Tényleg közel lesz a tenger (azért választottam ezt az apartmant), a teraszról való beugrást viszont nem vállalom, mert nagyon lassan mélyül a víz. Egyébként mûugró voltam fiatal koromban, nem jelentene nagy problémát.
Én is kíváncsi vagyok Krétára nagyon. Remélem ez a sziget is fog annyira tetszeni, mint Kos, Hydra, stb. A déli részen kevesebb a túrista (még), ezért bízom benne, hogy "otthon" fogom érezni magam idén, és nem úgy mint tavaly Zantén.
Gondolom már alig bírod ki ezt a 7 napot. Már Mi is be vagyunk sózva teljesen.
Nagyon kellemes nyaralást kívánunk Neked/Nektek, s bízom benne, nagyon fog tetszeni Kréta!
Anita
Augusztus elején indulunk Rethymnoba, a Minos Hotelbe. Ha valaki tud valamit a szállodáról, megköszönném ha leírná.
Esetleg ha tudnátok, mit érdemes megnézni a környéken.
Szeretnénk 1 napra kirándulni Santorinire, de még 2 napra jó lenne valamilyen kirándulást betervezni.
Mit lehet megnézni? Hát elõször is magát Rethimno-t, aztán, ott van Chania 75km-re nyugatra, aztán Frangokasztello (kb.70km) ez egy halászfalu velencei várral. Hora Sfakion, Georgioupoli (35-40km), Moni Preveli (40km) Argiroupoli (25km)ami egy nagyon szép kis falucska, nincs elturistásodva és a közelében vannak nagyon szép vízesések. Kourna-tó, Samaria szurdok, Elafonissi, Falasarana (130km), Gramvousa a Balos lagúnával, Matala (kb 80-85km). Érdemes elmenni Heraklionba 78km keletre és innen még 5km Knossos (Heraklion szélén). Ha bevállalósabb vagy akkor 150km keletre Agios Nikolaos amit össze lehet kötni Eloundaval. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Biztos, hogy egy csomó mindent kihagytam, majd mások még kiegészítenek.
Jó nyaralást nektek. Nem tudom mennyi idõre mentek, de a sziget felfedezéséhez még két hét sem igazán elég, ha legalább két hétre mentek, akkor javaslom, hogy a nyugati részt járjátok be és egy másik kéthetes nyaralás alkalmával a keletit.
Az értékelések nem mindig fedik a valóságot, ugyanis német turistatársaink kifejezetten szeretik lehúzni a szállodákat, apartmanokat, és olyan képeket készíteni amelyek az apró hibákat mutatják. Ahelyett, hogy élveznék a nyaralást szeretik a hibákat keresni.