Hios
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 46
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Jimmy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#119002 Üzenet linkje2009-10-08 14:39:39 

Szia Firkamano!

Mi csak Karfasban , a hotel strandján fürödtünk. Karfasban egyébként nagyon szép, homokos, lassan mélyülő a tengerpart. Amikor kirándultunk, nagyon sok szép strandot láttunk: Komi, Emporios-Mavra Volia, Agia Markela, Limnos, Agia Fotini.A faluban most már kevés vendég volt, de ez szezonban biztos máshogy van.
Személy szerint nekem Hios nem tetszett. Modern város tengerparti kávézókkal, egy sétálóutcával. Egy múzeumot, az Argentit néztük meg (2 euro a belépő). A sziget többi része viszont gyönyörű, az emberek kedvesek, segítőkészek és büszkék arra, hogy hiosziak.
Itt volt egyébként a görög szabadságharc legvéresebb mészárlása: 1822-ben a törökök 30.000 hioszit öltek meg, s legalább kétszer ennyit rabszíjra fűztek, kb. 1800 lakost hagytak életben, méghozzá azért, mivel ők értettek a masztikszfatermeléshez.

# 47
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#119007 Üzenet linkje2009-10-08 18:39:15 

Szia Jimmy!
Én is nagyon örülök, hogy írtál ide, mint e fórumelső utazója és "hírhozója". Chios nagyon régen egyik vágyunk, régebben nehezen döntöttünk, hogy Samos vagy Chios (aztán Samoson voltunk), azután meg Lesvos lett a vetélytárs, de utóbbi már cseppet sem izgat fel. Chios különleges.
A fővárost képeken látva nekem olyan, mint Kalymnos fővárosa, vagy Kavala - nagy, jellegtelen, de azért egyszer biztosan körbe tudnám járkálni a rejtett kis utcácskáit, mert ilyenek biztosan vannak benne.
Nagyon örülnék itt többen is, ha esetleg fel tudnál tölteni fényképeket a hellasz fotóalbumába.
Éppen csak egy hetet voltatok? Az nagyon kevés. Chios nagyobb sziget, mint Samos és Samosra is kevés volt a két hét...nekünk főleg azért, mert jelen van a természet: a zöld táj, a hegyek, völgyek, lehet túrázni is...
Üdv: Andi

# 48
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#165078 Üzenet linkje2011-06-10 18:06:41 

firkamano írta:
Szia Verka!

Örülök, hogy látlak itt!
Látom, megvalósítod az egyik álmomat: Chios-Samos nyaralás...
Csak gratulálni tudok, biztos nagyon szuper lesz!

Gondolom még nagy készülődésben vagy, ezért MÉG nem zargatlak, de ha hazajössz, szeretnék kérni sok infót Tőled.

Tudsz majd nekem segíteni??

Túl sok dolog nem érdekel nyugi, csak alapvető, pl.: a két sziget között hogyan jár és milyen komp, illetve mennyibe kerül a kompolás.
Legszebb strandok, ilyesmi.
Ugye Bp-Athén, és úgy az egyik sziget, át a másikra, és onnan ismét Athén és Bp? Így oldottad meg? Aegean-nal mentek?

Na jó, leállítom magam, majd ha hazajössz kereslek!

Szép hétvégét!
E.


Szia Firka! icon_smile.gif

Jól eltűntél az utóbbi időben, de most látom, hogy szinte egyszerre fogunk indulni, s azt is, hogy a nektek egyszer már jól bevált Zakynthosra mentek vissza, biztos nagyon jó lesz megint! icon_smile.gif

Az a helyzet, hogy még alig készültem valamit erre az útra, majd a jövő héttől fogok nekiállni a részletes tervek összeállításának. De a repjegy-szállás-autóbérlés az már megvan persze, úgyhogy néhány kérdésre már most is tudok válaszolni.

