Köszi
Nem cigezek de szomjas szoktam lenni,meg ott van olyan csoki amit imádok
Nem tudom, hogy a belépő oldalról át lehet-e menni, de, ha átmentek a határon és visszafordultok Görögországból kifelé ment be tudtok vásárolni, utána újra visszamentek...Macedón határ Görög határ, Görög határ Macedón határ, Macedón határ Görög határ,csak akkor kétszer kell a határon sorban állni...szerintem a kutya nem nézi, hogy újra mentek
#2485162018-07-16 10:52:48 Válasz a #248503. hozzászólásra
Elméletben igy van. Mi is így terveztük,de olyan sokan álltak ott,és a folyamatos sor miatt nem tudtunk a másik oldalon sem leparkolni. Pedig nem most kezdtem vezetni.
Igaz mi nem cigiért akartunk átmenni.
#2485242018-07-16 17:36:15 Válasz a #248521. hozzászólásra
Tavaly pont mint most, július közepén hétfőn hajnalban 5-kor értem az említett határra (egy ideje arra járok). 10 perc alatt értünk át. A másik két határ olyan 60-70 perc volt, nem volt vészes. Pontban 2-kor indultunk az M6 mellől (fejér megye), és Görög idő szerint 16-kor voltunk a tranzitszállásunkon ami otthontól 1100 km-re volt! Lazán mentünk, nem kapkodta, mégis jó időt mentünk! Ráadásul ha igazak a hírek, szerbek 130-ra emelték a megengedett sebesség határt.
Mi is Fejér megyéből megyünk. Már évek óta arra járunk eddig nem kellett sokat várni. Most olvastam hogy valaki ott is órákat állt. Reggel 8 körül indulnánk 29-én vasárnap és és éjfélig kellene odaérni a tranzit szállásra Polykastróba. Mindig vasárnap szoktunk menni eddig nem volt gond, remélem most is jól tudunk majd haladni.
Pénteken indultunk Görögországba. 47-es főúton Mikepércsen útépítés, nagyon hosszú sor volt. Berettyóújfaluban a hidat javítják, de gyorsan haladtunk. Ásotthalmon du. fél 4-kor voltunk. Fél óra várakozás. Szerbiában az 1. fizetőkapu előtt mértek, a kapunál szedték ki a gyorshajtókat. Mértek még Belgrád előtt is a 155 km-nél. Belgrádon keresztül mentünk. Kicsit forgalmasabb volt péntek du. lévén, de nem volt vészes. Mértek még Nis előtt is. Szerbiából kifele 1/2 órát, Macedoniába be 1 órát vártunk. Macedonián jól jöttünk keresztül, 1 helyen mértek. A görög határátkelő problémamentes, 10 perc. Aki 2. kategóriával utazik kb. 1,5x-es az útdíj.
Ha valakit érint, visszakeresem pontosan.
Üdv,
Tegnap este 6 òrakor èrtünk Àsotthalomra. Volt előttünk vagy 25 autò. Persze hogy nem èrtünk àt... 7 előtt 10 perccel visszafordìtottak minket, igy Tompànak mentünk. Fèl 9 körülre jutottunk a szerb oldalra - kb. mintha Röszkènek mentünk volna. Szerbiàban szinte vègig szakadt az eső. Vacak utunk volt.
Eseménytelenebb visszautunk volt: szombat délutáni indulás, GR/MAC illetve MAC/SRB határokon 15 perc alatt jutottunk át. Szerbiában érdemes odafigyelni, hogy a MAC oldal felől érkezve van a MOL kút, és utána majd csak a Nis-i leágazásnál lesz egy Gazprom kút (ahol mellesleg a 100-as oktánszámú benzin elég jó minőségű!).
A szembejövő oldalon tömött sorokban jöttek az autók, torlódások voltak a határokon, fizetőkapuknál.
Kora reggel érkeztünk Tompára, ahol a magyar vámellenőr újra bemutatta nekünk, hogy ő van a tápláléklánc csúcsán...:
Először is, a "Dohányozni Tilos!" tábla alatt ültek és cigarettáztak.
A rendőr kollégájuk az korrekt volt, köszönt, elkérte a személyiket, megköszönte, stb.
Viszont a vámos rettentő nyegle stílusban kérdezte, hogy "van-e valami bejelentenivalóm". Igazából lett volna, mert Lapovo óta nem voltam a vécén, de ezt inkább magamban tartottam, mint információt... szóval, mondom neki, hogy igen, van az autóban 3 doboz sör, és 0,4 liter tömény szeszesital. Aszongya erre: 0,4 liter? Na, ez hogy jött ki magának? Mondom neki, hogy elolvastam mi van az üvegre írva, fejben átváltottam ml->l, és számológéppel összeadtam. Na, pakoljam ki neki...
Komolyan mondom, többet hernyózott velem a furulya, mint az előttünk lévő 9 személyes török kisbusszal.
Egyébként a szerb-macedón részen az utak állapota a tavalyihoz képest nem romlott számottevően, az újonnan átadott szakaszok pedig szerintem sokat rövidítenek az utazási időn.
OMV és Gazprom kutaknál tankoltam, mindenhol K&H Mastercard tíousú kártyával fizettem, sehol nem próbáltak meg átverni. Macedóniában ezúttal sem tankoltam.
"szóval, mondom neki, hogy igen, van az autóban 3 doboz sör, és 0,4 liter tömény szeszesital. Aszongya erre: 0,4 liter? Na, ez hogy jött ki magának? Mondom neki, hogy elolvastam mi van az üvegre írva, fejben átváltottam ml->l, és számológéppel összeadtam. Na, pakoljam ki neki...
Komolyan mondom, többet hernyózott velem a furulya, mint az előttünk lévő 9 személyes török kisbusszal."
Igazából nem értem, minek beszaladni a "pofon fa" alá?
Egyszerűen annyit kell mondani hogy nincsen, aztán GO!
amúgy nagyon megy a taktikázás, nekünk volt benn szétszedve két bicikli és egy gumicsónak leeresztve, ami ilyen nagyobb entitás és magyarok oda-vissza próbáltak összezavarni, kifele is kinyittatták a csomagtartót (mondjuk asszem akkor a szerb) és véletlenszerűen mutogattak, hogy az mi, bicikli és az? az is bicikli, az mi, az egy gumicsónak, és az? az még mindig a bicikli és ez, ez a gumicsónak másik fele, bármilyen hihetlen, de 3 másodperc alatt nem változott rajta semmi.
Dobaki2 és Imgi,
Nem szaladtam be a pofonfa alá. Korrekt akartam lenni. Azt kérdezte, bejelentenivaló van-e, nem pedig vámköteles-e a mennyiség.
1000 km után, az autóban egy kétéves gyermek+ egy kismama... nem akartam kockáztatni, hogy azt mondom nincs, erre találomra belenyúl az ominózus szatyorba és ízekre szedeti velem a rakományt.