Nyuszikusz! HÚÚÚ de jó neked...mi kb.1hónap múlva megyünk, ha haza jössz beszámolsz nekünk, hogy milyen volt?meg hova érdemes menni,árakról, stb...Elõre is köszi Méri
Még nem jártam Kefallónián, de meglehet, hogy a nyugati partoknál hûvõsebb atenger,mint általában, mert ez Korfun is így van, egy áramlatnak köszönhetõen.
Szerintem vannak búvárkodásra alkalmas öblök. Nézd meg e fórum elsõ oldalán a képeket (Tourkopodaro strand - az valami álom).
Szia!
Én 2005-ben nyaraltam Zakynthoson és onnan volt egy 1 napos fak kirándulás Kefalóniára. Gyönyörû hely, szebb, mint Zakynthos, pedig az sem piskóta... Árai már akkor sem voltak túl olcsók. Csak viszonyításképpen: az egyik városban bementünk egy cukiba, egyetlen (!)szelet csokoládétorta került átszámolva 1.200,- Ft-ba!!! Biztosan fogtok búvárkodásra alkalmas partot találni, de feltétlenül keressétek fel a Myrthos-öblöt (azt hiszem, hogy a sziget nyugati felén van). Ott játszódott a Corelli kapitány mandolinja (Nicolas Cage, Penelope Cruz) címû film egy része, már akkor beleszerettem a helybe, amikor a filmen láttam...
Nagyon szép volt a Melissani-tó is, ahol csónakokkal visznek be körülnézni, valamint a Drogorati cseppkõbarlang is gyönyörû volt.
Nagyon jó nyaralást kívánok!
Köszi a segítséget, de olyan iroda kellene, ahol 11-12 napos turnusok vannak, mert 1 hét az semmi 2 meg pénzben sok. Lehet Kefalóniára csak 1 hetes turnusok vannak?
Mi is 2005-ben voltunk Zakynthoson, de nem mentünk át Kefalóniára, mert már akkor tervben volt, hogy egy külön nyaralás tárgya lesz. Tavaly nem sikerült és úgy tûnik, hogy idén se fog összejönni, mert 1 hét nagyon kevés. Mire belejövünk jöhetünk haza...
Kefalóniára vagy Görögországba utaztató irodák közül tudtommal csak az Aeolusnak és a Dias Zeusnak vannak 11, 12 napos útjaik. (Õk nem utaztatnak Kefalóniára)
Miért nem tudom megnézni a hozzászólást, amire reaglok válaszírás közben?
Köszi az infót, nézelõdtem, és én is úgy gondolom, hogy vannak köves, sziklás tengerparti részek, de a víz valószínûleg még nagyon hideg lesz. Pedig meghalok egy kis búvárkodásért. (de nem vesevédõben, és termoruhában... )
Még a Petanoi öböl lehet nagyon szép, arra mindenképpen kíváncsi vagyok! Meg úgy mindenre, ami út közben lesz.
Még a sziklás tengeröblök érdekelnének. Jó lenne hajókázni kicsit.
Tényleg nagyon vadul vezetnek ott? robogót szeretnénk bérelni.... és én személy szerint (gondolom a kedvesem is ) szeretnék egy darabban hazaérni.
Állítólag a gyros másfél euro, és nagy adag, illetve adnak hozzá sültkrumplit is. Szeretnék gyrosmérgezést a nyaralás végére!