Két éve voltunk Sartin (elõször a családdal Görögországban), és
tartottam a sok km.-tõl (1100 körül volt). Megaludtunk úgy féltájon
Bulgáriában Blagoevgradban egy szállodában (csúcs volt, szuper új minden, hatalmas ágy hárman elfértünk rajta (a kislányom volt a harmadik, mivel az asszony olyan maradi.... haha !!!), légkondi stb...
Ha érdekel megkeresem a nevet, címet, akkor 29 euró volt/éjszaka...
Egyébként arra számolj, hogy Szalonikititõl ha lemégy az autópályáról
kb vagy 100-130 km. kell menned szerpentinen, egy darab egyenes nincs
benne és ezért nagyon lassan haladsz.
De nekünk nagyon bejött Sarti is, jó hely.
Ha valami még érdekel írj nyugodtan !
Nincs mitõl félned, az apartman rendben van, a tulajdonosok rendesek.
Mi két éjszakát töltöttünk a Gikasban.
Marmari elõtt nagyon rossz az út (emiatt nem is kirándultunk), ezért és fõleg a nagyon erõs szél miatt 2 éjszaka után inkább továbbmentünk a Peloponnészoszra, Stoupába.
Olyan szél volt Marmariban ezalatt a két nap alatt, hogy a fiam babakocsiját nem nagyon kellett tolni...
Köszi a válaszodat és remélem, hogy a szél nem állandó - csak
pechetek volt azokon a napokon amikor ott voltatok-.
Megnyugodtam, hogy ok lesz !
Ja és tuti kijavították az utat, szerintem...
Üdv. !
Köszi a válaszodat és remélem, hogy a szél nem állandó - csak
pechetek volt azokon a napokon amikor ott voltatok-.
Megnyugodtam, hogy ok lesz !
Ja és tuti kijavították az utat, szerintem...
Üdv. !
A Dél-Evián és a Marmari melletti hegycsúcsokon lévõ szélerõmûvek valószínûleg a folyamatos szél miatt kerültek oda.
Az utat biztosan nem javították ki. A helyiek inkább kompoznak.
Ha nem nagyon félted az autód, vagy terepjáróval mész, akkor nem kell foglalkoznod vele.
Marmari egyébként szép hely.
Érdeklõdni szeretnék, hogy Szerbiában és Görögországban van e csökkentett kén tartalmú gázolaj? Ha igen, ekkor ezt hogy nevezik vagy jelzik?
Elõre is köszi a segítséget!
Üdv Jox !
A kegyes hazugságot vártam, hogy általában szélcsend van, meghogy
csak magasban fúj a szél, esetleg a magyaroknak megse kottyan stb...
csak vicceltem, köszi a választ.
Na mindegy oda megyünk és jól fogjuk magunkat érezni !!!
Egyébként a nyolc napból, úgy tervezem, hogy 3-4 napot kirándulunk
(Athén, Delphi meg a többi látnivaló), a maradékot kibírjuk tuti,
majd utána Lefkadán kipihenjük magunkat...
Majd kompozunk ha olyan minõségû az út (nem terepjáró a lelkem).
Köszi
Én is gondoltam rá, hogy könnyebb lenne lejutni Görögország délebbi részeire, ha útközben valahol aludnánk....
A párom viszont fentartásokkal van a csomagok miatt. Mondjuk nem tudom, hogy a bepakolást (nálunk cipõkanállal megy csak ) azt megismételnénk-e útközben, vagy teljes lelki nyugalommal az autóban hagynánk mindent valahol Macedoniában.....
Sartira mindenképpen "egy fenékkel" mennék ezután is.....
Csutek, megkérdezem a Fõnököt a gázolaj végett! Volt itt errõl írogatás tavaly, hogy hol lehet kapni, hol nem és mennyire problémás a tankolás, nézz vissza egy kicsit.
Majd írom, mit tudtam meg!
Sziasztok,
hála a párom maratoni vezetési teherbírásának (1000 km csak néhány technikai szünettel), mi Thesszaloniki-környékén szállunk meg elõször, és onnan megyünk tovább. Thassosra pl "egy fenékkel" mentünk, szintén csak technikai szünetekkel, idén a Meteóráknál lesz az elsõ megálló. 2 sofõrrel ez szerintem pláne megoldható.
A ki- és bepakolást úgy oldjuk meg, hogy amennyi cucc a tranzitszállás miatt kell, azt egy hátizsákba tesszük, és így a többi csomaghoz nem kell hozzányúlni. Biztonságban lesz a kocsiban, a legnagyobb érték úgyis maga az autó, azt meg eddig még nem bántották soha, sehol - még tavaly Boszniában (Szarajevóban) sem.
Mi kirándulósok vagyunk, így a rossz út miatt (is) inkább továbbmentünk, nem akartunk naponta 2-szer kompozni.
Ha tényleg megcsinálják az uatat, talán mi is visszamegyünk oda egyszer.
A tulaj egyébként azt mondta, hogy nincs midíg olyan nagy szél.
Visszamegyek egy évet, ha nem találok választ újra kérdezek. Igazság szerint én nem emlékszem ilyen kérdésre tavalyról. Remélem tévedek.
Nem is volt tavaly ez kérdés, csak elõzményként 2005-ben voltak gázolaj problémák, egyszerûen nem volt Szerbiában. tavaly senki ilyent nem írt, szerintem nem találkoztak már ezzel a problémával.
Csutek ne olvass vissza!!!
Elkezdtem már a visszaolvasást, persze nem egyszerû.
Tavalyról én sem emlékszem ilyen gondra, pedig folyamatosan olvastam a fórumot.
A szervíz szerint ilyen gázolajat lehet csak tankolni a kocsinkba.(A szervízbõl jövet, néhány száz méter után újból beadta a kulcsot az autó, szerintük ezért)