Köszi, hogy irtál. Laganas partja széles és homokos, én legalábbis ilyennek láttam azokon a képeken, amelyek a zakynthos g-portál oldalon vannak.
Agios Sostis partja viszont keskeny, de ez is homokos. A szálláshoz ez van közelebb. Remélem a viz tiszta lesz. Tudsz vmit az ottani árakról? Már nagyon várom ezt az utat, remélem minden oké lesz. Ti hol szálltok fel? Mi Nyiregyházáról indulunk. Az apartmant láttuk az irodában képeken, szerintünk nagyon tuti, a Grand Toursról meg csak jót mondhatok. Tavaly Tolóban voltunk velük.
Üdv: Sartikatalin
Azt olvastam, hogy ti autót béreltetek az utazási irodátoktól, mi viszont inkább robogóban gondolkodnánk, hisz kettõnknek bõven elég lenne, a távolságok sem tûnnek olyan nagynak a szigeten.
Láttatok kint robogókölcsönzõt, vagy esetleg lehetett robogót bérelni az utazási irodától is? Utastársaitok mit béreltek: autó vagy robogó inkább?
Biztonságosnak mondanád a robogózást Zakynthoson?
Mi Korfun motoroztunk, ahol tökéletesen lehetett használni a robogót mind a városban, mind a közúton, a megtett távolságok szempontjából is ideális volt. Krétán viszont a nagyobb távolságok és a gyorsforgalmi út miatt sokkal inkább az autó jött szóba és be is vált. Ilyen szempontból Zakynthost milyennek ítéled?
Ja: és ha Krétával kapcsolatban tudok valamit segíteni, csakírj, csak mi sajna nem azon a részen voltunk, ahová ti készültök!
KÖszi az infokat.Mi Debecenben szállunk fel,az Ibériában pedig a 10es szobában leszünk!Ti? Nekem is nagyon tetszik az apatman,szeintem nagyon jó lesz én is rettenetesen várom már.Amit hallotam eddig az árakról az végülis nem rossz,mámint én Paralián nyarltam több éven keresztül,és picit magasabbak az árak ahhoz képest,vagyis 10-12 euroból egy fõ bõven megvacsorázik étteremben! Tényleg az éttermekben esetleg magyar étlap van?,vagy ez buta kérdés volt,csak azét kédezem met Paralián mindenhol volt,na jó de az magyraokkal van tele.Jajj és lenne még egy kédésem,az apatman ugye klímás,persze azét fizetnünk kell,nem tudod vagy nem tudja vki,hogy mennyibe kerül a klima,(gondolom naponta)? !
Sziasztok
Nem hinném, hogy lenne magyar étlap, bár én csak Korfuból és Krétából tudok kiindulni. Tavalyi krétai élményeim alapján a szigeteken vannak magyarok, de közel sem annyi, mint a szárazföldön.
Amúgy Krétán angolul és németül voltak általában kiírva a dolgok a görög mellett, szerintem Zakin is hasonló lesz a helyzet!
Mi Zantén egy 7 személyes Fiat Doublót béreltünk, hiszen 6-an voltunk. Robogót nem nagyon láttam csak elvétve, hiszen a sziget ugyan nem nagy, de elég meredekek és kacskaringósak az utak helyenként. Nekünk a kocsi is sokszor csak egyesben tudott megbírkózni egy keményebb emelkedõvel. Én a helyetekben nem robogót, hanem akkor inkább egy erõsebb motort bérelnék. Nagyon nagy autót sem igen érdemes, mert sok helyen nagyon keskenyek az utak, sokszor két kocsi alig fér el egymás mellett. A sziget nyugati oldalán kevés benzinkút van, arra csak sok benzinnel induljatok, mert nagyon könnyû eltévedni a szigeten. Útjelzõ táblák vagy vannak, vagy nincsenek. A térképek sem az igaziak sokszor, szóval plussz kilométerekre számítsatok. Ami egyébként nem baj, mert nagyon szép zöld volt a sziget, és sok olyan helyre is betévedtünk, ahol a "madár sem jár".
Tsiliviben nagyon sok autókölcsönzõ volt, lehet hogy lehetett bérelni motort is náluk, de sajna nem emlékszem. Majd holnap megpróbálok rékeresni Neked és megírom, ha jutottam valamire.
Idén párommal Zakhytos-t néztük ki uticélul a Gulet utazási irodával. A pontos hely, Kalamakiban lenne, a Sirocco Hotel. Az érdekelne, hogy járt-e már ott valaki közületek, esetleg csak a faluban és hogy milyen élményekkel lett gazdagabb?
www.faros-rentals.gr/bikes.htm www.smart-rentals.com.
Mi is robogót szándékozunk bérelni . Olcsobb a komp , parkolni jobb a városban.
Hût a menetszél , és a szabadság érzés De mindenképpen alkudjatok kb a felét lehet!
Üdv ZOTYA
Mi is hasonlóan gondolkodunk, de mivel krétai élményeink alapján tudom, hogyha kocsi kell valahová a terep miatt, akkor kocsi kell, ezért "hibridmegoldásra" gondolok most: ahová kell az autó, oda autó:2-3 napra, a többire meg jó a robogó.
De majd meglátjuk!
Na most jutottam gépközelbe. Mi a 7-es szobában leszünk az Ibériában, ahol a klíma 6 euro körül van naponta.
Biztos nincs magyar étlap, Toloban sem volt tavaly mert ott is kevés magyar volt. De azért nem haltun éhen. Egy ismerõsöm mondta, hogy nagyon szép Zakynthos, és érdemes átmenni hajóval Kefallóniára is. Sajnos itt is sok a bunkó angol de hát majd valahogy elkerüljük õket.
Szóval akkor már ti is nagyon készültök?
Legyetek jók! Már nem kell sokat aludni és végre ehetünk egy jó gyros pitát. (remélem!)
Üdv: Sartikati
Valószínûleg szeptember elején, de még mindig nem sikerült eldöntenünk, talán majd most hétvégén!
Amúgy meg Tsilivi lenne talán a cél, de felmerült Agios Sostis is, Laganast talán kilõttem már... sok a bizonytalansági faktor, de meg fog születni a dolog!
Mellesleg most éppen azon vacilálok, hogy mi lenne, ha Kefalónia lenne az idei célpont...
Kiderül majd.
Mindenesetre nem tudom, hogy Valcsi beszámolóját olvastad-e már: ha nem, ajánlom figyelmedbe!
Kefalóniát nekünk is ajánlották , hogy szép hely.
Még nemigazán felkapott .
Készülünk Átkompozni ,robogóval egy napos kirándulásra, és talán legközelebb oda húz a szívünk.
Zakyntos-ra már 2-3 éve készülünk. De tavaj terhes lett a nejem és már nem akartunk repülni 7 hónapos terhesen.
Tekik , kék barlangok , Navagió, és egy kis szerencsével még delfint is láthatunk:)
Tsilivi-nek kék zászlós strandja van!!!!
És a Planos beach apartmanház is nagyon tetszik.
Az IBUSZ-nál volt a legolcsobb .
Már nagyon várom , bár van még 161 nap...