 17 euró/ autó és 3 euro/ fő.
#2194862014-07-01 17:16:53 Válasz a #219375. hsz-ra
Rubosnetti!
A Summer Dream környékén hasonló kategóriájú szállások tömegesen vannak, ez szorítja így le az áraikat, meg az is hogy csak járművel lehet bárhova is eljutni. Ha dec.-jan-ban foglalsz akár több medencést is találsz ugyanennyiért.Közvetlen közelben nincs valamire való üzlet.Legközelebb ha az apartmanból a faluszéli (olajfák felőli)kijáraton lezúdulsz Lourdata felé,leérsz egy elágazásig balra Lourdata jobbra kis kőhíd arra nem messze 3-4 supermarket is van.Másik verzió Argostoli körforgalomnál a nagy marketek,visszautaknál kalkulálható a bevásárlás.kb 12 km.
Vendéglőkre megfogadtam nem Írok semmit mert egy-egy helyen is erősen különböző tapasztalataim is voltak.Ahol senki nincs,vagy csak kevesen, oda nem ülök be az tuti.