Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 361
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
DANI0315
Aktív fórumos
Aktív fórumos
226 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21984 Üzenet linkje2007-03-05 15:20:56 

Szia Geot!
Benitesrõl szeretnénk eljutni egyéni szervezésben,Parga,Paxos,Sidari,Paleokastritsa,Kassiopi,vizi vidámpark,Agios Stefanos,Egérsziget ezekrõl szeretnénk tudni,hogy melyik közlekedés lenne a legegyszerübb.A kikötõben tudunk jegyet venne ezek közül valamelyik helyre,busz indul-e stb még a bicikli is megoldás lehet végsõ esetben.vagy netán fizessünk be az idegenvezetönél?ilyen dolgokban szeretnénk tanácsot kérni.

# 362
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21997 Üzenet linkje2007-03-05 16:45:33 

Szia DANI0315!

Hú, elõre bocsátom, hogy nem fogok tudni mindenre választ adni, no de lássuk csak:
Az autó- illetve motorbérlés semmiképpen sem jöhet szóba?
Mert ha szóbajöhet, akkor szinte bárhova könnyen eljuthattok. (Térképet érdemes beszerezni, mi a helyi kisközértben vettünk egy zsebben elférõt 1,20€-ért. Nagyon aranyos. icon_biggrin.gif )
Mi tavaly robogóval jártuk be a sziget jelentõs részét, még Sidariba is eljutotottunk így, ami pedig elég messze van, hegyes-völgyes út vezet odáig. icon_smile.gif
(2005-ben egy 50 cm3-is robogóval mentünk el Sidariból Kerkyrába, szép túra volt. icon_biggrin.gif Tavaly ennél picivel nagyobb teljesítményû jármûvünk volt.)

Tavalyelõtt befizettünk az utazási irodánál 2 programra is (hajós kirándulás, egész napos sziget-túra -- a görögestet kihagytuk), mindegyik 35 € volt fejenként, idén talán/biztos/elképzelhetõ, hogy emelték az árakat. Mi a Bella tours-szal mentünk, Diasnál nem tudom, mi a helyzet, illetve mennyit kérnek el egy fakultatív programért.
Tavaly nem mentünk közös programokra, hanem egy hétre robogót béreltünk és úgy jártuk be a szigetet.

Az idegenvezetõnk mondta, hogy Benitsesbõl megy busz a fõvárosba, de a buszmegállóban érdemes integetni, hogy megálljanak nekünk. icon_lol.gif
Biztos távolabbra, másmerre is megy busz, de érdemes megkérdezni az idegenvezetõtöket, illetve itt a fórumon is biztos lesznek olyanok, akik tudnak majd válaszolni. icon_smile.gif

A fõvárosban (kikötõben?!), ha jól emlékszem lehet jegyet váltani hajókirándulásokra, de talán még a falvakban is... a motorkölcsönzõben egy magyar srác dolgozott, õ mondta, hogy vannak kisebb "irodák" is, ahol olcsóbban lehet jegyet szerezni...

Az Egérsziget és a Vlacherna-kolostor - szerintem - mindenképpen kötelezõicon_smile.gif , szerintem még a busz is megáll ott.

Mi voltunk az Aqualandban, Agios Ioannis-ban, de motorral. Elég nehezen találtuk meg, sok volt az eldugott tábla, de állítólag busz is megy oda...

De nem szeretnék senkit sem félretájékoztatni, bárki javítson ki nyugodtan, ha valamit rosszul írtam. icon_smile.gif

Bocsánat, hogy sok érdemi információ nem volt az írásomban, de igyekszem még segíteni, ha tudok.

# 363
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21999 Üzenet linkje2007-03-05 16:59:22 

Amit még kihagytam:

Ha jól emlékszem, itt a fórumon páran soknak találták a fakultatív programok árát... nem tudom, kikkel utaztak, de nekünk mind a kettõ nagyon tetszett.
A hajókirándulás nagyon hangulatos volt, szólt a görög zene, a két kapitány (mindkettõ Kostas icon_biggrin.gif ) és az idegenvezetõ is jó hangulatot csinált, gyönyörû a tengerrõl nézni a szigetet, a hegyeket, a sok zöldet... ebédre megálltunk egy tiszta, homokos eldugott parton, ahol a személyzet készítette el az isteni csirke melleket, combokat, illetve a cocahusit (ahogy õk nevezték icon_biggrin.gif), volt zöldség és tzatzidiki is, mennyei. icon_eek.gif icon_biggrin.gif
Kaptunk fejenként egy pohár bort és üdítõt. Hazafelé megálltunk Kassiopiban, ott sétáltunk egy kicsit, majd vissza a hajóra, utána pedig egy kis lagúnában (nem tudom pontosan, hogy mi volt icon_redface.gif ), ahol olyan ragyogó kékes-zöld, sötétkék, világoskék volt a víz, amilyet még nem láttam. Egy kis barlangszerûségen is át lehetett úszni.
Hozzáteszem még egyszer, hogy a Bella Tours-szal voltunk, nem tudom, mások hova szervezik és mi van benne az árban. Érdemes megkérdezni.
Más irodák programjaiért nem vállalok felelõsséget. icon_biggrin.gif icon_cool.gif

A szigettúra... egésznapos, nekünk nagyon tetszett. Sorrend nélkül: Achilleon, Kerkyra, Paleocastritsa és a hegyen a kolostor, (Sidari nem, mert mi onnan jöttünk), Bella Vista kilátó, a kis "repülõnézõ-híd" Perama és a Kanoni félsziget között stb.
Más utazási irodák ettõl eltérõ helyekre is vihetnek, én pl. láttam már olyat is, ahol a program (sokkal) kevesebb helyszínbõl állt.

Összegezve nekünk megérte, nagyon jól éreztük magunkat.
Persze maradt bennünk hiányérzet, emiatt is robogóztunk annyit. icon_smile.gif
Hú, elnézést, hogy ennyit írtam. icon_redface.gif icon_eek.gif

# 364
DANI0315
Aktív fórumos
Aktív fórumos
226 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22000 Üzenet linkje2007-03-05 17:37:46 

Szia Geot!Köszi sok és hasznos infot.Az autó kilöve mert nincs jogsink.Azért érdeklödtem a jegy vásárlás után mert tavaly Rodoszon mi intéztük egyénileg a kirándulásokat,igy joval több helyre eljututtunk,mert olcsóbb megoldás volt igy.Mi a Diassal megyünk náluk is kb ilyen fakultativ programokra lehet befizetni ezekre a helyekre és kb ugyan ennyiért.Õk még szerveznek Parga-Paxos hajókirándulást is.Lehet,hogy a hajókirándulásokat velük kéne rendezni.De majd még kérdezösködünk.A vizi vidámparkot nem hadjuk ki mert a gyermekkel utazoknak ez kötelezö program vagyis nekünk is.Falirakin nagyon pazar volt.,nagyon sok csuszda meg medence volt ott.Ha még eszedbe jut valami info ird meg nyugodtan. szivesen elolvasom.köszi
# 365
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22002 Üzenet linkje2007-03-05 17:50:40 

Helló Dani!

Mi is két éve voltunk Benitsesben! Nem volt idõm átolvasni, hogy melyik hotelban vagy apartmanba mentek de a Potamaki hotelt kerüljétek el nagyivben! Benitsesben van magyar autókölcsönzõ akkor Oravecz Zsolti volt ott. Nagyon rendesek és megbízhatóak! Ha ott vannak még akkor õt és kollegáit tudom ajánlani. Sok üzlet és shop van Benitsesben. De mielõtt bármit vennétek nézzetek szét mert nagy árkülönbségek vannak. Van egy piac szerû bevásárló utcája ha sétáltok Moraitika-Messongi felé vezetõ úton. Ott fele annyiba kerültek az ajándéktárgyak. Mi vettünk magyar nyelvû utikönyvet Korfu: A phaiákok szigete címmel! Van kis térképem, ha kell írj privit és elküldöm nektek!

# 366
DANI0315
Aktív fórumos
Aktív fórumos
226 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22003 Üzenet linkje2007-03-05 18:01:34 

Szia Kyra!
A Potamaki hotelba fizettünk be,de miért mondtad,hogy kerüljük el nagy ivben!?Utánna néztem a neten nekem nagyon tetszett belülrõl is a medence környéke sem volt rossz.Hallotál már rola?A diasban ezt dicsérték a legjobban és eddig még rossz helyre nem beszéltek rá?:::!!!!Andi

# 367
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22004 Üzenet linkje2007-03-05 18:03:55 

Vissza olvastam! icon_cry.gif Dani icon_eek.gif a Potamaki rossz választás, szerintem. Nem olvastad mi történt velünk? Utálják a magyarokat, semmi segítségre nem számíthatsz ha bajba kerülnél a szobák állapotáról már nem is beszélek! Nem tudom két év alatt mennyit változott de nincs az a pénz, hogy valaha betegyem a lábam abba a kócerájba! icon_sad.gif
# 368
DANI0315
Aktív fórumos
Aktív fórumos
226 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22006 Üzenet linkje2007-03-05 18:09:09 

Nem olvastam rola majd vissza keresem,de holnap felhivom az utazási irodát és rákérdezek,hogy mi az igazság!Még csak foglalot fizettünk be,de ha igaz amit mondtál akkor keresünk más szállást!Ti melyik irodátol voltatok ott?Az ellátás volt rossz?Mi volt a probléma?Most kezd idegesiteni a dolog mert nem kispénzbe került.Falirakin sem igazán voltak oda értünk.
# 369
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22011 Üzenet linkje2007-03-05 18:23:47 

