#2325012015-07-15 07:19:00 Válasz a #232481. hozzászólásra
Hello!
Karpathos csodálatos szerintem 1-2 csótány nem von le semmit az értékéből. Mi is találkoztunk velük. Lehet hogy azóta kiirtották őket . Igaz tavaly Krétán is volt egy az aprtmanban egy meg kint a folyosón. Sztem ez görögországban gyakori. Vigyetek rovarirtó sprayt és fújjátok be a fürdőszobai csövek környékét, talán az segít , és tartsátok mindíg zárva a fürdőajtót.
Jó nyaralást akárhová is mentek ! Nekünk már sajnos letelt. Üdv.
Köszönjük Petraboo a beszámolót! Poradnniki a repcsin az üléseket érkezési sorrendben adják? Ha korán kimegyek és becsekkolok, akkor kérhetem, hogy ablak mellé ültessenek? Vagy az iroda előre "leosztja" a helyeket és vagy szerencsénk van, vagy nem? Hát, úgy érzem ügyesen kell majd a cuccokat pakolni. Férjem nagy fényképész, a szettje (állvány nélkül) önmaga egy hátizsák, mellé már nem fér kézipoggyász melyik társaság gépével szerződött az Ibusz? Általában 20 kg szokott lenni a súlyhatár, nem? Mondjuk eddig még csak Lufthansához volt szerencsém. Mennyire veszik szigorúan a kézipoggyászt? Férjemnek a hátizsák meg egy övtáska belefér ugye? Így nekem is lesz egy hátizsák meg egy kisebb "női" táska iratokkal, zsepi, pénztárca... szóval a szokásos dolgokkal. Ez így fejenként ugyan 2 darab, de a 2. pici. Ugye belefér?
Igen, amíg van hely ablak mellé, addig lehet kérni azt is. Nincs előre kiosztva, ott a reptéren az ibuszos munkatárs ossza a jegyeket. Travel Service-el megyünk, charter járat, emiatt alacsonyabb a súlyhatár, mint mondjuk a Lufthansánál. A reptéren van egy kis fém ládikó, rá van írva, hogy ha ebbe belefér a kézipoggyász, akkor megfelelő, ha nem, akkor túl nagy és nem lehet a gépre felvinni (el kell hogy férjen a poggyásztartóban, vagy az ülések alatt). Szóval figyelni kell a méretre és a súlyra is, na meg hogy mi van benne. De a hátizsák az okés szerintem, bár valószínű hogy az övtáskát bele kell majd tenni a hátizsákba. Szóval fejenként egy táska lehet mérettől függetlenül, azt hiszem.
A repülőn nincsenek előre kiosztva a helyek, a check-in pultnál lehet kérni, hogy ablak mellé kerüljetek. A Travel Service légitársasággal vannak leszerződve, itt 15 kg a poggyász súlyhatár, egyébként minden légitársaságnál más és más.
A kézipoggyászt is szigorúan veszik, leginkább a méreteire figyeljetek, hogy ne lépje túl a megengedett paramétereket. (A kézipoggyász max. hossza 56 cm, max. szélessége 45 cm, max. mélysége 25 cm lehet, azonban a három méret összesen
nem haladhatja meg a 115 cm-t.)
#2325132015-07-15 10:43:40 Válasz a #232508. hozzászólásra
Petraboo!
"ott a reptéren az ibuszos munkatárs ossza a jegyeket" mire gondolsz ezzel?
A check-in pultban már a repülőtér és légitársaság alkalmazottjai ülnek, ők osztják ki a helyeket és ők állítják ki a beszállókártyát is.
Mi az irodák mobil pultját az emeleten fel sem kerestük, nem volt szükség rá.
Nem a ckeck-in pultra gondoltam, hanem valóban a felső szinten a kis ibuszos pultra. Mi eddig mindig oda lettünk irányítva ezzel a papírral amit az irodában kaptunk, és csak utána csekkoltunk be. Úgy vettük észre, mindenki ott fent gyülekezett. Akkor ez már nincs, vagy felesleges?
Na, akkor ha haza megyek méricskélek Vane gy kisebb bőrönd, elvileg poggyász méret, oda befér az átlag hátizsáknyi cucc mellé még az övtáska is meg az én kistáskám
#2325242015-07-15 12:30:02 Válasz a #232522. hozzászólásra
Nem tudom, milyen papír volt a kezetekben, mi e-mailben kaptuk meg a vouchert (nem repjegyet), de a check-in pultnál ezt sem kérték csak az útlevelet és már mehettünk is.
Mi csak akkor kaptuk e-mailben a jegyet (kódot), mikor Wizzair-rel rayenair-rel vagy jet2-vel utaztunk. Valóban nem kérik újabban a kódot csak az útlevelet vagy a személyit.
A reptéri transzfer gondolom buszokkal történik. Mennyire jellemző, hogy mindenkit elvisznek a szállása elé? Eddig csak buszos úton voltunk más irodával és ott kiraktak egy központi parkolóban, megmutatták az irányt és mindenki húzhatta a bőröndjét. 2 éve meg volt az idegenvezetőnek autója, ő bepakolta a csomagokat a messzebb lakóknak és elvitte autóval, de az utasoknak gyalogolniuk kellett.
Bár nem lesz hosszú az út, de mire kell számítani egy ilyen nyaraló járaton? Menet közben szolgálnak fel innivalót, vagy ez "olcsó charter", itt nincs semmi ilyen? Az sem baj persze, csak tudjam, hogy akkor ha mégis kérünk inni, akkor annak díja van
#2325432015-07-15 15:35:32 Válasz a #232542. hozzászólásra
Igen, buszokkal történik a transzfer és általában egészen a szálláshelyig.
A repülőn szolgálnak fel ételt, italt (üdítő, gyümölcslé, kávé, tea) is, nem kell érte külön fizetni.
Igen, buszokkal történik a transzfer és általában egészen a szálláshelyig.
A repülőn szolgálnak fel ételt, italt (üdítő, gyümölcslé, kávé, tea) is, nem kell érte külön fizetni.
Ez komoly,hogy ingyen szolgálnak fel? Ilyen szerencsések lennènk? kicsit hihetetlen, de nagyon örülnénk!
Na nem ingyen, benne van a repjegy, ill. az utazás árában, hisz nem fapadossal megyünk:)
Mi tavaly Korfunk voltunk, de nem a tombolával, az Aegan légitársasággal repültünk, kaptunk egy sajtos szendvicset és egy üdítőt vagy kávét, szóval azért nagy lakomára ne számíts:)
Én azon aggódtam kicsit, hogy nem lehet felvinni ásványvizet a repcsire, és gondoltam, hogy aztán a transzferen is azért csak jó lenne inni. Persze a reptéren a shopban lehet venni méreg drágán, de aztán felfedeztem, hogy van üdítős/ásványvizes automata, 1-2 Eur-val működik, ott olcsóbb az ásványvíz, tehát akinek ez szintén fontos vigyen magával néhány EUR érmét is, mert amit ott veszünk azt már fel lehet vinni a gépre.