A komp az nagyon egyszerű, mivel sok lehetőség nincs a két sziget között, ezért nem lehet nagyon variálni. A Nel Lines megy heti 3x, ez a menetrend:

https://www.nel.gr/routes/drom.....hy_en.html

Amikor a szállásokat foglaltam, még persze nem volt nyári menetrend, de írtam a komptársaságnak, és azt mondták, hogy nem fog változni. Valóban nem változtak a napok, csak az indulási időpontok. Eredetileg este kompoztunk volna át Samosra, így még lett volna egy utolsó majdnem teljes chiosi napunk, de áttették a kompindulást délelőttre, így most az a nap gyk. majdnem teljesen az utazással fog telni, ill. hát délután már Samoson leszünk. De az ilyen változások benne vannak mindig a pakliban.

Repülő: igen, pontosan úgy megyünk, ahogy leírtad. icon_smile.gif És eredetileg Aegeannel akartam menni, de ahogy a Nel Lines, ugyanúgy az Agean is megnyirbálta a chiosi terveimet... icon_smile.gif Most már csak mosolygok rajta, de akkor nagyon bosszantott, mert hetek-hónapok óta néztem a repjegyeket, majd amikor megvettem végre, akkor utána 2 nappal törölték azt a járatot, amire én jegyet vettem.... icon_razz.gif Pedig minden klappolt, majdnem 3 óránk lett volna Athénban átszállni, de átkerült az esti gép hajnalra... úgyhogy visszaváltottam a jegyet, és vettem helyette az Olympicnél. Az is reggel megy, de legalább nem hajnalban, így nem kell éjjel 2-kor felkelni, hogy kimenjünk a reptérre, hanem csak emberibb időben. Szóval a lényeg, hogy lesz egy éjszakánk Athénban, s csak másnap reggel megyünk Chiosra.

A legszebb strandok:
még nem néztem át tüzetesen, de azért kicsit már kutakodtam. icon_smile.gif Chiosnak (szerintem) nem a strandok az erősségei, de azért kinéztem már néhányat, amit majd felkeresünk.

Az a három, ami nekem a legjobban tetszik egyelőre kép alapján:

Glari



Agia Dynami



Vroulidia:



Szép hétvégét és jó tervezgetést neked is! icon_smile.gif

# 49
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#165093 Üzenet linkje2011-06-10 19:48:06  Válasz a #165078. hsz-ra Előzmény #165078

Szia Verka!

Igen, valóban eltűntem icon_sad.gif Munkahelyet váltottam, mert az előző cég megszűnt, és itt olyan nagy a pörgés, hogy csak esténként esek haza, és nincs erőm és időm követni a fórumot icon_sad.gif

Remélem változni fog ez a helyzet, és ismét visszatérhetek.

Gyönyörűek a képek,a második lenyűgözött... Ügyesen szervezkedsz, nagy élmény lesz az utazás... Mennyi időre mentek?

Jó készülődést!!!

# 50
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#165095 Üzenet linkje2011-06-10 19:51:11  Válasz a #165093. hsz-ra Előzmény #165093

1-1 hétre megyünk.
Sztem a másik két strand is szép, csak a középsőnél más minőségű a fotó. De nem az számít, hanem a valóság. icon_wink.gif

Viszont amiért mégis jobbnak tűnik, mint a másik kettő, hogy itt nem sokan vannak. icon_smile.gif Bár ahogy olvastam, Chioson még főszezonban sem olyanok a strandok, mint máshol. Összességében véve itt kevesebb a turista, mint a felkapottabb helyeken, így viszonylagos nyugalomra számítok, s pont ez az egyik fő oka, hogy ide megyünk.

# 51
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#165191 Üzenet linkje2011-06-11 18:36:53 

Verka írta:


Repülő: igen, pontosan úgy megyünk, ahogy leírtad. icon_smile.gif És eredetileg Aegeannel akartam menni, de ahogy a Nel Lines, ugyanúgy az Agean is megnyirbálta a chiosi terveimet... icon_smile.gif Most már csak mosolygok rajta, de akkor nagyon bosszantott, mert hetek-hónapok óta néztem a repjegyeket, majd amikor megvettem végre, akkor utána 2 nappal törölték azt a járatot, amire én jegyet vettem.... icon_razz.gif Pedig minden klappolt, majdnem 3 óránk lett volna Athénban átszállni, de átkerült az esti gép hajnalra... úgyhogy visszaváltottam a jegyet, és vettem helyette az Olympicnél.


Szia Verka:)
Minimum háromszor megjárod Görögföldet idén, mire én eljutok oda:)
Lenne egy kérdésem a repülővel kapcsolatban:
Értesítettek a járat törléséről? Mert én is az Aegeannal utaznék Athénból és nem szeretnék meglepetést. Persze, időnként azért ránézek a honlapjukra, de nagyon furcsának találnám ha szó nélkül törölnék a járatot.

# 52
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#165194 Üzenet linkje2011-06-11 19:11:48  Válasz a #165191. hsz-ra Előzmény #165191

Szia Boat!

Hát ez érdekes az Aegaennél, mert akkor: nem.
Egy büdös kukkot nem szóltak, de még egy e-mailt sem dobtak. (És nem csak nekem, másnak sem.) Nekem kellett felhívni az ügyfélszolgálatot, fél óráig hallgatni a zenéjüket, mire sorra kerültem, és akkor elintézték a törlést, és megígérték, hogy visszautalják a pénzt. Szerencsére tényleg így történt.

Viszont most májusban egyszer csak csörgött a telefon, és közölték, hogy egy órával előbbre hozták az indulást Santoriniről vissza...

Szóval érdekesen működik ez az ügyfélszolgálat, nem tudom, hogy mi alapján értesítenek vagy nem... Utólag arra gondolok, hogy lehet, hogy csak indulás előtt x idővel hívnak fel, ha változás történt. (De persze ez csak az én találgatásom, fogalmam sincs.)

Azért az a biztos, ha az indulás előtti héten még ránézel, hogy minden változatlan-e... sosem lehet tudni.

# 53
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#165271 Üzenet linkje2011-06-12 19:42:52  Válasz a #165194. hsz-ra Előzmény #165194

Köszönöm Verka, jó tudni az ilyesmit. Majd nézegetem a honlapjukat, az ottlét alatt pedig keresünk valami netes helyet, hogy meg tudjuk nézni a visszautat is.
# 54
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#165563 Üzenet linkje2011-06-15 09:23:58  Válasz a #165095. hsz-ra Előzmény #165095

Verka!

Most nézem, hogy hová lesz a "séta". Jó nagy falat ez a sziget, na meg a másik is. Legalább is, ami a területét illeti, szép példány. Nagy fába vágod a fejszét, úgyhogy kezdheted élezgetni. Ide egy hónap is kevés.
Ahogy utánanéztem, lesz látnivaló bőven. Hát, sok szerencsét hozzá! Biztosan érdekes és szép lesz.

Üdv.: babar

# 55
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#165617 Üzenet linkje2011-06-15 15:27:36  Válasz a #165563. hsz-ra Előzmény #165563

Szia Babar,

köszi, igen, már kezdődik az élezgetés. icon_smile.gif
Azért is választottam ezeket a szigeteket, mert sok egyedi látnivaló van, s főleg Chios valahogy különösen vonz. Samost meg mindenki magasztalja, aki ott járt, úgyhogy abban is kell lennie valaminek. Meglátjuk szűk egy hónap múlva. Már nagyon várom. icon_smile.gif

# 56
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#200857 Üzenet linkje2013-04-09 16:57:17  Chios

Szia Rollo!
Chios szigetét Lesbossal lenne érdemes kombinálni, ha már egyszer te is repülős ember vagy. Bécsből van közvetlen járat Chiosra. A „laudaair”-es társaság Chiosról a visszautat Lesbos érintésével teszi meg, de úgy is mondhatnám, hogy ha valaki Lesbosra készülődik, a gépe először Chioson landol. Először mi is azon agyaltunk, hogy irány Chios, majd 1 hét után áthajózunk Lesbosra, aztán újabb 1 hét után meg visszarepülünk Bécsbe.

# 57
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#210670 Üzenet linkje2013-10-14 10:38:59  Válasz a #200857. hsz-ra Előzmény #200857

Erről az útról még nem mondtunk le. Kíváncsi leszek a repjegy árakra, novemberben már megjelennek.
# 58
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#227605 Üzenet linkje2015-03-13 12:44:17 

Sziasztok!

A "jobb későn, mint..." jegyében egy beszámolóféle:

Chios és Samos 2011

https://www.verkatravel.com/greece/chiossamos2011/chiossamos2011.html


KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 4


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu