#2404222016-07-07 09:53:31 Válasz a #239563. hozzászólásra
Sziasztok!
Mi is megérkeztünk Krétáról.Rethymnonban az Atrium hotelben volt a szállásunk. Nagyon jó választás volt. Jól felszerelt szálloda kényelmes tiszta zseniális személyzettel, jó konyhával. Mi az udvarra néző/ és egyben a medencére/ szobát kaptunk.A medencét nem próbáltuk mert 2 percre volt a part. Minden a közelben, szupermarketek éttermek sokasága. Az óvárost egy 30perces sétával lehet elérni. Napágyak a parton 4eu/fö/ nap.
Szia,már vártam, hogy gyere és mesélj, mert mi is abba a szállodába megyünk 17-én. Örülök, hogy mindennel elégedett voltál. Esetleg írnál arról, hogy béreltetek-e autót (hol, mennyiért) merre voltatok kirándulni, mik azok a helyek, amiket kényelmesen egy hét alatt meg lehet Rethymno-ból nézni? (Balos, Elafonissi, Preveli, Matala ?) Szabadstrandok is vannak? És még egy kérdés, azt írják a szálloda leírásánál, hogy az étteremben a férfiaknak hosszú nadrág kötelező -ezt mennyire veszik szigorúan? köszi a válaszokat!
#2404322016-07-07 14:36:25 Válasz a #240428. hozzászólásra
Szia!
Elősször az étterem: igen írják,de senkire nem szóltak rá bármiben is volt. Mondjuk a vacsoránál senki nem volt alulöltözve strand ruhában.
Az autóbérlést mi az idegenvezetőnél okdottuk meg tudom ez a drágábbik megoldás,de ő ott van biztonságnak a háttérben ha valami baj van ne agy isten.''6 euróért béreltük 2 napra és 50 eurót tankoltunk kb 600 km mentünk a két nap. Mi voltunk Konssosban Heraklionban és az Arkadi kolostorban az elsőnap,majd másnap Elofonosit és Stavros néztük meg. Többet nem vállaltunk mert egy nap bejártuk Rethymnont és egy nap Szantoríni,igy csak kéé nap voltunk a tengerparton.
Elafonissi -re kb. mennyi időbe telt odajutni? Gondolom rögtön reggeli után célszerű elindulni, délelőtt talán még nincs akkora zsúfoltság. Vagy ilyesmit júliusban már ne is reméljek?
Samaria szurdok megjárásához mennyire kell komoly kondíció,és mennyire komoly felszerelés?Mi átlagosak vagyunk mindkettőben.Mondjuk edzőcipővel megoldható?Mennyire extrémek a terepviszonyok?
Még a Kournas tóról,ha valakinek lenne saját tapasztalata,véleménye,megköszönném...
Szia!
Elősször az étterem: igen írják,de senkire nem szóltak rá bármiben is volt. Mondjuk a vacsoránál senki nem volt alulöltözve strand ruhában.
Az autóbérlést mi az idegenvezetőnél okdottuk meg tudom ez a drágábbik megoldás,de ő ott van biztonságnak a háttérben ha valami baj van ne agy isten.''6 euróért béreltük 2 napra és 50 eurót tankoltunk kb 600 km mentünk a két nap. Mi voltunk Konssosban Heraklionban és az Arkadi kolostorban az elsőnap,majd másnap Elofonosit és Stavros néztük meg. Többet nem vállaltunk mert egy nap bejártuk Rethymnont és egy nap Szantoríni,igy csak kéé nap voltunk a tengerparton.
Szia, "Bocsika"! 6 euró kettő napra az autó bérlés??? Szinte hihetetlen!!!
Krétai utazásotokhoz ajánlom,-ha nem ismered még-,az alábbi linken lévő útleírást Verkától.Mi anno mindkét krétai utazásunkon teljes körűen tudtuk felhasználni e remekül megírt,objektív útleírást http://www.verkatravel.com/greece/crete2008/crete2008.html
Marcsi,köszi szépen.Viizo útleírása alapján készülgetek,ami nagyon jó!
Azért több minden van,amit szerettem volna kérdezni,de nagyon nem válaszolgat senki,sajnálom.A többi topik jobban pörög,nem értem igazán,pedig többen megyünk ide.Próbálgatom a FB-on is,de az kicsit olyan,mint az egyszeri ember nyaralási képei...mindenki csak kérdez...mindegy,nagy baj csak nem lesz így sem!Én egyre jobban örülök Krétának!
Samaria szurdok megjárásához mennyire kell komoly kondíció,és mennyire komoly felszerelés?Mi átlagosak vagyunk mindkettőben.Mondjuk edzőcipővel megoldható?Mennyire extrémek a terepviszonyok?
Még a Kournas tóról,ha valakinek lenne saját tapasztalata,véleménye,megköszönném...
Strapabíró cipő nem árt! Én kétszer végigmentem, az első alkalommal tropára ment a cipőm, pedig eléggé óvatos voltam.
A Szamaria szurdok útvonala nagyon szép, mindenképp érdemes végigmenni.