Munka Görögországban
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
Hozzászóló Üzenet
# 76
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25296 Üzenet linkje2007-04-13 16:41:46 

Hello kosz mindenkinek mindent! Majd irok kicsit hosszabban is, hogy milyen itt kint stb, de egyelore a laptopot amit kihoztam nem tudom hasznalni mert wifi nem nagyon van, a melohelyen mag valami nem stimmel a nettel, ugyhogy csak netcafekbol tudok feljonni, akkor meg mas honlapokat nezek. De a lenyeg, hogy alapvetoen fasza minden, holnap megyek egy egesznapos bringazasra a hegyekbe. Agia Marinaban vagyok egyebkent. Na udv, minden jot!

veloe

# 77
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25302 Üzenet linkje2007-04-13 18:38:39  Válasz a #25296. hsz-ra Előzmény #25296

Szia Velõ!
De jó hogy jelentkeztél!!!Akkor majd várjuk a részletes beszámolót,örülök hogy minden "f....a",Agia Marina szerintem egész jó hely.Érezd nagyon jól magad,jó sok pénzt keressél,és jó erõnlétet a holnapi túrához icon_wink.gif icon_wink.gif

# 78
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25303 Üzenet linkje2007-04-13 19:07:27  Válasz a #25302. hsz-ra Előzmény #25302

Vagyis attól függ hogy melyik Agia Marina-ról van szó,mert gondolom abból is több van,van egy Chania és Platanias között is úgy tudom,na mindegy amelyiket én ismerem az egész jó,bocs icon_lol.gif
# 79
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25381 Üzenet linkje2007-04-15 15:39:10 

Na, ismét itt vagyok! Abban az Agia Marina-ban lakom:D Most Hania-ban vagyok, netcafeban (már kezdek rosszul lenni a cigifüsttõl), ahol 2E egy óra net, és saját laptoppal is tudom használni, majd meglátjuk, hogy innen fogok-e netezgetni, vagy a melóhelyrõl. Kedden ékeztem, úgyhogy 6. napja vagyok kint, minden nagyon jól megy eddig. Szerencsére az apartanom a nagy nyüzsgéstõl viszonylag távol van, egy kis domboldalon, mert egyébként ilyen Siófok-szerû egybeépült üdülõtelep az egész... Egyelõre fõleg bringákat szerelek, rendbe kell rakni õket a szezon elõtt, aztán majd csak meresztem majd a seggem az irodában és bébeadom õket, meg ilyen kisebb karbantartási feladatok lesznek, és elvileg június elején megyek át egy másik céghez, ott már fõállásban leszek (most félállásban agyok, 9tõl fél3 ig melózom) és túrákat fogok vezetni, ha mnden jól megy, de még ezer áltozás lehet. Tegnap nyomtam egy komolyabb túrát a hegyekben bringával, csak úgy vaktában elõre, fantasztikus élmény volt látni a narancsligeteket, a helyieket, ahogy élik a mindennapos életüket, a legelészõ kecskenyájakat stb...Végül kb max 6-700 méterig jutottam fel, mert onnantól kezdve fõleg olyan emelkedõk vannak, amiket meg lehetne mászni a meredekséget nézve, viszont kitekerhetetlenül kövesek, folyamatosan kipörög az ember hátsó kereke...De ilyen hullámasút effektus kísért végig a túrán, ahogy felmásztam valahova, egybõl jött egy nagy leejtés, úgyhogy összesen legalább 1500-2000 métert kellett mászni. De mondom, hatalmas élmény volt az egész.

A következõ napokban majd elkezdek egy másik félállás után nézelõdni (vagy átmegyek egy másik céghez fõállásba). Még persze nem nagy a tömeg sehol, nem sok turista van. Idõ nagyon jó, ilyen rövidgatyás-pólós, de még nem sül meg az ember (viszont barnulni lehet már könnyen...). Éjjel mindig nyitott erkélyajtóval alszom, fantasztikus minden este a tenger zúgására elaludni:D

Igazából nem tudom, mit írjak, ha ez nem elég, írjátok meg mi érdekel és megpróbálom kifejteni... Mailcímem amúgy tueskeesvanek@gmail.com

Üdv mindenkinek, gyertek majd nyáron:D

velõ

# 80
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25382 Üzenet linkje2007-04-15 15:40:55 

Ja még annyi, hogy lesznek képek is, de már vagy 400at csináltam, a legjobakat majd valószínû egy ingyenes tárhelyre fogom felpakolni õket, mert eleve nem akarom külön-külön küldözgetni õket családnak, havereknek stb...
# 81
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25383 Üzenet linkje2007-04-15 16:51:38 

Szia Velõ!

