Sziasztok!
Sajnos ma mi is visszaértünk Sartiról. Apollon iroda Klio házban voltunk,1-es szoba.Az Apollonnak 2 szobája van ebben a házban,lent a járdaszint alatt,Ibuszé emeleti nekik 4-5szobájuk van.Nagyon jó helyen lévő szállás,aki busszal megy,ne várja,hogy Leo elvigye a cuccait a házhoz,mert akkor jó 1 órát az iskolánál a napon fog állni,2 perc odahúzni a házhoz a cuccokat.Sulinál a /nagy parkolóval szemben/ rak le a busz,felfele a templom fele elindultok,és az első kis utca balra,a Sithon egyik utazási irodája van a sarkon,jól látszik a Mojito diszkó tábla,a szép zöld szállást nem lehet eltéveszteni.Mi már 11-kor görög idő szerint ki voltunk pakolva,zuhanyozva,és irány az első gyros-part.A szállás a prosiban ha nézitek a képet,jobbról az első szoba az 1-es 3 ágyas,és mellette az L alakú a nagyobb szoba.Szép,igényesebb szállás,nálunk egész héten a WC szelepnél szivárgott a víz,árvíz volt a fürdőben,de elzártuk a vizet,és csak használat után annyira nyitottuk meg,hogy öblíteni lehessen.A társalgó részt soha nem takarították,fecskék tanyáztak,és mindenhol az ürülékük volt,Wifi szobában nem ment,a társalgóban is néha.A tulaj egy 50-es pasi,övé a tengerparton az Argiris taverna,ha a pincérnek felmutatjátok a Klios-s szobakulcsot,személyenként vacsinál ingyen kaptok egy kis üveg üdítő,víz,vagy kis pohár Mythos.A kajájuk jó volt,grillezett polip ,és fetával töltött polip körettel 9-10 euró,én pastitsiot ettem 5,5 euró,a pincér bevitt a konyhára,és mindent megnéztem/a már elkészített tepsis kajákat/tisztaság volt,friss tengeri hal,aggódtam is hogy a kislány nehogy rosszul legyen polip,sok olívaolaj,de strapabíró volt,és tükrözte,hogy friss kaja volt.A ház tulajának fiáé a Kleio bár,ott 2 Mythos mellé a harmadik ajándék a kulcs felmutatásakor.A szállás tényleg jó helyen van 50 m a part,házból kilépve 5 m-+re a nagy Marinopoulos/Carrefour,2 emeletes,most voltak 1-et fizet kettőt kap akciók egész prospektussal,mi egy böröndnyi cuccal tértünk pluszba vissza.Pofátlan voltam,mert ez az akció tagsági kártyával megy,mint nálunk a Penny kártya,persze nekem nem volt,de a pénztárosoknak igen,és lehúzattam az övékét.Már össze tudtam rakni a szavakat görögül.A ház utcájában a templom irányában van még az Eleni sárga ponyvás bolt,és vele szemben még egy kis bolt.Fagyis hely nekünk a Sithon utcáján tempol irányában ha megyünk az internet kávézótól még egy utcányire egy Piccadilly nevű,isteni nutella,Bueno-s,Milka lila pause-s fagyi 1.2 -be kerül,2 gombócnak felel meg,nagy adag,és isteni a brownie náluk,2,2 édes sütik.Palacsinta Quality 2,5 nutellás,tömény,kukoricás néni 1,5 kukorica.Gyros idén Nándival az AIGAO vitte el nálunk a pálmát az Ovelix-el szemben,nagy adag 2,5 pitás.Nagyon jó náluk pitában a csirkemell Snitzeles,és gyerekeknek a Sajtburger is ment.Lauert szidták.A 7 napunkból 2 nap szobában maradó volt,szemerkélt,esett,23-24 fok volt,folytatva amit előttem lévő héten a fórumtárs is írt,hogy náluk is volt rossz napok.Már a júni 10-ig kitolódott,hogy csalóka az idő Görögo.-ban is,én több mint harminc úton vagyok túl,és régen május utolsó hete-júni első hete már 28-30 fokos,eső nélküli volt.Jó hogy vittem hosszú cuccot.A határokon visszafele álltunk a macedonon 2 órát,a többi gyors volt,magyar idő szerint a virágpiacon voltunk 6.30-kor,Sartiról görög idő szerint 14-kor indultunk.Köszönet ismételten a Rom-caros fiúknak,Attila-Miki,és odafele Váradi-Gáncs párosnak.Az emeletes Setra buszok,tavaly már volt a narancsárga/kék és a zöld emeletesük le lett cserélve/nagyon kényelmesek,74 cm a távolság a lábnál,mint a Holidaylines buszoknál,emeletről már elől is le lehet jutni,és középen is.Az új,hogy M acedoniában is megállunk egy kútnál ahol van shop.Elfelejtettem említeni az Avra éttermet,ami régen nem volt a topon,sokan dícsérték a gyros pitájukat,2,5,András a magyar pincér fiú egy szimpatikus srác,az egyik sofőrünk fia.Válaszolok,ha még érdekel vkit vmi.
|