Igen lehet váltani de ha csak az autó pályára kell akkor felesleges váltani mert euróba is fizethetsz az ellenörzõ pontokon és nem vágnak át ki van írva a bodéra mennyi dinár vagy euró.
Mi is Nei-poriba voltunk. Ha kisbusszal mentek akkor nagyon drága lesz a szerb autópálya díj mivel végig a 3 kategoriát kell fizetni. ha személy autóval akkor az 1 kategoriát kell fizetni.
Nem így van kiírva. Sima szgk. aminek a szélvédõje 1,3m / mármint az alja, szgk. + utánfutó 1,3m alatt, busz teherautó 1,3m felett./
4 helyen kell fizetni : 1-390 dínár, 2-390 dínár, 3-1300 dínár, 4- 240 dínár. Ez a sima szgk-ra vopnatkozik a kisbusz ezeknek a háromszorosa. Ennyi euróba is dínár 3Ft euró 250Ft--390 dínár=1170Ft-vagy 4 euró.
Sparow!
Neked milyen tapasztalataid vannak a szerb rendõrökkel, méréssel kapcsolatban?
Mi évekkel ezelõtt teljesen simán jöttünk-mentünk, most meg kész rémtörténeteket olvasok!
Azt szeretném megkérdezni , hogy kell e nemzetközi jogosítvány ?
Mi Augusztusban megyünk Paraliára. Kb. mennyibe kerül az út autóval benzin stb. ?
Köszönöm
Szia Lora!
Bár nem engem kérdeztél, de már többször megtettem ezt a távot, emiatt úgy érzem válaszolhatok
1. Nemzetközi jogsi nem kell (viszont érvényes forgalmi, jogosítvány és biztosítási zöldkártya igen).
2. Útdíj (oda-vissza útra):
Mo: 1510 Ft*2 (kb. 12€)
Szerbia: kb 2*25€ (vagy annak megfelelõ dínár)
MK: 2*110 denár (kb. 4€)
GR: 2*2€
3. Benzin:
Az út hossza kb. 1100 km (oda-vissza: 2200).
A benzin ára kb 1€/1liter.
Az autód fogyasztását csak te ismered, a fentiek alapján kiszámolhatod.
(Nekem kb 7l/100km a fogyasztásom, ez oda-vissza kb 160€-nyi benzin.)
Összesen: kb. 230€
(+ esetleges büntetés Szerbiában, Macedóniában )
Sziazstok!
Tegnap értünk haza Platamonasból....isteni volt.
Bárkinek bármi kérdése van nyugodtan....
Olvastam hogy euroban is lehet fizetni a szerb kapuknál....ezt megvétóznám.Visszafelé nem volt elég dénárunk és bepróbálkoztunk euroval nem fodták el.....
A kapuk ára szerbia:400 -400-1050-240 dinárbanMacedónia:60 50dinár (zárójelben megjegyzem kevesebb pénzért jobb utak mint szerbiában:))
Endy! Köszi az infót! Bár ez még szeptemberig változhat, de azért örülök, hogy friss infókat kaptam a kapukat illetõen!
Tavaly nekem is az volt a véleményem,hogy Macedóniában jobbak az utak, és mennyivel kevesebb pénzért!
Platamonason tavaly csak átautóztunk, kicsit szétnéztünk, de nekem is nagyon tetszett. Biztos szép nyaralás lehetett!? Remélem látunk róla fotókat is!?
Mi Korfura indulunk juli 6-án. Ha arra jártál, akkor a kérdésem, hogy az autópálya elkészült-e már Grevenna és Metsovo között, mert 2 éve még nem volt készen, így a hegyi pásztorok életébe is betekintést nyerhettünk a kavicsos kõomlásos igen labilis úton. /mert a térképünk végig autópályát jelölt/.