Igazság szerint senkit nem akarok győzködni a tomboláról, minél kevesebb az érdeklődő annál biztosabb, hogy nekem jut hely. Azért Görögország nem Mallorca.... 312 ezerben, benne volt egy 3 csillagos szálloda, 50 méterre a tengertől, tengeri panorámás szobával (a teljes öblöt beláttuk, nem csak egy kis szakaszt),svédasztalos reggeli és svédasztalos vacsora, a repülőjegy a reptéri illeték, a transzfer, útlemondási biztosítás. Ez nem került volna csak 286 ezer forintba, de mi kértük két helyszín kizárását, ezért volt a plusz felár. Gondolom ti még bőven költöttetek pénzt élelmiszerre, mi meg szinte csak fagyira meg autóbérlésre. Vagyok olyan kényelmes, hogyha elmegyek nyaralni, akkor nem húzgálom a bőröndöm buszról le, és kompra fel, de persze nem vagyunk egyformák.
A Görögország nem Mallorcát pedig úgy értettem, hogy én voltam már mind a két helyen, nem is egyszer, és imádom mind a kettőt, de azért árak tekintetében nagy különbségek vannak. Mi is hoztunk már ki görög nyaralást 230 ezerből, ezt Mallorcán biztos nem tudod megtenni szállodában, olyan színvonalon, amit az Ibusz kínál.
#2218942014-07-27 22:37:09 Válasz a #221884. hsz-ra
viszont azt ne felejtsük el, h ugyanezt a pénzt költhetted volna egy bolgár, nem jó hotelre is, mint olvashattuk itt is...vagy lehetett volna az angol tinituristák között, vagy épp a világ túlsó szélén, távol mindentől, stb., stb... az ugyanis csak az egyik oldala ennek a szerencsejátéknak ha a jó oldalán állunk.
és azért jó sokat idegeskedtek itt jó sokan, jó sokáig, h mi lesz velük; meg hát nem tudni, hová megyek nyaralni, se helyszín se azon belül (ez a legfurcsább nekem pl.)...készülni, ráhangolódni se lehet igazán; de legalábbis sokkal nehezebb lehet így.
...ha van is itt vmilyen anyagi nyereség, az esetleges kedvezményeknek megfizetitek ti az árát szerintem.
Idén ismét a mediterrán tombolával utazunk. Kizártuk Mallorcát meg Törökországot. Biztos, hogy Szicíliát kapjuk, teljesen ráhangolódtam . Minden szállodája jó az Ibusznak amit kisorsolhat Szicíliában. A mi kategóriánkban, nincs rossz helyszín. Ha esetleg mégis valami különleges ok miatt, olyan szállodát kapnánk, ami nem tetszik, akkor azt mondom, hogy nem fogadjuk el, és befizetek egy Krétai vagy egy Karpathosi last minute útra az Ibusznál. Minden csak rugalmasság kérdése. 26 éves vagyok, akadályok nem léteznek
"ha van is itt vmilyen anyagi nyereség, az esetleges kedvezményeknek megfizetitek ti az árát szerintem" Ezt hogy érted? Én eddig csak nyertem ezzel az akcióval. Persze egy idő után biztos azt mondom majd, hogy nem használom ki, mert már voltam az ajánlatban szereplő helyeken, és újat szeretnék látni. Addig pedig tökéletesen megfelel ez az akció!
Ismételten jelzem, hogy senkit nem akarok lebeszélni, sem rábeszélni a tombolázásra. Csak és kizárólag érteni akarom. Ez az én problémám, ti ne csináljatok magatoknak gondot ebből.
Magdicát személyesen is ismerem, alapvetően ő miatta olvasom a fórumot. Öreg muci vagyok már ahhoz, hogy sokminden tapasztalás legyen mögöttem. Utaztam már lastlastlast minuttal úgy, hogy még 3 hetem sem volt felkészülni. Egy hétfői napon délután megérkezett az új útlevelem (akkor még kellett), negyed órával zárás előtt beestem az utazási irodába, befizettem az egyetlen általam elérhető útra, majd gyors csomagolás, szervezés, és kedd hajnalban hónom alá csaptam a gyerekemet és elindultunk Görögországba busszal. Szerdán mikor megérkeztünk, és mindenkit "leosztottak" a szállására, akkor derült ki, hogy még az utaslistán sem vagyunk rajta. (a buszén igen, de a kintiek listáján nem szerepeltünk) Otthagytak minket egy útelágazásba, majd bő félóra múlva jött egy autó, felszedett minket, és elvitt a szállásunkra. Ez annyira last minut volt, hogy akkor és ott oldották meg, hogy egyáltalán legyen szállásunk. Tuti szar volt.
De fiatal voltam és elszánt, és igyekeztem a lehető legjobbat kihozni belőle. Kaland az élet.
Nekem is és a gyerekemnek is jó kis tapasztalás volt.
Mára elkényelmesedtem (ezt lehetőleg ne hányjátok a szememre. Ti is lesztek idősebbek, és ha addig nem is, majd akkor fogjátok érteni) Addig meg nyugodtan tombolázzatok, tapasztaljatok.
Sziasztok ismét! Azt szeretném megkérdezni, hogy valakinek van itt tapasztalata Kefalóniáról biciklibérléssél kapcsolatosan..? Mi párommal megyünk kettesben, fiatalok is vagyunk... úgyhogy arra gondoltunk, hogy az egyik nap csinálhatnánk egy túrát. A szállásunk Svoronataban van, és úgy saccoltam, hogy egy egész napos bicajozással (kis pihenőkkel) eljuthatunk Skala városba meg vissza... Mit gondoltok, ez mennyire merész vállalkozás? Akik csináltak már hasonló kerékpártúrát, a helyi útviszonyok mennyire nehezítették meg a dolgot..? Esetleg mire érdemes figyelni..?
#2219202014-07-28 10:05:29 Válasz a #221898. hsz-ra
egyrészt úgy értem, h a nyereséget az ibusz áraihoz képest méritek ha jól értem, pedig ezen kívül még lehet másképpen is, nem csak irodával. legalábbis amiket írtatok árakat azokat nem érzem annyira kihagyhatatlan ajánlatnak.
másrészt úgy, h elég egyszer megszívni ezt hasonlóan, ahogy olvashattuk is itt, és akkor máris más a leányzó fekvése.
harmadrészt úgy, hogy oké, akkor neked nem, de én mégis úgy látom a hsz-ekből, hogy van ezzel feszkó sokak számára doszt.
végül úgy, h számomra nagyon nagy ár lenne, h nem tudom hová utazom. nem csak az, hogy korfu vagy mallorca (persze az is), hanem, h azon belül hová. hogy az én pénzemért más döntse el ilyen mélységig a nyaralásom, miközben ezeket az árakat elérhetem magamnak is...
persze nyilván ez csak azt jelenti, hogy nem én vagyok a célközönség. viszont az is igaz, ha az ember nem akar a szervezéssel foglalkozni, és az adott célponton is elsősorban csak ejtőzni, pihengetni szeretne, akkor jól jöhet egy ilyen lehetőség.