Nagyon jó kis tervek!! Sebaj a lány buli! Úgy is jó lesz. Legalábbis reméljük!! Mert igazándiból egy-kettõben még én sem voltam. De ezek 10 km-en belül vannak ám, szóval szerencsére nem nagy távolság.
Nekem viszont sajnos eddig egyedül és a 24 órás munkaidõ mellett nem volt sok idõm a környéken kedvem szerint csavarogni!
De ezek szerint megtaláltam a társaim! (már csak a fõnöknõmet kell megpuhítani, hogy nem hiányzok én annyira az irodából az alatt a pár óra alatt )
Nekem ez a falu a magyar Hollókõre hajaz. Tényleg nagyon szép kis falu, kétszer jártuk körül, második alkalommal még találtunk ismeretlen utcákat. A házak többsége nagyon szépen fel van újítva, többségük vendégházként mûködik. Bea szerint az Interneten is lehet már itt szállást foglalni. A templom mellett tavernák és kávézó van. Az utóbbiban nagyon finom jégkrém kapható ananászban, dinnyében és egyébb más gyümölcsben tálalva.
Egyetlen gondom van vele: több méregdrága, semmi görögös hangulattal rendelkezõ ajándéküzlet van, ami kicsit elrontja az összképet, de hát ez elkerülhetetlen hasonló helyeken.
Magába a faluba nem lehet autóval bemenni, de azt gondolom erre senki nem is vágyik. Késõbb teszek fel pár képet errõl a helyrõl.
Emellett mindenkinek ajánlom Nei Pori ófaluját, itt nincsennek felújítva a házak többsége, van pár érdekes hely ahol görögök laknak érdekes módon. Sõt azt gondolom, mindenki bátran vágjon neki a hegyeknek, sok szépet és érdekeset láthat. Bár idõnként érdekesek az utak, errõl Katusék is tudnának mesélni. Bea pl. bevallotta: minden kanyar elõtt attól félt, hogy elfogy az út. De nem történt meg, bár néhol láthatólag elmosta az elõzõ vihar, de többé kevésbé játhatóvá egyengették.
Szia Rebeka! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és remélem szép fotókat is hoztatok magatokkal, bár írtad, hogy ez most jobban a pihenésrõl szólt, és nem a kirándulásokról, de a lényeg, hogy jó és szép volt!
Panteleimonasban már mi is 2x jártunk, szerintem is gyönyörû helyen van, bár felfelé menet mindig azt hittem én is, hogy már biztos vége az útnak, aztán mégsem úgy volt! De kár lett volna kihagyni az biztos!
Jox! Nézz szét Te is, nem fogod megbánni!!!
Sziasztok!
Panteleimonas Beach-re tervezzük a nyaralást. Ki mit tud róla, milyen? Mi pihenõs, nyugis, fürdõzõs feltöltõdést tervezünk, kis forgalmú, szép helyen.
Elõre is köszi a válaszokat.
Mindekinek kellemes vakációtervezést
Zeora
A platamoni vár északi oldalán festõi környezetben található ez a tengerparti település, mely elsõsorban campingjeirõl ismert. Az Olymposz hegy látványa és az égszínkék tenger csodálatos összhangja teszi teljesebbé az üdülõfalu képét. Több km hosszú, gyönyörû homokos tengerpartja miatt népszerû a külföldi és görög, nyugodtabb pihenésre vágyó vendégek körében. Néhány hangulatos taverna, üzlet, kávézó várja az idelátogatókat. Érdemes felsétálni a fantasztikus kilátással rendelkezõ platamoni várba; csavarogni a faluval határos eredeti halászfaluban Platamonban, ahol fõszezonban élénk az éjszakai élet; vagy Neos Panteleimonas falu fõterén fõterén egy igazi görög tavernában ebédelni. A falu kitûnõ elhelyezkedése miatt rengeteg onnan a kirándulási lehetõség : Olymposz, Meteora, Vergina, Skiathos.
Ennyit találtam./Bár Bea/Bogobea/biztos részletesebben tudna neked írni errõl a szép kis helyrõl.
Üdv
Katus
Ha nyugodt, csendes helyet szeretnél, akkor Panteleimonas Beach megfelelõ. Gyönyörû a tengerpartja, fürdõzés közben a platamoni várban és az Olymposzban gyönyörködhedsz!Platamonnal határos, igy este érdemes oda átmenni. Kirándulás szempontjából is kiváló, mindenhez közel van.Egyénileg tervezed az utazást?
Szia jimmy,
Köszi az infokat
Párommal (akkor már férjemmel ) az Anett Tours-szal tervezzük.
Utaztál már velük? Ha igen, mik a benyomások?
Üdvözlettel,
Zeora
Sziasztok!Juliusban megyünk nyaralni a hotel afroditibe tudnátok infot adni hogy mien ez a szállás?Még nem voltunk görögországban.Mennyire csendes panteleimonas azért a közelben van valami nyüzsisebb hely?
Sziasztok!
Én szeptember végén Paleos Panteleimonasban voltam egy görög esküvõn!
Hát teljesen lenyûgözött a látvány,hatalmas élmény volt a táj,a görög társaság,a görög finomságok!Meg maga a szertartás is!
Szeretném ha egyszer nekem is ilyen gyönyörû helyen lenne az esküvõm!