Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 1265 1266 1267 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Larik | #248361 Üzenet | 2018-07-05 16:49:32 |
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a segítséget. Még annyit szeretnék kérdezni, bár hülye kérdés lesz, hogy az E számozású út az csak két sávos ugye? Arra gondolok, hogy akkor a román szakaszon csak az az 50 km a duplasávos, ami a pálya ugye? A többi az olyan, mintha mondjuk itthon a 4-esen mennék le Kecskemétre Nyíregyházáról. Igazából csak ez az ami kicsit visszatart ettől az útvonaltól. Ne haragudjon már senki, ha butaságot kérdeztem. icon_smile.gif
Ha jól néztem akkor Romániába hellyel közel annyiba kerül az üzemanyag, mint nálunk.
Ami kicsit még aggaszt, hogy azt olvastam az M5 is fel van túrva, útjavítások miatt terelgetések meg lezárások vannak. Akkor igazából az is sok időt elvesz.
Köszönöm szépen még egyszer Mindenkinek a segítséget!
Üdv!
  KissLaszlo | #248362 Üzenet | 2018-07-05 21:32:11 |
Az E út az a tranzit útvonalat jelzi, ami átmegy egy országon. Ez lehet kétsávos főútvonal, kétsávos autóút, négysávos autóút és autópálya is. Aki átutazik egy országon annak legjobb az E jelzésű utakon menni, mer az a leggyorsabb.
  Macsuk | #248363 Üzenet | 2018-07-05 21:42:05 | Válasz a #248332. hozzászólásra Előzmény #248332
Üdv! Most jöttünk haza Korfuról.A Lefkimmilines hajójával kompoztunk.Ami fontos: valóban 5 euro az autó,és a személyenkénti díj,de ki kell fizetni oda-vissza egyben és kaptunk egy papírt amely alapján ingyen kiállítják a jegyet visszautazáskor.Csak a napot kell megmondani és azon belül bármelyik járatra jó lesz.nekünk 1 autó+4 személy 50 euro volt oda-vissza.kb. fél órával indulás előtt célszerű odaérni.A felhajtáskor vigyázni kell mert behajtják a tükröt és ordibálnak görögül,hogy mit,merre,mennyit stb.pár centire kell betenni a kocsit a másiktól.....
  Pancsika01 | #248369 Üzenet | 2018-07-06 21:47:04 | Válasz a #248361. hozzászólásra Előzmény #248361
Mi is Arad-Temesvár-Moravita útvonalon járunk, azért mert tőlünk Arad 30 km, itt vagyunk a határnál. Csak Arad-Temesvár közti pálya a kétsávos. A többi autóút. A román autóút szakasz jó, jól is haladható. Általában kora hajnali időszakban vagyunk ott, nem túl nagy forgalom. Temesvár odafele egyszerűbb mint visszafele...a maguk sajátságos körforgalmukkal, és ha nincs útfelújítás miatt terelés. Régen amikor még nem volt meg az autópálya Arad sem számított egyszerűnek, komolyan az 1000 km alatt általában Aradon vagy Temesváron tévedtünk el icon_smile.gif Moravita kis határ, ha nincs éppen váltás, vagy kávészünet akkor pik pak icon_smile.gif A szerb szakasz már vadregényesebb, Vrsac nagyon szép kis város, Bela Cvrka fele van egy szép tó....Gaj és Kovin után fel a pályára. Ez a szakasz lassabb, kacskaringósabb is, ill Kovinnál először volt olyan érzésünk, hogy elvesztettük az útvonalat, de mint kiderült a főút tényleg az aminek nem látszódott icon_smile.gif Összességében ha jók voltak a határok (max fél óra) így is leértünk 11-12 óra Stavrosba.
  Genny | #248370 Üzenet | 2018-07-07 10:33:45 |
Debrecenből mennénk Sartira először kocsival. De nem tudunk dönteni, hogy melyik útvonalat válasszuk, Románián (Arad-Temesvár stb.) keresztül vagy Szerbia. Szerbia azért problémás, mert Facebook oldalon azt írják, hogy rengetegen vannak a határon, bármelyik határt is válassza az ember. Romániában pedig egy ismerősöm azt mondta, hogy hatalmas forgalom van, nem lehet haladni, mert eltörölték a reg adót és mindenki hozza be a kocsikat. De ő Kolozsvár felé említette a nagy forgalmat, nem tudom Temesvár felé is hasonló-e. 150 km-t közel 4 óra alatt tudtak megtenni Kolozsvár felé.

Másik kérdésem, hogyha Románián keresztül mennénk, akkor ugyanúgy elfogadják a személyi igazolványt és nem kell útlevél?

A román útdíj matrica érvényes az autópályára is?

