Eddig én is azt hittem, hogy nem ez a legideálisabb hely a kisgyerekek számára, de most, júniusban rengeteg családot láttunk Paleon megszállni. Messongin is kavicsos a part, igaz, sziklák nincsenek! Jó pihenést és rengeteg élménnyel gyertek haza!
Szerintem Paleo azért nem jó kisgyereknek, mert gyorsan mélyül a víz, és olyan hideg, hogy azóta sem voltam életemben olyan "jeges" tengerben, mint ott.
Tudom, hogy már fanatikusnak tûnök a "Paleo imádatommal" -és talán az is vagyok-, de most júniusban egyáltalán nem volt hideg a tenger Paleon. Még kiutazásunk elõtt több helyen is olvastam, hogy ott milyen jeges a tenger. Úgyhogy erre is készültünk föl, de legnagyobb meglepetésünkre legalább 21-22 fokos volt. Nyár elején! : De abban lehet, hogy igazatok van, hogy nem kifejezetten kisgyerekeknek való.
Vojandi!
4. alkalommal megyünk, most elõször nem kettesben.
Igen, Paleon elég hideg a víz, és gyorsan mélyül, ezért sem akartunk most oda menni (természetesen kirándulunk oda is). Mi amolyan jövõ-menõ nyaralók vagyunk, úgyhogy végigjárjuk a homokos, sekély vízû partokat. Ezért is választottuk az autót.
Mellesleg szerintem a repülõ fél csomagterét meg tudtuk volna tölteni.
Sziasztok!
Agusztus elején megyünk Messonghiba nyaralni a Zoi apartmanházba. Aki ismeri a várost és az apartmant,tudna róluk néhány szót írni? Sokat olvastam már Korfu városairól,látnivalóiról,de Messonhiról egyelõre nem sokat találtam,ezért kérném a segítségeteket.Milyen ott a tengerpart,homokos vagy kavicsos,tiszta-e,miylen a városka hangulata,mit érdemes megnézni ,milyen éttermeket ajánlanátok? Van-e bicikli bérlési lehetõség (mivel sajnos motorozni-autót vezetni nem tudok)?
Az apartmanról pedig amit csak tudtok,írjátok le légyszi, mert a prospektusban alig van róla valami...
És mégegy: Milyen idõ van augusztus elején Korfun?
Most megyek elõször,úgyhogy szinte semmit nem tudok...
A válaszokat elõre is köszönöm!
Én ugyan még Messonghiban nem jártam (csak "futólag", robogóval), de azt olvastam, aprókavicsos és lassan mélyülõ a tengerpartja.
Az augusztus eleji idõjárásra biztos nem lesz panasz. https://www.wunderground.com/global/stations/16641.html
Ezen a weboldalon a "Történelem & évkönyv" részben visszakeresheted, hogy milyen idõ volt az elmúlt években - napra pontosan.
https://www.corfutoday.com/weather.html
Itt pedig elolvashatod, melyik hónap milyen Korfun.
(Július-augusztusra írja, hogy szeles és nagyon meleg. A széltõl semmiképpen se ijedjetek meg, ennek köszönhetõen elvselhetõ(bb) a meleg.
Mi 2005-ben augusztus végén, tavaly pedig július végén voltunk Korfun. Utóbbi valóban nagyon meleg idõszak volt, de a szobánkban lévõ ventillátor jó szolgálatot tett. (Persze lehet, hogy nem mindenhol adnak.)
Tudom, hogy nem nagy segítség, de addig is, amíg valaki nem tud konkrétabb választ adni, talán megteszi.
de a szobánkban lévõ ventillátor jó szolgálatot tett. (Persze lehet, hogy nem mindenhol adnak.)
Ööö, persze nem vittük mindenhova magunkkal, de az apartmanban csak így lehetett elviselni a meleget.
Mentek fakultatív programokra? A buszok általában légkondisak, a hajón pedig nagyon kellemes az idõ.
Ha kirándulni szeretnétek, azt a helyi buszokkal is megtehetitek. Többet láttunk, amin volt air-conditioned felirat, de nem tudom, mennyire lehettek hatékonyak.
Biciklizni csak a környéken szeretnétek?
Szia Geot!
Köszi szépen a választ! Megnéztem az oldalakat ,amiket ajánlottál és sikerült megnyugodnom Imádom a meleget, úgyhogy azt hiszem ezzel nem lesz probléma,fõleg egy gyönyörû tengerparton.
Mindenképpen szertnénk résztvenni 1-2 fakultatív programon is,a fotók alapján engem leginkább a hajókirándulások érdekelnének na meg a búvárkodás sem lehet rossz!
Biciklizni annyit szeretnék,amennyit csak tudok,szeretnék minél többet látni Korfuból,bár azt hiszem kb 35 fokban a bicikli túrák nem lesznek túl hosszadalmasak Épp ezért én is gondoltam a buszozásra,a Canal de Amour-hoz pl mindneképpen szeretnék eljutni és néhány homokos tengerpartra is.Persze egy utikönyv megvétele után már konkrétabb elképléseim is lesznek.
A fakultatív programok közül szerinted melyeken érdemes részt venni?