Jó Neked! icon_lol.gif
Biztos nagyon jó ilyenkor is ott lenni, amikor ilyen nagy a csend és nyugalom van.
Jelentkezz be minél többet.

# 82
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25398 Üzenet linkje2007-04-15 20:19:05  Válasz a #25381. hsz-ra Előzmény #25381

Szia Velõ!
Örülök hogy ilyen jól megy minden,a te soraidról nekem is eszembe jutnak az én régi élményeim,és olyan jó nosztalgiázni.....
Köszi a gyors beszámolót,és le a kalappal!!!A hegyi bicikli túrádra igazán büszke lehetsz,nem lehetett egyszerû,de megérte ahogy olvasom. icon_smile.gif
Nagyon sok ilyen nagyszerû élményt kívánok icon_wink.gif
Milyen a Fõnõköd,munkatársad -id?
A nyitott ablakokra,ajtókra vigyázz,mert jónéhány nemkívánatos állattal összefuthatsz. icon_confused.gif icon_mad.gif

# 83
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25421 Üzenet linkje2007-04-16 11:41:10 

Szia Velõ!

Engem az érdekelne, (ha nem vagyok túl indiszkrét)hogy a fizetések milyen magasságban mozognak? Az apartmanod te fizeted v. bérelik neked? Abból a pénzbõl, amit kapsz tudsz félre tenni???
Üdv.

# 84
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25425 Üzenet linkje2007-04-16 12:33:23 

Na itt vagyok megint. Most a melohelyrol irok, az a helyzet, hogy itt 2 gep van, de az egyiken (amelyikrol most irok, ezen amugy win95 van:DD) kegyetlen lassu, a masik meg nem mukodik. De a fonokur is innen szokott netezni a notebookjaval, asszem van gyorsabb kapcsolat is, csak meg majd be kell allitani a sajat latpoomhoz.

A kerdeseitekre a valasz kicsit szarazon: a fonokkel igazabol nem sok kapcsolatom van. Ha itt benn van az irodaban (a jovoben asszem mar alig lesz ilyen, jarkal majd intezni a sajat meg a ceg ugyeit) nem nagyon beszelunk, elegge zart ficko... Nagyon haklis arra, hogy itt az irodaban minden ragyogjon a tisztasagtol (itt van vagy 30 bringa, itt is szerelem oket, de itt zajlik a berbeadas is, egy legterben). Egyebkent kulonosebb baj nincs vele. Megveszekedett hegymaszo amugy, a gorog szovetsegnek az oktatoja, 8000es csucsokra jarkal a Himalajaba...Munkatarsam nincs, most en vagyok az egyeduli allando alkalmazottja (van par turavezeto, de ok helyiek es csak alkalomszeruen meloznak neki, ha eppen van tura, egyebkent inkabb a berbeadasokbol tartja fenn a ceget). Ez kicsit gaz a dologban, jobb lenne, ha lenne 2-3 munkatarsam, de valoszinu a kozeljovoben atmegyek egy masik ceghez, de talan errol mar irtam.

Fizu: mivel felallasban vagyok, 450 E-t kapok egy honapra. Osszehasonlitva mas cegek ajanlataival ez korrekt szerintem, persze nem valami hudemagas osszeg, de azert bele kell szamolni azt is, hogy a hobbimbol elhetek, ami (majdnem) minden penzt meger. Csak 5 napot melozok egy heten, 9tol fel3ig (es mar nagyjabol rendberaktam a bringakat, ugyhogy a jovoben nem sok dolgom lesz valoszinu) ez kb feleannyi idoben, mint azoke, akik pl hotelbe jonnek ki takaritani vagy barokba felszolgalni. Ugyhogy teljes allast nezve 900 E havonta, ami viszonylag normalis, ki is lehet jonni belole hosszutavon. Meg keresek masik allast emelle, azzal egyutt mar egesz jol allok majd varhatoan. De ma megkeresek egy masik ceget itt Agia Marina-ban, akiknek egy ennel sokkal jobb ajanlatukat olvastam korabban, meglatjuk, lesz-e belole valami. Az apartman 270 E egy honapra, igy ebbol a penzbol, amit igy felallasban keresek, vegulis ki lehet jonni mar, ha nem nagyon koltekezel, es olcso helyeken vasarolsz (INKA pl). De persze nem ez a celom, remelem hamarosan lesz plusz/mas melom is, azzal egyutt mar akar felre is lehet tenni valamit havonta. De mindent osszevetve baromi jol erzem magam itt kint, plane, hogy az egyetem, amit otthon csinalok (bolcseszkar) baromira nem kot le, ugyhogy nagyon elvezem ezek utan a kintletet:DD

# 85
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25443 Üzenet linkje2007-04-16 17:29:19  Válasz a #25425. hsz-ra Előzmény #25425

Szia Velõ!
Hidd el akkor is megérné,ha egy euro-t sem tudnál félrerakni,mert az hogy ott lehetsz....
Az élet kegyeltjei azok akik Kréta földjére léphetnek,hát ha még hónapokat vagy éveket ott töltenek,és bekukkanthatnak az ottani világba...
Hihetetlen nagy ajándék ez hogy azt csinálod amit szeretsz,ráadásul KRÉTÁN icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
Hajrá!!

# 86
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25478 Üzenet linkje2007-04-16 23:47:46 

Irigylésre méltó, hogy egyáltalán volt bátorságod belevágni az egészbe és ilyen hosszú idõt kinn tölteni icon_cool.gif
A sulit passziváltattad vagy hogyan oldod meg a vizsgaidõszakot???
Nem hiányoznak a fõiskolai bulik? icon_eek.gif
Gondolom Krétán még nincs olyan nagy élet...persze ennek is meg van a maga varázsa...bár én azt hallottam, hogy ott nyáron sincs party paradicsom?? Cáfoljátok meg, ha tévedek...(lehet, hogy nem jók az informátoraim icon_redface.gif )

# 87
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25507 Üzenet linkje2007-04-17 11:49:45 

Hat jelen pillanatban ugy allok a sulival, hogy 3 szemeszterem van meg, de oszinten szolva nagyon nem valoszinu, hogy be fogom fejezni (pazmany bolcseszkaron kommunikacio-magyarra jarok). Gyakorlatilag semmi ertelme az egesznek, a hiresneves egyetemi legkor meg bulik pedig meg kevesbe marasztalnak, boven eleg volt latni a hiperszuperintelligens leendo btk-sokat habpartyzni golyataborban...

Nincs olyan igazan nagy elet meg, a boltok, kajaldak kozul is sok van zarva meg, de igazabol nagyon jo ez a viszonylagos nyugalom. Bulik nemtom hogy lesznek, az biztos, hogy diszkok nem igazan vannak, inkabb nyitott barok. En otthon is -koncerteket leszamitva- inkabb ilyen nyugisabb sorozos, billiardozos stb estekre jarok el, ugyhogy ez tokeletesen megfelel.

Fantasztikus erzes egyebkent tenyleg, hogy a hobbimmal foglalkozhatok ilyen gyonyoru helyen, raadasul ha minden jol megy, majus elejen at tudok menni egy masik ceghez (szinten itt Agia Marina-ban), es ott turavezeto lehetnek, magyarul egesz nap bringaznom kene, es lenyegesen jobb fizuert, bejelentve raadasul. Mindenesetre en mar eldontottem, hogy ezt a lehetoseget nem fogom hagyni kicsuszni a kezeim kozul, de azert drukkoljatok!icon_biggrin.gif

# 88
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25510 Üzenet linkje2007-04-17 13:00:04 

Szia Velõ!

Szurkolok neked. És minden nap figyelem, hogy milyen újdonsággal szolgálsz nekünk. Ha a fiamnak nem jön össze a jelenlegi meló, mindenképpen külföldön próbálkozik. Akkor meg miért ne lehetne Görögország?

# 89
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25528 Üzenet linkje2007-04-17 19:29:13 

Szia Velõ!

Nagyon élvezetesek a beszámolóid,örömmel olvasom õket!Bár én még bicajozni sem tudok,nemhogy hegyen fel és le,de mindig örömmel tölt el,ha valaki megtalálja a neki legjobb helyet és elfoglaltságot,mégha nem is tudom átérezni a dolog szépségét...teljesen egyedül vágtál neki az útnak?Nem rossz,hogy munkatársad sincs?Tavaly voltunk Chaniaban,nyüzsgõ nyár közepén,érdekes lehet most...sok sikert a nyárra,és feltétlenül irjál még!!! Szia!

# 90
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25537 Üzenet linkje2007-04-17 20:12:09 

Szia Velõ

Én is követem a sorsod és nagyon élvezem, amiket írsz. Remélem, összejön az áhított munka és nyárra már minden az elképzeléseid szerint alakul.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 68 69 70   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu