Sziasztok!
Mint köztudott, Kefaloniára csak egy iroda szervez utat, s partneri hálózatán keresztül értékesíti azt.
Sejtem hogy elkéstem a válasszal, pénteken még talán 4 hely volt a gépen hétfõi indulással. De mindig lehet számítani last minute-ra, idén legalábbis még minden idõpontra volt. s hogy melyik szállás - talán lényegtelen , Kefalonián úgyis csavarogni kell. Én hétfõn megyek, hogy képben legyek
Bocs, két iroda szervez, de nagy különbség van az árai között, fõleg last minuteban, ezért épült be csak az egyik az agyamba, bár mindkettõ jó partnerünk.
Ha úgy gondolod ,hogy írjak még,és részletesebben akkor folytatom a második nappal: Ithakával és dél -Kefalóniával. Valóban beakarjátok járni a fontosabb helyeket, tényleg lökni kell a szenet...Kefa lényegesen nagyobb Zanténél.
aha, lécci írjál még ilyeneket!!!
ithaka nem passzolna jobban az északi túrához?
Azért nem folytattam Ithakával,mert nem endgednek ki bérelt kocsival a szigetrõl.Egyik szigetrõl a másikra még soha nem engedtek át sehol.Na meg Ithaka egy külö szám,egy külön nap lenne ha bekompolhatnál.Változatlanul a fakultatívat ajánlom ami kb.akkor olyan 35-38 € volt.Megérte.Most mennyi azt nem tudom.Kettõtöknek számoljatok egy 75€.Igy is ,úgy is rámegy egy nap.No persze ti tudjátok.Ha volna szervezett utazás erre a szigetre-mennék,de én nem hallotam még róla.Tehát ezért nem kötöttem egybe az északi kavirnyászást Ithakával.Silót azt vagy vesztek,vagy vinni kell magatokkal,vagy megkajáltok valamelyik étteremben.
na ettõl féltem...nembaj, majd befizetünk fakultatíve.
akkor viszont 3 teljes napunk lesz kefalóniára, és a negyediken nézzük meg ithakát.
ezek szerint az ithakai programon nincs közös sütögetés, meg csoportos borozgatás-szirtakizás?
azért jöhet a második-harmadik napi utiterv!
[quote="anna?"]na ettõl féltem...nembaj, majd befizetünk fakultatíve.
akkor viszont 3 teljes napunk lesz kefalóniára, és a negyediken nézzük meg ithakát.
ezek szerint az ithakai programon nincs közös sütögetés, meg csoportos borozgatás-szirtakizás?
Egész Ithakát bejártuk elõször északot,majd vissza délre és lényegében a fõvárosába Vathiban fejeztük be.Egész nap 38 fokos meleg és még annyi idõnk sem volt,hogy valahol egy jót fürödjünk.Gondolhatod egy-egy megállásnál kaptunk egy 30 percet v,még annyit sem.Vízen kivül mást nem is kivántunk,piát nem is mertünk inni, a hatásától egyböl koki lett volna az ember vagy eldobja magát...A hüvöst kerestük,meg a hidegvizet. Ezektõl függetlenül gyönyörû egy sziget!!Mindenkinek csak ajálhatom!Hazafelé a buszi Illatokról már nem írok,mert olyan spray nincs ami azt közömbösíti,legfeljebb 3 felbõszített görény,pedig mûködött a kondi.Sütögetés meg borzgatás? ááá ahhoz hüvösebb és több idõ kell.
Második nap mehettek nyugat-Kefalóniába.Mirtosi elágazásnál balra.Bérlésnél kérjetek és adnak egy jó térképet.Itt ahova érdemes menni,mert nagyon szép:Zola,Atheras beach,Petani öböl,Lixuri és Xi a vörös homokjával.Fürdéssel, kajálással és még nyugatabbra két három hely megnézésével tulajdonképpn este lesz mire visszaértek Lassiba.A harmadik nap át keletre Samiba amit érdemes megézni,majd irány délnek.Itt lehet nyomni a kakaót,sok a korlátozó 60-as tábla, de én mentem a taxisok után 100-110-el.Ha betartottam volna a korlátozó táblákat még mindig ott lennék.Porost nézzétek meg,itt lehet jó fürdeni,meg silózni.Majd a partmentén leértek Skalaba ami nem dobott fel.Kövekezõ ha megnézitek Katelios,Lourda és még sok falu.Travliatánál mi lementünk balra és így kacskaringóztunk haza Svoronataba.Enosi hegységet sokáig nézhetitek a gyönyörû kefalóniai fenyõivel,mert jó sokáig ott mentek mellette.A JÓn -tengeri szigetek legmagasabb hegye.Talán ezt is megtudjátok tenni egy nap alatt.
Üdvözöllek dicsõ hazánkban,remélem jól vagytok és jól is pihentetek és gondolom még nem akaródzott hazajönni.Ha lesz idõd várjuk a kíméletlenül reális beszámolódat. Köszönettel elõre is: atosz
hát nem mondhatnám hogy olthatatlan vágy gyulladt bennem az ithakai fakultatív program iránt...akkor inkább átbuszozunk, és ott helyben bérelünk robogót vagy autót. ez az együtt sülünk-együtt izzadunk projekt annyira nem jön be.
Na újra itt sziasztok!
Hol is kezdjem....Este érkeztünk meg Kefaloniára nagyon fáradtan ahol a busz várt minket nekem elsõ látásra olyan volt mint Korfué persze aki járt már ott az tudja milyen nekik szól! Aztán megérkeztünk Svoronatába a Sotiris nevü apartmanba ahol nagyon kedves görög tulaj várt minket és egész jól tudott angolul persze szóba is elegyedtünk vele..mesélt mindenrõl aztán mikor felfedeztük a szobát az jó volt nagyon majd küldök képeket.Nekem sokkal jobbnak tünt mint a Pink ami egybõl mellette van.Minden reggel meleg friss kenyér volt! Szóval folytatom...Az igaz hogy közel van a reptér de este11-kor lezárják a nyugodt alvás végedt!Úgyhogy nem vészes mi is tudtunk aludni!Persze csak késõ este!!!!!mert az ember ne aludni menjen már oda,hanem élvezni minden napot!!!kevés alvással!Másnap reggel lementünk a partra buvizni,jó volt.Utánna eligazítás volt helyi idõ szerint 13-kor ott beszámoltak mindenrõl fak.program,közlekedésrõl,városról..amit tudni kell!Igaz mondtam nektek hogy motorozni fogunk DE nem igazán ajánlom,sok a pici kanyargós út és sokkal biztonságosabb a kocsi ,árak:én a két legolcsobbat irom le:1.Fiat Seicento (3nap-100euró,5nap-155euró) 2.Hyundai Atos (3nap-120euró,5nap-185euró)-ez klímás szervos!-mi ezt választottuk,kívülröl gáz de belülrõl meglepõen jó-CD-s rádiós magnó van benne!-ezek teljes caskóval vannak akár törni is lehet de ha nem muszály akkor ne,mert a mi csoportunkban volt!De nem volt sérülés szerencsére.6-kor hozták este és ha lejárnak a napok utolsó nap 16:00-kor kell visszaadni!Nekünk jó volt én is kipróbáltam...folyt köv.