Szia Rebeka!
Tavaly vettem én is Ouzó 12, valamint szép díszdobozost, olcsót, és még sorolhatnám. A 12-es volt a legfinomabb, de azért a többi is fogy rendesen. Csak az a baj, hogy messze még az utazásom, ezért már spórolnom kell vele.
Még van finom olajos halam is, a már több éve kipróbált fajta.
Jövõ héten a +-ban 349 Ft lesz a Zeus féle tzatziki! Ha valaki nem tudja elkészíteni most beszerezheti.
Mire a drágám hazajön ma, ott lesz az asztalán a gyros sültkrumplival és tzatzikivel, mert nálunk ma ez a menü. Nem hiszem, hogy bárkit is érdekel, de ma 4 kg uborkát és 2 l joghurtot áldoztam a férjem kedvencére. Talán elég lesz a hétvégére. Kabos a hagymát hagymával ette, a férjem a tzatzikit tzatzikivel. És ez az egyetlen saláta, amit a lányom is bármikor szívesen elfogyaszt. Igaz, nem túl lelkesítõ reggelente a leheletük.
Csutek, a fokhagyma egészséges de amiket itt a mennyiségekrõl írsz, az nálunk két hét alatt sem fogyna el. Nem lehet, hogy az egész város hozzátok jár tzatzikit enni??
Nálunk tegnap volt ilyen görög kaljás nap. Elõvettem a polipkonzerveket, meg garnélákat, és apróhal konzervet (anchovis vagy hogy hívják). Mindehhez hatalmas nagy adag görög sali volt, eredeti görög fetával, amit már több, mint egy hónappal ezelõtt vettem a görög boltban. Praktikus, mert mûanyag dobozban van és sós lében úszik a sajt, így nem szárad ki a kibontás után sem, mint a zacskósok. Isteni finom.
Nem vicc a mennyiség. Mire a joghurt kicsepeg még 1,5 l sem marad belõle. Az uborkából legalább 1,5 l folyadékot csavartam ki (tele van vízzel, ez az üvegházi növények átka). A lányom kiszed magának egy salátás tálkával és csak úgy magában fogyasztja, a férjem magában, kenyérre kenve( ) és bármilyen húsételhez. Ha salátáról van szó, kizárólag a tzatziki jöhet számításba. Tavaly Görögországban rákattant, azóta nem gyõzöm gyártani. Szinte folyamatosan van a hûtõben. Mivel a magyar joghurttal nem 5 perc elkészíteni, inkább nagyobb mennyiségben gyártom, így elég 2 hetente nekiállni. Jó! Most, hogy a fiam nincs itthon, csak 3 hetenként csinálok.
Érdekes receptet láttam ma a tévében: tzatziki volt kaprosan az alap, erre töltött tojást raktak, amiben többek közt dió is volt, a végén kaviárt raktak a tetejére. Hát nem igazán görög elõétel, de nagy kedvet kaptam hozzá. Imádom a kaviárt, mindez tzatzikivel maga az álom!
Csutek, nincs azzal a kenyérre kenéssel semmi baj sem. Mi is így szeretjük leginkább a tzatzikit és nem pedig köretnek. Görögben, ha vacsizni megyünk, sokszor rendelünk egy adag tzatzikit elõéetlnek és azt kenyére kenve esszük meg. Én csak kész tzatzikit veszek, mert szerintem nagyon maceras az elkészítése. Jó neked, hogy van türelmed hozzá. Én úgy szerem, ha nagyon erõs fokhagymás, hoyg szinte csípjen benne a fokhagyma
Nem strapás, csak idõigényes. Szeretem csinálni.
A drágám semmit nem evett kint, amihez nem jó a tzatziki. Gyros, suvlaki, sültkolbász, stb... De idén, a belegebed is, mást is ennie kell.
De már azt is tudom, hogy ha leérünk Fourkára, az elsõ feladatom az lesz, hogy csináljak egy nagy adag tzatzikit eredeti görög joghurtból.
szijasztok ..én még anno igazi ciprusi tandicionális dolgokat ettem: édességet aminek elég érdekes ize volt..annyira nem izlett mint vártam.. de azért nem volt rossz ..kostoltam szintén ciprusi sajtot .ami nagyon finom volt hasonlitott a mi anikonkra de sokkal keményebb volt.. ettem sonkát , meg láttam olyan chipset amit kifejezetten cipruson csinálnak sos és ecetes! :O ja és még egy édesség.. szõlõlét besüritik cukrozák stb.. kicsit olyan állaga van mint a lekvárnak vagy mint a gumicukornak.. és madzagot/nemtudommilyet/ mártanak bele amit aztán fellogatnak és szárítanak..a belsejébe pedig magvakat és diot meg mogyorot tesznek és porcukrozzák..az is érdekes volt.. /ja és mindezt ugy hogy nem voltam cipruson /
Ja kérem. Akinek ciprusi kapcsolatai vannak, annak kijut a finomságokból is.
Én nem vagyok igazi húsevõ, de mennyei sonkát ettem tavaly Hellaszban. Több mint 20 euró volt kilója, de megérte az árát.
huhha én nagyon imádom a husokat... a szalonnát imádom vöröshagymával..igazi magyar paraszt vagyok aztán huu a nyers darálthus se semmi!!tatárbifszteket még nem kostoltam de már nagyon itt az ideje
Minyo! A tatárbifsztek volt egyik kedvencem már középiskolás koromban. Hmmm... Azóta is imádom. Anno tizenévesen az egyik debreceni étterembe jártunk ahol mérsékelt áron adták és valami gusztusosan tudták elkészíteni az asztalunknál. Jó hogy szóba került, régen került már az asztalra.
Én most holnap a + -ban a tzatzikire hajtok, haza felé menet bemegyek. Tegnap egy jó kis görög parasztsali volt a vacsorám, bár reggelre már kezdtem éhes lenni. Már csak szûk 7 hét az indulásig, ideje ráhangolódni a görög ízekre.
Minyo! Eljön egyszer a te idõd is! Szerencsére Görögország a megfizethetõ kategóriába tartozik és remélhetõleg az is marad. Még jó hogy a kinti árak az itthoniakkal hasonlatosak, csak igazi görög ízeket szinte csak ott lehet érezni. Persze sokat segít rajta az ottani hangulat is.