Szevasztok!
Ha nem haragszol, akkor én is szeretnék egy térképet Róbert. Mi vonattal utazunk, majd szeptemberben és tervbe van véve egy Athéni kiruccanás is szintén vonattal "maszekban". Azt hiszem velünk a Beának különösebb dolga nem lesz, mint, hogy egy jó napsütötte szobát szereténk. A többit meg rábizzuk a természetre, ja meg magunkra.
BRobert, az E-mail címem fent a profilban. Elõre is köszönöm a térképet.
Mindenkinek további jó nyaralást kívánok.
Igen már csak 17 nap... Reméljük gyorsan eltelik. Abban is reménykedünk, hogy a nyaralás viszont nem szalad el olyan gyorsan. Majd igyekszünk jól kihasználni minden idõt. Ahogy elnéztem már nektek sincs olyan sok hátra. Mármint a nyaralásig
Viszont nektek annyival lesz könnyebb, hogy minden hazatérõtõl kaptok valami tanácsot, vagy segítséget. Mire kimentek, tiszta profik lesztek mi mennyibe kerül és mi hol található
Bízom benne hogy az idõ is kegyes lesz hozzánk, mert ami mostanában itt nálunk van az nem nyár...
Talán Nei Pori elég messze van, hogy igazi nyár legyen.
Én idén megyek elõször Nei Poriba és ráadásul autóval.Azt szeretném tõletek megtudni, hogy van e leágazás az autópályáról Nei Porinak vagy Platamonas-nak kell kimenni.A lényeg a legegyszerübb bejutás Nei Poriba.
Cerezin!
Szerintem ne akarj te annyira egy jó napsütötte szobát! Nálunk összesen 4 szoba volt a 2 apartmanban, mindegyikben egy dupla és egy szimpla ágy. Egyetlen ágyra sütött rá reggelente a nap és kié is volt? Az enyém. Hát nem volt az mindig mosolygásra késztetõ! Napközben is az asztalokat vándoroltattuk a házon körbe, éppen hol nem sütött a nap és hol volt egy kis szél. 40 fok felett bizony ez komoly probléma volt.
Más: a medencés hely a falu bejáratánál. Magyarok mûködtetik, esténként magyar zene szûrõdött felénk tõlük és csak jókat hallottam felõle. Nem próbáltuk ki, így az árakat sem tudom, de érdemes lehet kipróbálni.
A buszosoknak meg van egy ötletem, mi a szerb csoportnál láttuk az idén, bár tényleg összetartást igényel. A csoport kisebbik fele fenn maradt a csomagokkal, a többiek lementek fürödni a gyerekekkel. Amikor megérkezett a busz szóltak nekik, gyors zuhany a parton és rongyoltak felfelé. Egyébként (nem a Beát védve) anno mi is úgy oldottuk meg a mellékhelység kérdését a buszra várva, hogy bementünk egy-egy tavernába. Tény, mi is voltunk olyan helyeken már ahol biztosítottak a buszosoknak csomagszobát, mellékhelységet, de tény ez nincs mindenhol így. Sajnálatos dolog, de ez van.
Másik érdekes történetem arról, hogy meddig is tarthat a Bea hatásköre: Férjem a partról felfelé tartva egy magyar autót látott amit kifulladva tologattak hasztalan. Aksi lemerült, diesel lévén nem egyszerû belökni. Mondta segít a mi autónkkal behúzni, de most az egyszer a nagy kapkodásban a kötél itthon maradt. Mivel a másik autóban sem volt és senki nem volt otthon bementek az EVI Tourshoz segítséget kérni. Nos ha nem a férjem meséli el sem hiszem: a tulaj nagy ímmel-ámmal megnézte a saját autóját (nem talált) közben nagy hírtelen minden benn lévõ alkalmazottnak kiadta a feladatot, õ úgy érezte azért, hogy ne érjenek rá segíteni. Azért ez érdekes tapasztalat volt.
Én megmondom õszintén, viszonylag elég sokat beszélgettünk a Beával és úgy látom jól csinálja a dolgát. Már ami rá van bízva és amit megtehet. De elég rendesen kell állnia a villámhárító szerepét az utas és az iroda között. Nyílván nagyon sok jogos kérés van azt semmi képpen nem vitatom, de a mi házunkban is volt hihetetlen utas akinek az arcán egy kis mosoly sem volt soha és csak a panasz árdat belõle folyamatosan. Na az utasok ezen részét nem értem, minek is fizet ki egy rakás pénzt arra, hogy rosszul érezze magát.
Na de mi bizony élveztük azt a röpke két hetet ami adatott, ami nem tetszett már el is felejtettem. Volt egyáltalán olyan?
Én idén megyek elõször Nei Poriba és ráadásul autóval.Azt szeretném tõletek megtudni, hogy van e leágazás az autópályáról Nei Porinak vagy Platamonas-nak kell kimenni.A lényeg a legegyszerübb bejutás Nei Poriba.
Az autópályán ha a várat elhagyjátok pár km-rel arrébb van a tábla ahol le kell térni. Ha beértek a faluba (azt gondolom a szállásotok alapján, hogy Dias Zeusosok vagytok) balra forduljatok a fõutcán és jobb oldalt megtaláljátok az EVI Tours irodáját. A pályától a faluig elég kanyargós az út, de egyértelmû, nem lesz gond.
Szevasztok!
Sancho!, mi már voltunk Nei Pori-ban, de még a mult században. Azóta biztos megváltozott a kép. Úgy gondolom a templom és a házak azért maradtak a helyükön. Mindig jól jön az embernek egy kis segítség, hogy felfrissitse az emlékeket. Persze azóta voltunk már 2x Paralián és voltunk Dionisios Beach-en és Makrygialoson, de nekem Nei Pori tetszik eddig legjobban. Persze mindenhol jól éreztük magunkat.
Kedves Rebeka!
A napsütötte szobát azért említettem, mert szeptember azért más, mint a június. Mikor szeptemberben voltunk Paralián a nejem úgy megfázott, mert egyáltalán nem sütött oda a nap és elég sokat esett az esõ, hogy elég hûvös volt utána egy hónapig volt táppénzen. De ez már a mult.
Mi mindig ugy indulunk, hogy szép lesz és azzá is akarjuk tenni a két hetet.
Üdv. Mindenkinek.
Hát valóban: hûvösrõl és esõrõl nem igen volt szó. Ill. bocs: volt egy borús nap, széllel és kis záporral, de hatátozottan jól esett a változatosság a 45 fok nappal és 38 fok este után. Ilyet én még nem tapasztaltam, határozottan átfogalmaztam a meleg fogalmát. Amikor végre feléledt a szél és ennek már kezdtünk örülni, nyílvánvalóvá vált, hogy ezzel minden csak rosszabb lett. A szél forró volt, melegebb mint addig a levegõ. Na jó, mindez nyakig a vízben sötétedésig jól viselhetõ volt.
Makrygialoson én is voltam a múlt nyáron, de itt még nem jártam. Háááát... a múlt század óta valóban sokminden változhatott, de akkor neked lesz egy kis elõnyöd. Legalább is a templomot megtalálod
Majd mi is mesélünk, mi mindent láttunk. Én csak az idõjárástól tartok egy kicsit. Napsütést és meleget szeretnénk