Árban mennyivel lehet olcsóbb a román útvonal a szerbhez képest, ezt valaki kiszámolta már?
  Barbageorgopulosz | #248371 Üzenet | 2018-07-07 12:06:56 |
Mi Mátészalkáról járunk 21 éve.
Igaz leginkább, már Budapestről indulunk.
Minden útvonalat, indulási időpontot kipróbáltunk már.
Nekünk, hangsúlyozom nekünk, a reggel 5 óra körüli indulás jött be.
Világosban indulunk, világosban érünk.
( M3 )- M5, Röszke, vagy valamelyik környékbeli határátkelő, forgalomtól függően.
Belgrád a városon keresztül. Lapovo OMW kút. Macedónia utolsó kút tankolás. Thesszaloniki elkerülő, Halkidiki.
Pestről, 11 - 13 óra alatt szoktunk leérni.( Sosem volt cél a "csúcsdöntés", egyszerűen ennyi idő leérni.) Függ a határoktól, fizetőkapuktól.
A Román - Bulgár út sem rossz, de a haladás lassabb, időben hosszabb.
Nekem kényelmesebb az autópálya.
Visszafelé, szinte mindig Tiszaszigetnek jövünk, Röszke szombat délután már túl sok.
De én nem igazán értek hozzá, még csak hússzor voltam.
icon_smile.gif icon_wink.gif
  Pancsika01 | #248372 Üzenet | 2018-07-07 15:38:32 | Válasz a #248370. hozzászólásra Előzmény #248370
Mi Battonyánál megyünk át Romániába kis határátkelő 0-24 órás és nincs kamion forgalom. Személyit ugyanúgy elfogadnak. Az úthasználati díj a pályára is érvényes és meg kell őrizni amit veszel cetlit, vagy blankettát, mert a határon kérhetik. Mi az első benzinkútnál vesszük meg. Moravita szintén kis határátkelő én nem emlékszem hogy lett volna arra teherforgalom. Hajnal 3 körül szoktunk indulni, tehát ezt az Arad-Temesvár -Moravita útvonalat kora hajnalban tesszük meg, de ugye visszafele is erre megyünk és akkor már szombat délután van. Tény, hogy 2015-ben voltunk utoljára erre, de előtte és akkor sem volt nagy forgalom, sőt volt hogy alig találkoztunk autóval a pályán és ez igaz a hétvégére is. Bár mi a szombatot az utóbbi időkben alapból kilőttük.. sajnos a legtöbb helyen a turnusváltás szombat ha utazási irodával mentek, mi ezt úgy oldottuk meg hogy befoglaltunk ugyanarra a településre előtte nap egy éjszakát a neten másik apartmanban és pénteken indultunk. Nem tudom kinek mi a tapsztalat de szombatonként júli -augusztus minden határ minimum 1 óra ( a legjobb esetben) Viszont említetted, hogy Sarti az úticél. Nem tudom mikor mennétek és lehet a Sartiba járók tapasztaltabbak, de mi 2011-ben voltunk arra, és úgy bedugult a Halkidiki felé vezető út, - ez pénteki nap volt - hogy lényegében araszoltunk nem sokkal Thesszaloniki után egészen a Sithonia leágazásig ( kb 3 óra plusz) Lehet egyedi dolog volt, azóta sem voltunk arra. icon_smile.gif Szóval az a biztos , hogy tájékozódni kell a Röszkei és környékbeli Szerbiába vezető határforgalomról indulás előtt, mert akár lehetséges alternatíva is lehet Románián át.
  Genny | #248373 Üzenet | 2018-07-07 16:17:12 |
Pancsika01

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
Most július 16-án megyünk, Nisben alszunk, ott foglaltunk egy szállást és 17-re kell Sartiban lenni, tehát 17-én reggel indulunk Görögország felé Nisből.

Ha hazafelé jönnénk, akkor késő este vagy éjszaka érünk a Moravita és Ártánd határokhoz is. Ezek is 0-24 órás határátkelők?
  Zeus | #248374 Üzenet | 2018-07-07 18:04:59 | Idézet innen: #248363
macsuk írta:
Üdv! Most jöttünk haza Korfuról.A Lefkimmilines hajójával kompoztunk.Ami fontos: valóban 5 euro az autó,és a személyenkénti díj,de ki kell fizetni oda-vissza egyben és kaptunk egy papírt amely alapján ingyen kiállítják a jegyet visszautazáskor.Csak a napot kell megmondani és azon belül bármelyik járatra jó lesz.nekünk 1 autó+4 személy 50 euro volt oda-vissza.kb. fél órával indulás előtt célszerű odaérni.A felhajtáskor vigyázni kell mert behajtják a tükröt és ordibálnak görögül,hogy mit,merre,mennyit stb.pár centire kell betenni a kocsit a másiktól.....

Érdeklődöm menyi idő volt az út a magyar határtól, és megszálltatok-e valahol oda és vissza
  Vitpeter | #248376 Üzenet | 2018-07-08 02:00:07 |
Sziasztok, itt vagyunk (4 fős caalad) Korfu szigeten Sajnos nem lett jó a a szállásunk. Ebben tudna valaki segíteni, hogy hol lehetne szállást keríteni egy hétre.
Jövő hét szombatig kellene! S.O.S-ben!
  Skuly | #248377 Üzenet | 2018-07-08 06:46:00 |
Ilyenkor a legagyszerűbb valamelyik internetes cég. Booking,Travelo stb. Remélem sikerrel jártok.
  Skuly | #248378 Üzenet | 2018-07-08 06:51:59 |
Most kerestem rá a Bookingon. Kb. 100 szállás közül tudtok választani Korfun.
  Vitpeter | #248379 Üzenet | 2018-07-08 07:24:29 |
Nezem köszi a segítséget, nem könnyű választani.
  Zeus | #248380 Üzenet | 2018-07-08 08:36:00 | Idézet innen: #248376
vitpeter írta:
Sziasztok, itt vagyunk (4 fős caalad) Korfu szigeten Sajnos nem lett jó a a szállásunk. Ebben tudna valaki segíteni, hogy hol lehetne szállást keríteni egy hétre.
Jövő hét szombatig kellene! S.O.S-ben!

ÉN is korfura készülök érdeklődöm mennyi időbe került kimenni és hova mentetek sikerült-e szállást keresni.
  Csaba67 | #248381 Üzenet | 2018-07-08 09:29:55 |
Szia!

Keressétek Deák Györgyit ag. Georgiosban, facebookon is fent van, talán van üres szobájuk.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 1265 1266 1267 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu