Közben kigúgliztam a túrát, az egészet lekövettem a google maps-en, kérdésemmár csak az lenne, hogy a Dessini beachtől a hegyet megkerülő úton menteek vissza a kocsihoz? Ez így egy körtúra lenne, ami baromi hosszúnak tűnik, főleg ha 40 fokos meleg lesz. Hány km hosszú, és mennyire meredek visszafelé az út?
A Kastos-Kalmost is kinyomoztam már, de ott sem tűnik sok látnivaló...
Kónyu! A Poros Dessimi túra kapcsán kérdezem, milyen ott az út? Csak gyalogosan lehet? Vagy meddig lehet autóval menni, én szeretném látni azt amit Ti, fenntről a Mikros Gialos strandot, tájat stb.
#2400632016-06-26 12:21:04 Válasz a #240057. hozzászólásra
Poros felől nem lehet, csak gyalog, és egy idő után még gyalog is elég sz@r. Dessimi felől vagy 2-3 km-nyire be lehet jönni autóval, találsz is 2-3 kedves kis beachet, ahol egyedül lehetsz, de ahonnan a tengerszintről elkezd emelkedni a hegyre, ott autóval már nem lehet
#2400662016-06-26 13:07:33 Válasz a #240064. hozzászólásra
Persze, az többször is megvolt már De hajós úttal is lehet! Bár ha egész napot ott akarsz tölteni, akkor inkább magánúton. Mocival egyébként végig elmehetsz, és autóval is elég közel, bár az mindig az aktuális vízmosásoktól függ
#2401022016-06-27 13:03:40 Válasz a #240100. hozzászólásra
Szia Kotyi,
szerintem, nem kell agódnod, mert csak a fajvédelem alatt álló csigaházakat és korallokat nem szabad elhozni, ezek közül a vivócsiga az egyetlen (és korallok), ami miatt baj lehet, ez a fajta csiga pedig a Földközi-tengerben elég valószínűtlen, hogy a kezed ügyébe akad, de ennél veszélyesebb lehet Ázsiából behozott, árusoknál árult nagy csigák vásárlása és hazahozatala.
#2401042016-06-27 14:07:23 Válasz a #240102. hozzászólásra
Canon EOS D6-os géppel fotózom, de csak 4 éve, előtte egy sima Fujifilm FinePix S7000-essel kattintgattam.
Még soha nem nézték meg a görögök a bőröndjeimet, de max a sonkakagylóból lehet gond, de lehet, hogy az is csak vaklárma, nem erősítette meg senki, a helyiek kajálják, Thassoson még éttermi ajánlatban is láttam, ha tiltott lenne, nem hiszem, hogy szerepelhetne étlapon.
Én ezt találtam róla a greenfo.hu-n: Adatbázis - Védett fajok: nagy sonkakagyló - Pinna nobilis
Védett állatok: Az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentős állatfajok..
Természetvédelmi érték: 0 Ft
Az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentős faj. Puhatestűek törzse.
#2401212016-06-28 02:20:35 Válasz a #240104. hozzászólásra
Ja...és igen, a nagy csigákat Kastos/Kalamos hajóúton leltem úgy 7 méteren, egyikben csiga, másikban pici polip volt, harmadik meg üres. És volt egy negyedik óriási, de az törött volt, elajándékoztam. A sonkák ugyanott voltak, illetve Skorpiosnál úgy 4 méteren, lejjebb akadnak akár méteres példányok is, de azt sajnos nem találtam Mondjuk nem tudom, az hogy jött volna haza De sonka mindenhol akadhat homokos-füves talajon, csak mivel a felső 10-20 % látszik csak ki, a többi része erősen beágyazódik némi moszatgyökérzettel a talajba, ezért nem egyszerű kitermelni Mivel nem szeretem a kesztyűt, ezt többnyire a kezem bánja, 2-3 hét után csak mostanság gyógyulnak a vágások, mert a sonka rohadt éles ragyákkal van tele a felszínén! Meg volt egy polipharapásom, de az picurka volt, hamar elmúlt, a tavalyi még most is látszik Veszélyes szakma a sznorizás