Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 7486
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221132 Üzenet linkje2014-07-19 08:17:14  Válasz a #221051. hsz-ra

ez a tér

itt mentünk fel:

az út:

a tábla:

# 7487
Molli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221140 Üzenet linkje2014-07-19 10:01:14 

Kedves Anyuci68!
Köszönöm szépen a képeket és a törődést, így már biztosan meg fogjuk találni. Jajj, nagyon várom az utazást, én Tolót már most is szeretem!
Nagyon jó utat és jó pihenést kívánok Nektek, látom, nemsokára utaztok!
Üdv/Molli icon_smile.gif

# 7488
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221183 Üzenet linkje2014-07-19 19:03:03  Válasz a #221140. hsz-ra Előzmény #221140

Szívesen, Molli!
Tolo nekünk is egyik kedvenc helyünk lett, biztos jól fogjátok érezni magatokat ti is. Nafplioba is érdemes az éjjeli hajókirándulásra és nappal is elmenni. Nagyon hangulatos város, többször is átmentünk, bár piacin csak 1x voltunk, nekünk a marmarasi után kevés volt.
Itt a tavaly készített fotóalbumom, kis kedvcsinálónak.
https://picasaweb.google.com/1.....directlink
A tavalyi nyaralás előtt mi is megnéztünk mindent, amit találtunk, de életben egész más élmény. Látom, neked még van egy kis időd a nyaralásig, viszont amikor te mész, nagyon irigy leszek icon_smile.gif!

# 7489
Molli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221202 Üzenet linkje2014-07-20 07:59:01  Válasz a #221183. hsz-ra Előzmény #221183

Köszönöm az albumot, szeretnék én is ennyi sok jó képet készíteni! Még mindig agyalunk a kirándulásokon, mert azért pihenni is szeretnénk, és csak egy hétre megyünk. De én tudom, hogy ide még vissza fogunk menni!
Üdv és köszi még egyszer/Molli

# 7490
Rozi56
Aktív fórumos
Aktív fórumos
86 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221267 Üzenet linkje2014-07-21 10:18:24 

Kedves Anyuci68!

Köszönöm én is az útbaigazítást, valamint a fényképeket. Lassan csomagolni kell nekünk is. Üdv. Rozi

# 7491
Rozi56
Aktív fórumos
Aktív fórumos
86 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221268 Üzenet linkje2014-07-21 10:28:28 

Szia Molli! Nem csodálom, hogy "agyalnotok kell" - amennyi látnivaló van a Peleponneszoszon - mj másodjára megyünk, így kicsit könnyebben tudunk választani, mert Athén, Meteorák, Mükéné, Epidavrosz látnivalóit akkor megnéztük, ahogy Nafpliont is, de ide ismét menni fogunk, mert nagyon kedves kis város. Hydra-Spetses hajókázás az első út alkalmával kimaradt ezt most beterveztük. De mint írtad pihenni is kell. Két hét volna az igazi, de sajnos az nem megoldható. Jó készülődést és szép nyarat: Rozi
# 7492
Molli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221277 Üzenet linkje2014-07-21 11:54:16  Válasz a #221268. hsz-ra Előzmény #221268

Szia Rozi,
jó nektek, már Ti is mindjárt mentek, hát nem tudom, hogy fogom kibírni, de muszáj!
Athénba biztos, hogy el fogunk menni Ágiékkal, és Nafplionba nappal is és az éjszakai hajóval, ha indul. Ha lesz Monemvassia v. Misztra, akkor én azt szeretném megnézni, hát nem tudom, majd ott alakul. Légyszi figyelj oda mindenre, és írj mindenről, ha megjöttetek. (Tudod, a sült krumplit és a muszakát se feledd, amit 79Kori mondott!)
Addig pedig jó készülődést, jó utat, jó nyaralást kívánok!
Üdv. Molli

# 7493
Rozi56
Aktív fórumos
Aktív fórumos
86 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221287 Üzenet linkje2014-07-21 13:59:00 

Szia Molli!
Athént szerintem is látni kell - sokakkal ellentétben - nekem az a véleményem, hogy megéri az utazási irodával menni a fakultatív programra, mert jól felkészült több éves tapasztalattal rendelkező idegenvezetők kísérnek, akik kimerítő tájékoztatást nyújtanak. Az éjszaki Nafplion is betervezve, de busszal is átmegyünk majd. Viszek jegyzetfüzetet, már beírtam a taverna és a sült krumpli nevét, hogy kipróbálhassuk (79Kori). Gyorsan elrepül ez az egy hónap Neked is. Alig vártam, hogy 30-nál kevesebb nap legyen vissza, most meg már kezdhetem a csomagolást lassan. Kellemes várakozást, jó készülődést. Rozi

# 7494
Dido8308
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221294 Üzenet linkje2014-07-21 15:11:00 

# 7495
Molli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221309 Üzenet linkje2014-07-21 18:08:41 

Rozi, köszi a bíztatást, és még egyszer jó utat Nektek, majd jelentkezz, milyen volt!

Dido8308, jók a képek, köszi, hogy megmutattad!

Üdv/Molli

# 7496
Veva71
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221318 Üzenet linkje2014-07-21 19:01:19  Válasz a #220769. hsz-ra Előzmény #220769

Szió
Mi most voltunk Tolo-n.
Szerintem a "NEMEA-BORKÓSTOLÓ-KORINTHOSZI CSATORNA ÁTHAJÓZÁSA" szintén jó fakultatív, de nem szabad ott venni bort, mer Tolo-ban a Dimitra utcájánál lévő bolt a jobb oldali ahol mellesleg lehet kártyával is fizetni árulja ugyanazt a bort, csak jóval olcsóbban pl. amit mi vettünk az 10 euró volt a pincészetben a boltba pedig 7 euró (persze aki borgyűjtő az nézi az évjáratot is de nekünk az mindegy lett volna). Egyébkén Athén-t ha nem akartok rohanni akkor egyedül is meg tudjátok nézni a Tolo-ból megy a busz Napfion-ba a neten fent vannak az árak én megnéztem múltkor nem túl drága, indulás ha jól emlékszem óránként és ha jó korán indultok simán mindenre lesz időtök, Athénban a napi jegy is olcsó és a metró is. A felszínen viszont vigyázni kell, mert nehéz átkelni a zebrán.
Ha mégis az utazási irodával mentek készülj rá hogy lehet hogy késve indultok mint mi és nem jut időtök mindenre akkor ajánlom szálljatok le a buszról amint lehet vagy mondjátok meg, hogy ti külön mentek és kérjétek el a belépőt és ne a görög idegenvezetővel menjetek fel mert egyrészt hadar, másrészt nem enged fényképezni hogy majd lefelé de lefelé nem arra terelik az embereket úgyhogy a feléről lemaradsz a szöveget a buszon úgyis elmondják vagy elolvashatod az útikönyvből. Mi mikor ránk szólt a görög nő elszakadtunk a csoporttól és egyedül mentünk fel és le és jutott időnk a színházra és a múzeumra kívülről és egy ebédre és kb. ennyire mert ment a busz tovább. Egyedül lehet többre mentünk volna, bár a közlekedés nagyon veszélyes és autóval meg semmit nem lehet haladni ahogy láttam. Mi voltunk a "MÜKÉNÉ - EPIDAUROSZ - NAFPLION" kiránduláson pénteken de megbántam Mükéné semmi és nincs semmi eredeti kint (az arany maszk Athénben van) és csak romok, a Epidaurosz színház az jó, de olyat Athénbe is látsz kb. annyi a többi csak kövek és 40 fok hőség, a Nafplion erőd az jó, de melegben az sem élvezhető és oda 8 euróért oda-visza Toloból is könnyű elmenni és 4 euróért felvisz valami taxi vagy busz azt hiszem. Az esti hajózás az viszont jó, oda felé látjátok a tengeren a naplementét (mi a nagy hajóval voltunk) visszafelé van bár és az árak is hasonlók és hangulatos ott sétifikálni bár mi messzi nem mentünk, de így is jó volt. A Hydrát azt nem tudom de az is szép lehet, A BBQ-ról azt mondták a szomszédok, jó volt csak a hajó elég kicsi szóval aki nem bírja az előtte vegyen be gyógyszert, a kaja azt mondták finom volt és a fürdőzés is csak ne vigyetek műszaki cikkeket sokat max. fényképezőt és azt valami vízhatlanba tegyétek, mert pl. ők eláztatták, mert átmentek valami partrészre ahol jól lehetett napozni és vízbe értek a cuccok.
Egyébként meg, ha az Elenea-ba mentek akkor ott a part és a teraszon vagy erkélyen napozhattok és este ott a full HD-s TV a kivilágított szigettel, pálmafával, tengerrel egyszerűen gyönyörű én nem tudtam vele betelni, egész este kint ücsörögtem volna.(a szúnyogok kint csípnek és bent is vigyetek kártyás és folyadékos szúnyogirtót és hosszabítót és kb. olyan 4-től izzítsátok be akkor nyugi lesz és vigyetek kintre olyan spirálos füstölős irtót és akkor kint is lehettek sokáig). De ha másik apartmanba mentek akkor is vigyetek szúnyog riasztót.

# 7497
Veva71
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221322 Üzenet linkje2014-07-21 19:32:23  Válasz a #220978. hsz-ra Előzmény #220978

Igen és a Szerbek van hogy 2 órán át váratnak így ha nem kompos útra mész (Korfu, Zakynthos) akkor az utazási iroda (pl. Grandtours) előre engedi a saját buszait, így a tied még hátrébb kerül, mivel Szegedről együtt indulnak nagyjából. Mi most jöttünk haza 7.11.-én mentünk és több mint 2 órát álltunk a határon (Röszkénél a Szerb oldalon a magyarok hamar átengedtek, de a haza felé menő busz késett 2 órát mivel őket meg a magyarok fogták sokáig Röszkénél, úgyhogy Röszke a kritikus pont hol itt hol ott szívsz).
A Makedónoknál nem álltunk sokat sem oda sem vissza. Mi hazafelé szerencsére sehol nem álltunk sokat (19.-én indultunk), de Szegeden kb. 2 órát vártunk a buszunkra illetve várt mindenki mert a 3-as és 6-os busz nem jött túl gyorsan őket a szem a magyarok állították meg, úgyhogy ha nem a határon akkor Szegeden vársz (ha Grandtoursszal mész), ha autóval el se indulj az autósok mind álltak a busz már sehol, de ők még mindig ott álltak.

# 7498
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221328 Üzenet linkje2014-07-21 20:20:46 

Úgy látom mindenki másképp éli meg a nyaralast es a fakultatívokat, de ez így van jól. Én Athént nagyon élveztem, pedig 41 fok volt és tömeg az Akropoliszon. A magyar idegenvezeto, Ági mindent elmondott a buszon, az Akropoliszon a görög idegenvezeto tényleg hadar és tényleg nem akarja, hogy fényképezzunk, de sokan - én is - fotóztunk. Lefelé én kulon jöttem a csajjal, mert nem akartam fent maradni a szabad program keretén belul. Nagy tömeget fogtunk ki, mert 3 hajó is bejött szintén turistákkal. Szóval én tök egyedul boklasztam Athenba, mert az utazó tarsam egyaltalan nem jött el Athenba, a csoportot nem annyira ismertem. Utana még megneztuk a Parlamentnél a katonákat is,amit sajnalok, hogy a kikotobe nem jutottam el. Visszafelé Korintoszi-csatornánál még volt egy kis szabadido. Nem bántam meg, nagyon jó kis program volt. Ja, nagyon vigyázzatok a zsebesekkel, kulon specializalodtak az Akropoliszra igen nagy sikerrel.
Hydra csúcs, szerintem aki teheti menjen el rá. Nafplionról én is csak jót tudok írni. A BBQ hajókázás állítólag jó, arra nem mentem el.
Mindenkinek jó nyaralást kívánok ezen a szuper helyen.

# 7499
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221330 Üzenet linkje2014-07-21 20:26:56  Idézet innen: #221318

veva71 írta:
Mi voltunk a "MÜKÉNÉ - EPIDAUROSZ - NAFPLION" kiránduláson pénteken de megbántam Mükéné semmi és nincs semmi eredeti kint (az arany maszk Athénben van) és csak romok, a Epidaurosz színház az jó, de olyat Athénbe is látsz kb. annyi a többi csak kövek és 40 fok hőség

Engedd meg, hogy azért ezekkel a mondataiddal ne értsek egyet. Aki szereti a történelmi emlékeket, azoktól nem szabadna elvenni a kedvet ilyenekkel. Nem mindennap lát az ember egy 3000 éves ókori települést, szerintem aki vevő az ilyenekre, az bátran nézze meg, attól mert nem maradt fent minden épségben, még nagyon szép, és valójában a történelem egy darabja. Az epidauroszi színház szintén icon_smile.gif
Ne haragudj, nem vitát akartam inditani, csak mint az ókori Görögország nagy csodálója, úgy gondoltam meg kell védenem az Általad emlitett helyeket.
Ízlések és pofonok, ezt mind tudjuk, más az izlésünk, ez igy jó. Viszont aki szereti az ilyen tipusú helyeket, azoknak igazán megéri látni!

# 7500
79kori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
245 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221333 Üzenet linkje2014-07-21 20:35:38  Válasz a #221330. hsz-ra Előzmény #221330

Tudtam, hogy Te mindenkepp reagalni fogsz erre:D es most Te vagy a szócsövem.
En is szeretnek, de majd geprol...

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 499 500 501 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu