Egy terelés van Demir kapija környékén. Átterelnek a másik oldalra egy rövid szakaszon. Vigyázat amint visszatérsz a saját oldaladra és kint van a 130-as tábla iszonyú rossz állapotú a pálya pár kilóméteren keresztül.
#2484682018-07-12 21:49:19 Válasz a #248374. hozzászólásra
Igen.Első nap Paralián foglaltunk szállást 1 napra.Délelőtt 10-kor mentünk ár Röszke 2-nél(kb.10 perc volt)és este 8,30-ra voltunk Paralián.Minden határ kb.10 perc volt,de ez egy vasárnap volt.Onnan reggel mentünk tovább 10-kor,és a 13,30-as komppal mentünk át 15-kor jöttünk le a kompról Lefkimmiben.Onnan 1,5 óra Sidari.A sziget ugyan kicsi,de nagyon lassan lehet haladni,még úgy is,hogy a sebességkorlátozó táblák inkább csak tájékoztató jellegűek (a helyieknek) szerintem.
Igen! Kifelé a vasárnap nagyon oké.Minden határ kb 10 perc...
Akkor szólj a tompai határnak,h ezt így kellene csinálják, mert ők euzt nem tudják. Tavaly is volt, amikor km-es sorok álltak vasárnap délelőtt.
Este már nyugisabb, bár tavaly megint szopás volt, délután 2 órás várakozás volt, így mi is Bácsalmásnál mentünk át.
Különben lehet megint megindult egy nyári szünetes "csomag", mert délben Kkhalason mentem át, és egymásba értek a svájci meg a német rendszámos autók Tompa felé. Rengetegen voltak. És még csak csütörtök van, mi lesz a hétvégén.............
A táblák végig ki vannak cserélve 130-ra,csak a Belgrád előtti kapu után a belvárosig van 120.Szerintem átlagot csak Belgrád és Röszke között mérnek,mert a Belgrád alatti szakaszon annyi terelés,és korlátozás van,hogy olyan rendszer nincs ami kiszámolná,bekalkulálná a terelés alatti lassú szakaszokat,de azért nem kell száguldani szarintem.Hazafelé Újvidék körül úgy mértek,hogy egy hófehér Fiat Ducato kisbusz ment a felezővonalon a bal kerékkel,és a takarásában 2-3 méterrel előtte egy kis Peugeot rendőrautó.Nagyon találó ötlet,nehéz észrevenni,nekem sikerült,bár ők 120-al mentek,én kb. 130-al értem melléjük.Utánam egy Mercinek nem volt szerencséje...Vigyázzatok.Hazafelé Macedóniában a Szerb határ előtt pár km-rel trafi egy kanyar után rögtön...
#2484722018-07-12 22:08:16 Válasz a #248459. hozzászólásra
Odafelé nem sok (pár km) terelés van.Visszafelé viszont sokat kell jönni a pálya mellett közvetlenül.Sárga táblák jelzik,nem lehet eltévedni.Az új szakasz viszont nagyon jó lett!!
Odafelé nem sok (pár km) terelés van.Visszafelé viszont sokat kell jönni a pálya mellett közvetlenül.Sárga táblák jelzik,nem lehet eltévedni.Az új szakasz viszont nagyon jó lett!!
Ezt Szerbiára vagy Macedóniára írtad?
Mert elméletileg mind a kettőnél komoly útépítések zajlanak.
#2484742018-07-12 22:14:29 Válasz a #248470. hozzászólásra
bocsi nem volt egyértelmű... a minden határnál arra gondoltam,hogy lefelé egymás után.Röszke 2-Presevo-Kumanovo és Gevgelíja-evzoni-ra gondoltam...Hazafelé azért a Magyar határon megmutatták,hogy megérkeztünk HAZA....6-7 autó volt,de az 1 óra!!
#2484752018-07-12 22:19:02 Válasz a #248473. hozzászólásra
A Macedón szakasz volt a kérdés...A szerb szakaszon is vannak terelések,de nem okozott nagy "lassulást" a menetidőben.Lehetett haladni.Persze nem mindegy melyik napon utazik az ember.
#2485032018-07-15 13:17:20 Válasz a #248497. hozzászólásra
Szia! Szabályosan sehogy. Ez a bolt nem a belépőknek van, hanem a kilépőknek, hiszen vámmentes üzlet, az ott vett dolgokat elvileg nem viheted be Görögországba. Amúgy pedig leparkolsz a bal oldalon a korlát mellett, gyalog átsétálsz, megveszed a cigidet és mész nyaralni
Több útvonalon is jártam Görögországba, ami a határátkelőket illeti.
Románia felé vezető útvonalat ismerem és idén az most nem jön szóba,mint alternatív útvonal.
Szegeden fogunk megszállni egy éjszakára,mert van ott elintézni valónk.
Szombat reggel 7-8 körüli indulással tervezek Szegedről.
Leginkább 3 opció jöhetne szóba,de Röszkével abszolút nem számolok.
Tiszaszigetre és Ásotthalomra szűkült a kör.
Ásotthalmot ismerem.
Olyanok véleménye érdekelne,akik Tiszaszigetet is megjárták és van összehasonlítási alapjuk.
Google maps-ot nézegetve láttam, hogy Tiszasziget felé kb. 65km-t kell menni az autópályáig. Ásotthalom felé kb 8km. (Szeribiában számolt km-ekről van szó)
Tiszasziget felé google maps egész jó minőségű főutat mutat az autópályáig.
Az érdekel,hogy összehasonlítva Röszkével vagy Ásotthalommal milyen az útvonal. (útminőség, buktatók kerülők stb.)
#2485082018-07-15 20:59:52 Válasz a #248504. hozzászólásra
Sajnos a vendégmunkások is ismerik az ásotthalmi 8 kilométert, így Tiszaszigetet ajánlanám, szombaton reggel SRB felé általában gyér a forgalom. Utána Gyála-Törökkanizsa-Magyarkanizsa-Zenta előtt jobbra Topolya felé, majd a város előtt felhajtás a pályára. Az út jó, rendőrök előfordulhatnak, pláne a lakott területek elején és végén (lakott terület 50 km/h, településen kívül 80 km/h, pályán 130 km/h a megengedett). Semmi extra amúgy.