Tanuljunk görögül!
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szótár
Hozzászóló Üzenet
# 121
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csilla*
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16874 Üzenet linkje2006-11-04 15:24:16 

Az elsõ pár lecke ingyenes: www.ilearngreek.com

http://hallonet.teithe.gr

# 122
Gótika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18187 Üzenet linkje2007-01-09 17:21:54 

Sziasztok!

A szegedi görögök honlapján megjelent a hetedik lecke nyelvtani része!!!!!

ÜDV: Ági

# 123
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2693 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18931 Üzenet linkje2007-01-18 23:25:43  TEDD PRÓBÁRA A GÖRÖGTUDÁSOD!

TEDD PRÓBÁRA A GÖRÖGTUDÁSOD!

A Görög Kisebbségi Önkormányzat és a Csongrád Megyei Görögök Kulturális Egyesülete leteszteli a nyelvtudásod. A játékban bárki részt vehet, kivéve a görögtanárokat s azon derék személyeket, akik görögbõl felsõfokú nyelvvizsgával rendelkeznek. A tesztet írásbeli próba-középfokúnak is tekinthetjük. A cél az, hogy a játékban résztvevõknek segítséget nyújtsunk abban, hogy megtudják, hogy áll a nyelvtudásuk egy írásbeli középfokú nyelvvizsga szerintünk elvárható szintjéhez viszonyítva.
A jelentkezõk e-mail címünkön ( info@szegedigorogok.hu ) március 15-ig regisztráltathatják magukat. A feladatsort ezután, egyszerre küldjük szét mindenkinek. A „dolgozat” elkészítésére és visszajuttatására egy hét fog rendelkezésre állni. A felkészülésben nagy segítséget nyújthat honlapunk nyelvi és sajtórovata: www.szegedigorogok.hu.

A következõ típusú feladatokra lehet számítani:

1 - Önéletrajzírás görögül.
2 - Görög nyelven írt kérdések görög nyelven történõ megválaszolása.
3 - Görög dalszöveg magyarra fordítása.
4 - Görög vicc magyarra fordítása.
5 - Könnyed témájú görög cikk magyarra fordítása.
6 - Politikai vagy gazdasági jellegû görög cikk szövegével kapcsolatos, magyarul feltett kérdések magyar nyelven történõ megválaszolása.
7 - Magyar nyelvû párbeszéd görögre fordítása.
8 - Feleletválasztós tesztsor.

A legjobb munkát beküldõnek egy magyar-görög, görög-magyar szótárt és a Mydros zenekar februárban megjelenõ új CD-jét küldjük ajándékba, a második helyezett pedig a nyári görögországi nyaralásra való felkészülés jegyében egy görög útiszótárt kap.

A vizsgabizottság tagjai:

- Arjiró Szivilia: a www.agora-gr.hu szerkesztõje

- Efsztratiádisz Sztratosz: görög dal- és vicckedvelõ (fordításai fellelhetõek a www.hellasz.hu Szótár-, és a greekcafe.hu Humor-fórumán.)

- Purosz Alexandrosz: a www.szegedigorogok.hu szerkesztõje

Sok sikert kívánva várjuk a regisztrációkat.

# 124
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2693 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19817 Üzenet linkje2007-02-01 15:52:50 

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Ελλάδας και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας διοργανώνουν

Εξετάσεις στην Ελληνική Γλώσσα

για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας,
στη Βουδαπέστη, στο χώρο του Ελληνικού Σχολείου, Vécsey u.5
στις 15 και 16 Μαΐου 2007

Εγγραφές και πληροφορίες από 1 Φεβρουαρίου ως τις 23 Μαρτίου στην κα Μαρία Παπανικολάου (τηλ. 3027275) ή στον κο Νικόλαο Μακροδήμο (τηλ.06/205138718)

