Hapci, ha haza értél el ne tûnj nekem!! Jövõre mi/én/ úgy tervezem, hogy 1 hét Parália 1 hét Tolo, szóval majd az adott topikba érdekelne mit kaptál Paráliához képest!
Kriszta35!
Dehogy tûnök el (nincs olyan szerencsétek... )!
Nagyon felkészültem, nem hiszem, hogy bármi nagy meglepetés érne... A két hely egészen más, bár Tolo is kezd "iparosodni" sajnos... Szeretem a változatosságot, elég sokféle helyen jól tudom magam érezni. Egyéni - közvetlen - szállásfoglalásokkal megyek; tornáztam vele eleget...
Ennek örülök ha így lesz. Engem inkább tudod majd az érdekel, hogy pl. te akinek tetszett Parália, mert eddig úgy írtál, úgy vettem ki, az milyen benyomásokkal lesz Tolo iránt.
Tudod Kriszta, ez egy érdekes dolog...
Nagyon jól éreztem magam Paralián, mert jó idõben voltam jó helyen, azaz kifogtam az idõt (szeptember eleje), már nem volt tömeg, meleg volt, de nem kánikula, aztán szuper helyem volt, az erkélyünk a fõtérre nézett; én élveztem a forgatagot (van aki csendesebb helyre vágyik), a víz 50 méterre volt (ld. a profilképem!). Láttam már szebb, tisztább strandot, de én nem bírom ki egész nap a parton. Sokat kirádultunk (Thessaloniki, Kassandra, Sithonia, Meteorák, Olympos, s végig a part Makrigialostól Leptokariáig + Katerini), jókat tudtunk kajálni, szándékosan sokszor a kirándulásokon útközben, de nem igazán tetszett (bár tudtam elõre), hogy lényegében "túristagyár" igazi görög hangulat nélkül... A lényeg, hogy alaposan felkészültem ebbõl is, s nem kaptam mást, mint amit vártam, valószinûleg ezért (is) tudtam magam jól érezni. Soha nem tudnék vaktában befizetni valamire csak azért, mert más dícsérte, vagy olcsó, ha elõtte nem nézek szét, hogy mire számíthatok: az ízlések és az igények nem egyformák... Hányan befizetnek úgy, hogy fogalmuk sincs hol van a szálláshelyük és milyen; a befizetés után kezd el érdeklõdni. Tavalyi eset, hogy ugyanigy befizetett valaki hihetetlen olcsó apartmant "a víz könnyen, vagy egyszerûen elérhetõ" szövegnek bedõlve, s kapott egy apartmant Katerini külvárosában, igaz szinte a ház elõtt volt a buszmegálló Paralia felé...
Sorry a komolykodásért...
Sziasztok!
Egész évben csak ilyenkor vagyok ezen az oldalon, mikor információkat keresek a nyaralásunkkal kapcsolatban. Szóval most is szeretnék érdeklõdni egy szállás felõl amit itt a neten találtam. Paralian van és az a neve hogy: Anna(Morfeas) aparthotel. Ismeri valaki közületek? íElõre is köszi. Ági
Tökéletesen egyetértek Veled!! Sok olyat olvastam itt, hogy hát nekik nem tetszett Parália. Amikor új ember ide ír, elsõ dolgom, hogy leírom, ez egy jól menõ vállakozás, nincs görög hangulata. Ilyenkor vagy tovább áll, vagy jobban elkezd érdeklõdni. Az elsõ alkalom amikor itt voltam, nekem se volt csalódás, hisz tudtam mit kapok. Nekem a forgatag nagyon tetszik, imádom az esti nyüzsis Paráliát. A kirándulások miatt pedig piszok jó helyen van. Idén 3* megyünk ide, de a mostani 2 hét alatt igen csak végig jártuk/járjuk azokat a helyeket ami innen még kényelmesen elérhetõ. Szeretnék jövõre már kicsivel délebbre menni, ezért gondoltam Tolora. Az a baj, hogy az országban keresem azt a hangulatú helyet, ami itt van. Ez bennünket nagyon megfogott. Eddig is olvasgadtam más helyeket is, de többnyire a csendes nyugodt szavak vannak benne, amit mi, mint tavaly kiderült Makrin nem keressük. Tavaly a fõutcán volt a mi szállásunk is, és amedgi a srácok aludtak, mert még a kicsi tényleg kicsit, addig én bámészkodtam. 1 percet nem éreztem úgy, hogy unatkozom. Idén kicsit kintebb foglatam szállást, mert a fõutcán elég nehézkes a parkolás. A strandja, írok neked egy érdekeset. Makrigialosról átjártunk fürdeni, mert abba a pici faluba olyan koszos volt a tenger, hogy nem volt gusztusunk bele menni. Parálián pedig a tömeg ellenére, tiszta volt. Persze ezt is csak az hiszi el, aki abba az idõpontba ott járt.
Kriszta35!
Hát ez az... Paralián pl. az erkélyünkkel szemben volt egy kukoricaárus nõ; egy hét alatt sem tudtam megunni séta után nézni késõn estig, amit csinált. Hihetetlen frofi, óriási forgalommal... Hülyeség, de néha ilyesmi is meg tud ragadni. A másik a súlyponti hely... Ezért (is) döntöttem most Tolo mellett, nagyon jó kiindulópont kirándulásokhoz, de itt most közvetlenül a vízparton leszünk, este "csak" a tergert bámulhatjuk; majd többet sétálunk...
Írok Neked a Makrigialosba; adj tanácsot, ha tudsz, légyszi'!
Óóóóóóóóóóóó, a tengert nézni is álom. Fõleg reggel a kávéhoz a nap felkelte, vagy a reggelihez a még enyhén hideg friss szellõ. Jaj isteni érzések jönnek elõ bennem.
Na majd átmegyek a Toloba, hogy azzal kapcsolatba is kérdezzek.
Az utóbbi egy év hozzászólásait olvastátok az index fórumban Paraliát? Elképesztõ mennyi negatív hozzászólás van. Muszáj csak ezt a fórumot olvasnom, hogy továbbra is legyen kedvem a nyaraláshoz.
Legutóbb az indexet más ország miatt néztem. Ott még soha Görögországról nem olvastam semmit. De más országba utazásnál is
elveszik a kedvet, írtak le olyanokat, hogy ajjajj, és fele se volt igaz, amikor kint voltam. Errõl ennyit.
Szerintem a Görögországgal, és ezen belül Paráliával kapcsolatosan a Jox fórumba a legjobb. Itt minden infó meg van, és nincs szükség utána olvasásra más helyekrõl, legalábbis nekem.