Sziasztok! Júliusban megyünk Lefkadára 2 kisebb gyerekkel 6 és 9. Apartmanba leszünk tehát viszünk magunkkal egy kevés hazai élelmet is. Az lenne a kérdésem hogy a Szerbek elveszik a határon a húsféléket,kolbászt stb. Köszönöm szépen!
A sertéspestis miatt most kicsit jobban figyelnek, nyers húst elvileg nem szabad bevinni Szerbiába, de ha nem teregeted ki a nyers hússzeleteket az műszerfal tetejére, akkor nem fognak kutatni a hűtőtáskádban, hogy megkeressék.
Sziasztok! Júliusban megyünk Lefkadára 2 kisebb gyerekkel 6 és 9. Apartmanba leszünk tehát viszünk magunkkal egy kevés hazai élelmet is. Az lenne a kérdésem hogy a Szerbek elveszik a határon a húsféléket,kolbászt stb. Köszönöm szépen!
A sertéspestis miatt most kicsit jobban figyelnek, nyers húst elvileg nem szabad bevinni Szerbiába, de ha nem teregeted ki a nyers hússzeleteket az műszerfal tetejére, akkor nem fognak kutatni a hűtőtáskádban, hogy megkeressék.
Én mindig lesütve viszem a húst, sőt még le is fagyasztom, kis autós hűtőnk van, ki sem enged mire kiérünk Sartira...
Sziasztok! Van valakinek olyan térképe, hogy Szalonikitől délre hol vannak autópályakapuk? Régebben láttam ilyet, de most nem találok. Ha már ott leszünk, nem rohanunk, elvileg kora délután érünk le, így csak elgurulnánk egy tranzitszállásig, valószínűleg a platamonasi vár alá. Közben lehetne nézelődni a part mentén és kihagyni pár kaput, mert jó drágák, és egyre sűrűbben is vannak. Van valakinek tapasztalata a témában?
#2480492018-06-18 07:58:06 Válasz a #248003. hozzászólásra
Az M5-Kecskemét-54-53-Tompa út vállalható, bár az 54-es elég vacak, az 53-as Kiskunhalastól az 55-ös körforgalmáig nyomvályús. Időben az M5-Röszke útvonalhoz képest kb. 15-20 perccel hosszabb. Az M5/55-ös út is jó opció, az ötvenötöst egészen Bajáig szépen felújították, széles, sima, jól kitáblázott. Éjjel csak óvatosan, mindenféle apró- és nagyvadak vonulhatnak át az úton arrafelé.
Összefoglalva: Mindegy merre mész, csak ne Röszkénél próbálj határt lépni.
Megjelölöd (jobb egérgomb kattintással) a lenti térképen, hogy honnan mégy és hová. Majd a térkép fölötti, bal oldali szürke mezőben bekattintod a "Show stations" jelölőt és máris mutatja a térképen az útba eső autópályakapuk helyét.
Van bőven, úgyhogy nem egyszerű dolog kikerülgetni őket...
Megjelölöd (jobb egérgomb kattintással) a lenti térképen, hogy honnan mégy és hová. Majd a térkép fölötti, bal oldali szürke mezőben bekattintod a "Show stations" jelölőt és máris mutatja a térképen az útba eső autópályakapuk helyét.
Van bőven, úgyhogy nem egyszerű dolog kikerülgetni őket...
Ezek szerint megnyílt Evzoninál is a fizetőkapu? Az is működik idén már??
Tavaly még csak a romok voltak, meg az építkezés..........
Nem akarjuk mi az összes kaput kikerülgetni, van, amit nem is lehet, sőt, a legtöbbet nem lehet, de rémlett, hogy Leptokariánál például igen. Időben le kell menni a parti útra. Az is valami
Sziasztok!
Most (jún.16.) jöttem haza Görögo.-ból. És megosztanám a tapasztalatomat, okulásképp' másoknak!
Az odafelé és a visszafelé vezető úton nem volt semmi probléma, bár a szerbeknél az autópályán van vagy 4 szűkítés/terelgetés, ami elég gáz és a Mac. -oknál is eléggé visszafog az autópályáról való leterelés... De a tavalyinál jobb a helyzet, az biztos.
Tompánál mentünk ki: oda és vissza is kb. semmi volt a várakozás. Ahol várni kellett: a Mac/Gör határ, Gör. része, kb. 25 percet. Amit én zokon vettem, lévén jún. eleje
Ami miatt viszont írom a hozzászólást:
A Mac-nál az új pálya miatt a Gör határhoz közeledve a benzinkutaknál is van változás, ahol én tavaly tankoltam (azt hiszem RT), az most nem működött, én erre számítottam, aztán kb. 10-15 km -el a határ előtt még volt egy LukOIL, azt benéztem és utána semmi... csak közvetlen a határ előtt egy Orkan kút, ami már az utolsó kút. No, én itt már elég ideges/feszült voltam, a forgalom is tetemes, a határ előtt, a kúton igen hosszú sor (minden oszlopnál kb. 7-8 kocsi.) De mindenképpen akartam tankolni ezért beálltam a sorba.
Kb. 20-25 perc, mire sorra kerültem, közben láttam, hogy van mobil, vezeték nélküli bankkártya termináljuk, így nem kell bemenni, odabenn sorban állni stb. Ennek megörültem. Sorra kerültem, megtankolták a kocsit, a srác hozta a terminált (közben nyitva hagyva a tankot!) a tanksapkát meg a lökhárítómra (kocsiéra ) tette, amíg én azt keresgettem/visszatettem, elkezdett jópofáskodni kb. 2 ismert magyar helységnév felhasználásával, hogy milyen király, hogy magyar vagyok stb. stb. Aminek az lett a vége, hogy mire bezártam a tankot, addigra már várt a mobil kártya konzol, hogy írjam be a PIN -t - azaz az összeget már beírta előre ő és le is OK -zta. Én, feszült voltam, mentem is volna már, szépen beírtam a PIN -t, közben a feleségem papírra felírta a tankolási adatokat a kútfejről (összeg, liter). Elbúcsúztunk és mentünk a tömeggel.
A kocsiban hasonlítottam csak össze az általa felírt összeget a blokkal. Persze, hogy kb. 100 dénárral többet fizettem, mint amit tankoltam... (összesen vagy 800 HUF -fal húztak le.)
Nem az összeg számít, mert szerencsére ennyit még elviselek (sokkal-sokkal rosszabb is lehetett volna). Inkább a becsapottság érzése hagyott egy kis tüskét bennem.
Egyértelmű, hogy hibáztam, amikor idegességemben kapkodtam, és nem figyeltem oda, hagytam, hogy eltereljék a figyelmemet. Ráadásul a mögöttem várakozó hosszú kocsi sor is frusztrált, siettségre ösztönzött.
Okuljon belőle mindenki. Én is azt tettem. ->
Visszafele úton, a határ utáni kb. 3. kútnál álltam meg, ott nem volt éppen senki, kérdeztem, hogy jó-e a Mastercard, mondta, hogy ok, elkezdte tankolni, majd tankolás közbe, mondta, menjek be fizetni. Mire én, hogy ok. köszi. És megvártam, míg befejezi, visszarakja a tanksapkát, felírtam az összeget látványosan, majd utána bementem és kifizettem azt amit tankoltam. Nem többet. Nem biztos, hogy most is próbálkoztak volna többlet számlázással, ezt már csak az én paranoiám mondatja velem , mert bizonyíték (szerencsére) nincs rá. Csak arra akarok rávilágítani, hogy ne kapkodjon senki, inkább szóljanak rá az emberre, hogy siessünk , hülyézzenek le akár, de próbáljuk ne befolyásoltatni magunkat és maradjunk nyugodtak. Akkor baj nem lehet. (Jó, ezt leírni könnyű. )
Nem rémhíreket akarok terjeszteni, nem is azt írtam, hogy ez általános eset, ami velem történt, ez csak 1 eset, ami akár máshol is megeshetett volna (Mo.-n is van nem 1-2 szaftos sztori... ). És nem hergelni akarom az utazó közönséget - csak azért írtam, hogy legyen ez intő példa, figyeljetek oda!
Mindenkinek jó utat, jó nyaralást és kevés várakozási időt a határon!
A Lukoil kút, amit említettem az a határnál lévő utolsó kút (Orkan) "után" (azaz előtt) az utolsó kút. Talán 10-15 km -re a határtól. Sajnos pontosabbat nem tudok, mert amikor túl mentem rajta, akkor esett le, hogy talán be kellett volna menni, aztán már nem volt mit tenni, vártam, hogy jöjjön még egy kút a határig - de nem jött, csak ez a legutoló, amit amúgy mindenképpen elszerettem volna kerülni a tumultus miatt, de nem volt választásom... (Amikor kezdett gyanús lenni, hogy nem biztos, hogy lesz több kút, akkor néztem a km. órát, ezért ez a 10-15 km -es sacc...)
Építenek kutat most a megszűntek helyett, de biztos nem lesz kész az idei szezonban szerintem.