Mi a Potamakiba, tengerre nézõ szobába mentünk volna. Odaérve egy koszos odúban találtuk magunkat ami egy udvarra nézett. Két nap és több ezer forintos telefonálás és idegkimerülés után kaptunk egy másik szobát. Két medencéjük van. A gyerekmedence olyan koszos volt, hogy nem mertük a gyereket beengedni! A másik medence sem a tisztaságáról volt híres. A recepción amint meghallották, hogy magyarul beszélünk úgy bántak velünk mint a koszos kutyákkal. Úgy vágta ki elém a nõ a kulcsot mint valami leprás elé! Allergiás vagyok a darázscsípésre, a nagy kapkodásban itthon maradt a gyógyszerem. Naná, hogy ott megcsípett egy dög. A karom bedagadt és amikor orvost akartunk hívni, a nõ kijelentette, hogy nincs a szállodának orvosa csak Korfuvárosból tudnának hívni de ezt õk nem fizetik. Meg aztán ma este úgyis repülünk haza és otthon majd ellátnak! Ezzel ott hagyott!! icon_evil.gif Mindenki fel volt háborodva. A csoportunk majdnem meglincselte az idegenvezetõnket annyi probléma volt. Ne menjetek oda! Ha tudjátok cseréljétek ki másik szállodára!!!!!
# 370
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22013 Üzenet linkje2007-03-05 18:31:00 

Hazaérve panaszlevelet küldtem a cég bécsi központjába! Bocsánatot kértek és kártérítést fizettek. A hotelbõl felhívtam a biztosításon szereplõ telefonszámot és elmondtam, hogy mi történt. Rögzítették a felvételt és ez sokat számított. A TUI vállalta a felelõsséget pedig nem õk voltak a hibásak.
# 371
DANI0315
Aktív fórumos
Aktív fórumos
226 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22017 Üzenet linkje2007-03-05 18:40:44 

Szia!
Holnap az elsõ dolgom az lesz,hogy felhivom az irodát.Nem tudom,hogy változott-e a helyzet a magyarutálattal kapcsolatban.Köszi,hogy megemlitetted a dolgot.utánna fogok járni.amugy a hellyel már mint Benitessel nem volt probléma?Most még annyira nem néztünk utánna mert jövöhéten Párizsba megyünk most azzal vagyunk elfoglalva,hogy merre- hova mit- hol.Majd megirom,hogy mit mondtak az irodában.Andi

# 372
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22020 Üzenet linkje2007-03-05 18:50:32 

Andi! Benitses-el nem volt problémám. A helyiek rendesek. Az árak megfizethetõek voltak. Sok magyar él kint. A nem messze lévõ étteremben is egy magyar lány volt a pincér. A palacsintázó tulajának felesége is magyar volt. A szupermarket-ben mindent megtaláltál amire szükséged volt és segítõkészek is voltak. Ezt a magyargyûlöletet csak a hotelban tapasztaltuk! Nem kívánom senkinek azt ami velünk és jópár utastársunkkal történt!!!! Ha megoldható NE menjetek oda! Hidd el nem a rosszindulat beszél belõlem!
# 373
DANI0315
Aktív fórumos
Aktív fórumos
226 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22021 Üzenet linkje2007-03-05 18:56:19 

Köszi!
Gondolom,hogy nem a rosszindulat beszél belõled,köszi,hogy jó tanáccsal láttál el.Holnap mindenképpen utánajárok a dolognak az irodán keresztül.Holnap megirom,hogy mit mondtak.Kíváncsi leszek rá,hogy õszinték lesznek-e velünk,mivel mi már többszörös törzsutasok vagyunk náluk.Köszi mégegyszer.Esetleg tipped van,hogy hova foglaljunk?
Andi

# 374
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22023 Üzenet linkje2007-03-05 19:05:07 

Sajnos nincs tippem, de remélem a többiek akik voltak Korfun tudnak segíteni. Mi csak ebben a hotelben voltunk, sajnos! De megkérdezem az utazási irodás barátnõmet, õ biztos tud tippet adni. Tavaly velük voltunk Rodoszon és nem bántuk meg. Életem legszebb nyaralása volt! Bízom a szavában, kár hogy nem az õ irodájukkal Korfura. Valószínüleg nem jártunk volna így.
# 375
DANI0315
Aktív fórumos
Aktív fórumos
226 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22024 Üzenet linkje2007-03-05 19:17:07 

Elõre is köszi.Holnap megirom mire jutottunk.szia
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek