és "már" meg is jöttünk. felejthetetlen élmény - már megint.
nem tudnék rangsort állítani, hogy mi az amit kötelezõ megnézni a félszigeten, de 1 utazás nem elég. mi elég menõmanók vagyunk, és elmondhatom, hogy eddig összesen kb 4 hetet töltöttünk el ott (2 utazás alatt), de még mindig lenne mit nézni.
Az emberi butaság (hogy finom legyek) nem ismer határokat…
Mint érdekességet, talán érdemes megemlíteni (részletek nélkül), hogy Napflio ( vagy Nafplio, esetleg Naflio…) mindig híres volt óvárosának tavernáiról (is), melyek asztalainál a szûk utcákon minden este élénk, látványos élet zajlott. A különbözõ érdekek összecsapása eredményeként egyszer csak a városvezetés megtiltotta az asztalok utcára helyezését arra hivatkozva, hogy tûz esetén akadályozzák a megközelítést, oltást. Óriási felháborodás lett… Hamarosan a kiürült utcácskákon megjelentek a tilosban parkoló autók; végre találtak helyet.
Kompromisszum született; korlátozták a kihelyezhetõ asztalok számát, s az elfoglalt hely szélességét, majd késõbb (egészségügyi okokra hivatkozva – nyilván az ellenérdekeltek nyomására) megtiltották az utcai asztalokon az asztalterítõk használatát! Újabb botrány!
Végül – hosszú vitasorozat, harc után - a közelmúltban visszaállt az eredeti állapot a többség és a turisták legnagyobb örömére.
kicsi nyugtalanított, hogy úgy kergetem az idõt, nemrég jöttem haza Pargáról, aztán már azon gondolkozom, hova menjek a következõ nyáron. Megnyugtatott, hogy Te még el sem mentél és máris gondolsz a jövõre. Én már elhatároztam, hogy jövõre Toló lesz az úticél, annak ellenére, a földrengéskor kijelentettem, hogy be sem teszem a lábam a görögökhöz többet.
Poros szigetére utazunk barátok javaslatára, tud infóval szolgálni valaki, e képen kÍvül, nem sok infót találok!.Autóval mennénk, útvonal, látnivalók stb. Komppal érdemes menni Pireusból, vagy állitólag kész az uj alsó út, mert a régi életveszélyes volt.
Szia Asuto! Bocsi, de csak most olvastam a hozzászólásodat. Szerintem sokan vagyunk így, akik még el sem mentek, és már a jövõ évi terveket is dédelgetik magukban!
Az az igazság, hogy én az idén is már Peloponnészoszt tûztem ki célul, de aztán különbözõ okok miatt átkerült jövõre, így lett Parga az idei nyaralás helyszine, de nagyon remélem, hogy jövõre összejön a délebbi utazás!
Tolóban gondolkodom én is, de azért nyitott vagyok más helyszinekre is. Pl. Githio nagyon tetszik nekem! De sajnos még idõ rengeteg odáig tudunk válogatni!!
Ti mikorra tervezitek az utazást? Én ha összejön szintén szeptemberben szeretnék utazni. Kirándulásokhoz ideálisabb, mint a nyári forróság!!!