TEljesen igazad van aszterimu! Én is gondolkoztam, hogy lehetne megoldani, hogy ismét ott lakjunk, és onnan kiránduljunk, de az a baj, hogy ami onnan elérhetõ, azt már nagyjából mind láttuk, a többi pedig messze van. Úgyhogy marad az eredeti terv, hogy Parga, aztán visszafelé ha sikerül azért megnézem, hogy mi újság Makriban?
De sosem lehet tudni, hogy mikor kötünk ki ott újra. Azért oda aránylag egyszerû lejutni, úgyhogy nincs kizárva, ha másra nem jön össze a pénz, vagy az idõ, akkor mégis ott kötünk ki. Nem igaz? Én nem bánnám, az biztos! Szólj, ha ott leszel valamikor, hátha mi is összefutnánk!?
Feltétlenül szólok Anikó! Remélem, hamarosan így lesz! ... azért majd, ha már nyaraltatok jól kifoglak kérdezni Pargaról is...meg persze, ha sikerül ejutnotok, Makriról is. Erre számíts!
Számítok rá! Köszi az e-mailt, majd megy a válasz. Meglepett kicsit, amiket írtál.
De még kíváncsibb vagyok, mint eddig. Ide is írj még élményeket hiszen kíváncsiak vagyunk rá!!!
Akik ide írnak, azok már voltak forró, napos parton:), ezért kérdezek ebben a fórumban...
Ki milyen "maga alá valót" vitt a strandra napozáshoz? Itt-ott azt olvastam, hogy többen a nagyobb plédekre esküsznek, de mivel én még nem voltam ilyen helyen, ezért nem tudom, ez mennyire meleg, vagy mennyire praktikus a görög forróságban. Nem jobb egy törölközõ? A gyékényt én egybõl kizártam a lehetõségek közül, mert engem nagyon szúr. Esetleg polifóm? Vagy milyen egyéb lehetõségek vannak még...?
Szia Christine! Ne is emlegesd a forró napos partot, annyira hiányzik!! Már alig várom, hogy újra ott fekhessek a forró homokban. Én részemrõl a törölközõt javaslom neked, mert az jó, ha a homokba teszed is le, és akkor is, ha napozóágyra fekszel. A polifómot én szeretem, mert napozóágyon csak csúszkál és a szél is könnyen belekap, aztán rohanhatsz utána a parton. A gyékény viszont nem rossz a törölközõ alá, mert akkor azért tisztább marad, nem lesz annyira homokos, és kényelmesebb is. Mi tavaly ezeket vittük, és bevált! Viszont a napágyra elég a törölközõ!! Napernyõt is ajánlatos vinni, vagy ott kinn venni, mert ha olyan parton vagy, ahol nem lehet ágyat bérelni, akkor elkél az ernyõ, hiszen nagyon erõs tud lenni a napsugárzás!
Tavaly, ahol mi nyaraltunk már 5 eurótól lehetett kapni napernyõket!! Persze drágábbakat is!!
Te hová mész nyaralni, és mikor?
Polyfoam!!!! Nincs annál undorítóbb érzés, ha egy törülközõt a homokba terítesz, majd ráfekszel és vizes lesz és a végén csak a vizes homok csimbók marad.
De ha már ez az élmények címû topik, akkor hadd írjak én is ide, pont ilyen polyfoamos témában. Mi mendenhova visszük a két feltekert matracot. A kavicsos talajon is jól bejön. Néha hülyének is néznek vele...pl. tavaly. Amikor elmentünk egy hajókirándulásra, aminek során egy lakatlan szigetre mentünk volna, ahol aranyhomokos parton töltöttük volna a napot. Persze az egyetlenek voltunk, akik polyfoammal a hónuk alatt szálltak fel a buszra. De ezzel még nem is lett vona gond. Csak éppen téves buszra szálltunk fel és téves hajókirándulásra is mentünk el. Amit még meg lehetett volna kaadályozni a kikötõben, mert nekem már gyanús volt az egész szitu, de a párom ragaszkodott hozzá, hogy vágjunk bele a kalandba, menjünk el a másik hajóval (fogalmunk sem volt hova), mert azon adnak enni is Potyázzunk egyet. Amikor a görög hajóskapitányt kérdeztük, hogy tényleg jó hajónál vagyunk-e, a jegyünkre nézett (ami kb. 20 Euro volt) annyival elintézte a dolgot, hogy "igen, igen, jó helyen vagyunk, csak ne szóljunk a többieknek, hogy õk dupla annyit fizettek a jegy áráért!" Szóval huncut módon belement a játékbe és felvett potyautasnak. Ott ültünk végig a felsõ fedélzeten, ahol kormányozott, aztán egyszer csak megkérdezte, hogy minek vannak nálunk ezok a matracok, azokon akrunk kievezni, ha sûllyed a hajó? Ugyanis ez a hajó, nem kötött ki sehol, ahol a parton a matracokra lehetett volna feküdni.
Hát én bitzony a vízre feküdtem háttal felfelé (azaz arccal lefelé és nézegettem az élõvilágot a b.szemüveg mögül), így a parton maradt törölközõ csak valóban törlést szolgált. Az 1 hét alatt egyikünk sem napozott, csak úgy a parton. Fel-alá, kagyló keresés, km-es séta a vízben. Eredmény: no leégés, egyenletes barnás-vörös szín
Jaaa, és hosszú idõ (több év) után elõször nem égtem le a szabadságom alatt, érdekes nem?