Ποσό συμμετοχής:
Α΄ επίπεδο: 18.000 Ft
Β΄ επίπεδο: 18.000 Ft
Γ΄ επίπεδο: 21.000 Ft
Δ΄ επίπεδο: 21.000 Ft
-----------------------------------------------------------

Idén is lehetõség nyílt a Görög Országos Önkormányzatnál (V. Vécsey út 5. félemelet), különbözõ szintû görög nyelvvizsga letételére.
A 12 év feletti személy négy szint közül választhat: Α., (a legalacsonyabb szint), Β., Γ., (mellyel már felsõbb szintû oktatási intézménybe is lehet jelentkezni), és végül Δ., (a legmagasabb szintû, melynek birtokosa odakint -, közalkalmazotti munkára is pályázhat).

A legközelebbi vizsgaidõpont az Α., illetve a Β., szintnek: 2007. május 15.-re esik, melyek részvételi költsége 18 000 Ft-ba kerül.
A magasabb szintû Γ., illetve Δ., szintû vizsgák idõpontja: 2007. május 16. Ezek részvételi költsége 21 000 Ft lesz.

A lezárt vizsgalapok egyenest Görögországból fognak érkezni. (A tanítóknál esetleg fellelhetõek lesznek régi, illetve hasonló vizsgalapok, amelyek alapján fel lehet készülni.)

Jelentkezni, illetve további információkat kérni: 2007. február 1.-tõl március 23.-ig Papanikolau Máriánál lehet, a . 3027275 telefonszámon, és Makrodimosz Nikosznál a 06/205138718 telefonon valamint az Önkormányzatnál.

Sok sikert!

Legutóbb Stratos szerkesztette (2008-02-25 10:26:22), összesen 1 alkalommal
# 125
Gótika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19892 Üzenet linkje2007-02-02 17:46:50 

Sziasztok!

a szegedi görögök honlapján megjelent a 8 és a 9. lecke nyelvtana is!!!

HAJRÁ.........

# 126
Gótika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#23566 Üzenet linkje2007-03-24 16:03:25 

Sziasztok!

A 12 leckéig a nyelvtani rész fenn van a szegedi görögök honlapján!

# 127
Vendég
Figyelmeztetve
- Figyelmeztetve -

Nincs beírva úticél.
#24047 Üzenet linkje2007-03-29 20:41:39  Görögül tanulnék Pécsen

Tudna valaki segiteni?Pécsen keresek görögtanárt ,vagy egy olyan könyvet,amihez hanganyag is van.Esetleg aneten egy olyan oldaltahol hanganyagis van.Már égek nyáron hogy nem tudok beszélni, de nem szeretném rossz hansúllyal megtanulni a szavakat.Köszi
# 128
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24062 Üzenet linkje2007-03-30 07:35:45  nyelvoktatás

Jóreggelt Anna17!
Itt Pécsen sok görög fiatal tanul az egyetemeken,orvosin stb.én optikába dolgozom hozzánk többen járnak rendszeresen,majd megkérdezem õket,biztos hogy néhányan foglalkoznak nyelvoktatással is zsebpénzkiegészítés gyanánt.
Az egyetemeken a faliújságon kinnt szokott lenni a hirdetésük is.
Egyébként nincs abban semmi ciki ha nem jó hangsúllyal ejted ki a szavakat,sõt ,nagyon aranyos dolog,általában szimpatikusnak találják,szerintem. icon_wink.gif

# 129
Vendég
Figyelmeztetve
- Figyelmeztetve -

Nincs beírva úticél.
#24135 Üzenet linkje2007-03-30 18:39:38  Válasz a #24062. hsz-ra Előzmény #24062

Köszi Mono a kedvességed,nekem már az is jó lenne,ha valaki akár csak kazettára felolvasná pl. a görög-kapdelõssimil társalgási zsebkönyvet.lA görögök mindig kedvesek,biztosan igazad van,csak az angolból tudom milyen nehéz kitörölni a rosszul berögzült szavakat,és nekem ahangsúly dallama külön tetszik,és már olyanok a barátaink hogy nevetve de kijavitják a kiejtésemet. icon_lol.gif Tegyek ki egy hirdetést az egyetemen?Én rajztanár vagyok egyik suliban,júliusban megyünk egy hónapra Sartiba, ez az amit egészévben várok.,most megyünk sartiba negyedszer.Elötte is próbálkoztunk több hellyel, de ez amikor úgy érzem hogy hazaérkeztem.
# 130
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2693 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24158 Üzenet linkje2007-03-31 01:40:27  Válasz a #24135. hsz-ra Előzmény #24135

A korábbi hozzászólásokban megadott linkek nem jók?:

http://www.szegedigorogok.hu/gnyelv_kezdoknek.html,

meg talán a legjobb hanganyagos oldal:
http://www.xanthi.ilsp.gr/filog/ch1/menu.htm

és hangos szótár (és a szavak mondatokba ágyazva + angol fordítás, és nyelvtani táblázat!):

http://berlin.cls.yale.edu/pic.....meta%3D102

Legutóbb Stratos szerkesztette (2007-08-31 23:51:30), összesen 1 alkalommal
# 131
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24163 Üzenet linkje2007-03-31 09:09:14  Válasz a #24158. hsz-ra Előzmény #24158

Sziasztok!

Nekem is van egy jó tippem a kiejtéshez, persze Stratos lehet azt fogod erre írni, hogy hülyeség. Nekem nagyon sokat segített, pl. a görögdalok hallgatása. Látom a dalszöveget, és azokat a szavakat amiket már tudok, hallom az énekest hogy is ejti ki. Persze nem pörgös dalokra gondolok, hanem ahol szépen tagoltan énekel az elõadó. Vagy pl. a kocsiba is menetközben, és csak rögzül az agyban. icon_lol.gif

# 132
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24176 Üzenet linkje2007-03-31 12:31:59  nyelvtanulás

Szerintem ez is egy jó módszer Kriszta,jó ötlet. icon_smile.gif
# 133
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2693 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24185 Üzenet linkje2007-03-31 14:37:36  Válasz a #24163. hsz-ra Előzmény #24163

Egyetlen Krisztám!
Hiszen már a kezdetek kezdetétõl, pontosan azért hajtom ezt a zenei topikot, hogy szemmel lehessen követni a görög szöveget, miközben hallgatod/hallgatjuk a nótát!
S ha visszaemlékszel az elsõ hozzászólásokra, ott is, kifejezetten erre hívtam fel a figyelmet, hogy ne csak a fonetikus írásmódot kövessük a tekintetükkel, hanem inkább próbáljuk meg az eredeti szöveget olvasni, és együtt énekelni az elõadóval... nem olyan nehéz! (Mármint, lehet, hogy hamisan fogsz énekelni, icon_razz.gif de a szöveg olvasása egyre helyesebb lesz, egyre könnyebben fog menni!)

És a fent megadott linkben a Next gombot nyomogatva ( akkor ide is újra bemásolom: http://www.xanthi.ilsp.gr/filog/ch2/dial/dial1.asp - bár itt nekem csak az mp3 kapcsolóra kattintva játsza le), a gyakorlatok után, olyan párbeszédhez, dialógusokhoz lehet eljutni, ahol az adott mondatra rákattintva, azt meg is tudod hallgatni, és együtt tudod olvasni a szöveget!

# 134
Vendég
Figyelmeztetve
- Figyelmeztetve -

Nincs beírva úticél.
#24201 Üzenet linkje2007-03-31 17:56:38 

Stratos,köszi már nézem is a következõt,a xanti.ilsp-t mindenkinek ajánlom,de megnézem a görögtv mûsorát is.
# 135
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24209 Üzenet linkje2007-03-31 18:49:27  nyelvtanulás

Ez nagyon jó Stratos,ezt még én sem fedeztem fel,de tetszik nagyon,
a legjobban a useful phrases icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió