Az egyik búvárközpont Sartitól kb. 3 km-re van Platanitsiben, a másik pedig lent a félsziget legdélibb ponján fekvõ Kalamitsiben.
Én ugyan nem próbáltam ki a merülést, de az egyik volt kollegám igen, és nem kellett hozzá semmi elõképzetség. Adnak felszerelést is. Természetesen nem egyedül merülsz, hanem közben megy veletek egy profi búvár, aki mondja (mutatja) a tudnivalókat. Nem volt olcsó mulatság, de nem is megfizethetetlen.
Miskolciutas, olvasd el itt a hellaszon a "Túrák, programok, sport" topicban a 2. oldal, 25. hozzászólását. HJudit írta a Sartin történt búvárkodása élményeirõl.
Tényleg, még ott van a búvárközpont is, amit Valcsika írt. Errõl el is felejtkeztem.
Juhi! Örülök, hogy egy véleményen vagytok velem VAlcsival együtt. Paralia nekem is már túl nyüzsis és a parton nagyon szorosan vannak az emberkék.
Sartiban azt imádtam, hogy pont megfelelõ mennyiségû embertömeg volt esténként, a parton pedig nagyon szellõsen el lehetett férni.
Nekem Sarti nagyon tetszett, ide bármikor szívesen visszamennék.
Miskolciutas!
Nagyon-nagyon ajánlom a búvárkodást! Nem kell különösebben edzettnek lenni hozzá, meg különleges úszástudás sem, bátran próbáljátok ki! Én pl. krallozni se nagyon tudok, csak mellúszni "tudok".
Tavaly volt egy trükk, mi szerint nem kellett bemenni az utazási irodába, hanem meg lehetett beszélni közvetlenül a búvár fiúval a randit meg az árat is, így olcsóbb volt. A megfelelõ topikban írtam az árakat is.
Mindenkinek ajánlom, szerintem felér bármely más fakultatívval, teljesen kisímítja az ember idegeit, aki szereti a természetet, élõvilágot, annak különösen érdemes!!!
Kvalcsi ajánlására elolvastam a beszámolódat a búvarkodásról.Az a baj,hogy elég betoji vagyok,de egyre jobban tetszik nekem a dolog.A férjem is félti a "tyúkszaros életünket",de nagyon megfogott...nekem a tenger az egyik legnagyobb élméányem minden nyáron.Csak ne félnék annyira!Uszni se nagyon tudok,inkább csak medencében,meg csendesebb vizben...de már be van ültetve a bolha...Hóvégén megyünk az utazási kiállitásra,majd megbeszélem a Pestiutassal,hátha csapatban nagyobb a bátorság is.De azért még biztathatsz egy kicsit minket!Utazásig még sokat fogok kérdezni.Jut eszembe,mikor Sartiban voltunk,nem találtam egy jó gyroszost/egyetlen elõnye Paralianak,hogy volt egy super gyroszosunk Jorgosz nevü/,ha tud valaki irja meg!Most jött be a fiam,és teljesen rákattant a búvárkodós lehetõségre!!!!!!
Most totál padlót fogtam. Eddig azt hittem, hogy a neved mögött hímnemû lény rejtõzik.
Én rettegek a víztõl, de tavaly szemüveggel "búvárkodtam". Persze csak olyan mélységû vízben, ahol leér a lábam. Most gyakorlom a fürdõszobai medencében a pipa használatát. Komoly gond, hogy csak az orromon tudok levegõt venni. De edzek keményen.
Miskolciutas! Én találtam nagyon jó gyrosost Sartin, nem is ettünk máshol, csak náluk. Renáta a hely neve. Úgy lehet megismerni, hogy ahol kiadják a gyrost, bárszékek vannak kirakva egy keskeny asztalkával, de asztalhoz is le lehet náluk ülni. Nagy fehéren kivilágított reklámtáblára van felírva a hely neve. Tudom, hogy így nehéz lesz megtalálni, de ha meglátja valaki, szerintem rá fog ismerni.
Nagyon szimpatikus és aranyos volt a hölgy, aki kiszolgálta az emberkéket. Sokféle ételük van és magyarul is ki vannak írva az ételek és az árak.
Bent volt a központban ez a gyrosos. Mindjárt átnézem a sartis fotóalbumokat, hátha valamelyikben látok a helyrõl képet. Mivel Sartin rengeteg kis utca van, mindig órákig kerestünk egy helyet, mire rátaláltunk. Másfél hétig voltunk és kellett egy jó pár nap, mire nagyjából kiismertük magunkat.
Bazár bazár hátán, a sok étterem, az ékszerüzletek, a mini-marketek jobbra kis utca, balra, elõre, hátra, nagyon kis szövevényes volt a hely, de éppen ezért imádtuk.
Szia Csutek! Én is estem már ilyen helyzetbe!!De remélem nem gond!?
A gyrosost biztosan meg fogjuk találni.Most kezdtem el gondolkodni rajta,hogy nagyon kevés lesaz az az 1 hét.Eleinte csak 1 hétre jártunk,2 éve már többre,de az idén a Firenze-Róma kirándulás miatt nem jut több pénz.Ezért szeretnék minél felkészültebben menni...
Csöppet sem gond, sõt! Csak kicsit meglepett.
Mi mindig egy hétre mentünk nyaralni, de tavaly belekóstoltunk a két hetes turnusba. Nem adom alább egy perccel sem ez után.
Azon gondolkodom, hogy az idén is ellátogatunk Sartira. Kellemes hely és jó áron lehet beszerezni a suvenírokat. Egy napot szívesen rááldozok.
Szia Csutek! Ahogy kezdtem belegondolni a programokba,ugy jöttem rá,hogy milyen kevés lesz az idõ!Hát hiába a jót könnyû megszokni!!!!Egyébként tavaly nyáron gondolkodtam el,hogy a repülõs ut árából/amit tavaly illetékekkel stb. fizettünk/kijön 2 buszos ut is,és most ezt próbáljuk ki.Kicsit meg vagyok lepve,mert amikor 2001-ben Sartin voltunk,nem volt azért akkora,hogy ne lehetett volna 1-2 este az egészet bejárni....nagyon kiváncsi vagyok,hogy mennyit változott,és mennyire olyan,mint emlékeimben él...rossz az nem lesz,az tuti,már most szuper programokat tudok,pedig még oda se mentünk...
Rossz hírem van. Hõsiesen átlapoztam az összes sartis fotóalbumot, de sajnos sehol nem akadtunk rá a Renátára. Az a baj, hogy 2005-ben még nem volt fényképezõm, csak kameráztunk, így nem tudom megutatni ezt a finom gyrosost.
Szerintem aránylag könnyen meg lehet majd ismerni a helyet, mert ilyen magas bár székek nem nagyon voltak máshol kipakolva. Általában egy 45 év körüli rövid hajú hölgy szolgált ki, meg egy fiatal lány.
Mivel mi mindig ott ettünk gyrost, egy pár alkalom után a nõ már magától tudta, hogy mit kérünk. Tényleg merem ajánlani, mert nagyon finom volt a gyrosuk.