Sziasztok!
Mi most megyünk elõször Marmaras-ra, eddig csak hajóból láttuk, amikor Sarti-n voltunk pár éve. Már nagyon várjuk, elsõsorban azért volt szimpatikus, mert ez talán még nem annyira "elmagyarosított" hely, bár ahogy utánaolvastam sok az angol, na õk se egy fõnyeremény üdülõtársaság, mindegy, nem is azért megyünk, hogy mással foglalkozzunk.
Értem, köszi! Szóval mi az Athené apartmanban leszünk és a Grand Tours honlapján úgy néztük, hogy ez elég közel esik hozzá. Viszont így értelemszerûen a központ esik messze tõlünk.
Tényleg, hány méter/km lehet ez a távolság a központ és a nagy strand között? Csak azért érdekel, mert akikkel megyünk, ott a srác éppen lábtörésbõl lábadozik és nem tudom, hogy fogja bírni a hosszútávú esti sétákat (ami nekünk lételemünk) a dombos utcákon.
Viszont idén megyünk elõször kocsival, ezért tervbe van véve, hogy felkeresünk kisebb, vadregényesebb strandokat a környéken.
Rájöttem, félreértés van. Amit a Grand Tours nagy strandnak jelöl, az éppen a városka másik oldalán van, mint amirõl én beszéltem. Onnan jóval közelebb van a központ, de a városka dimbes-dombos.
Értem, szóval ez a szállodák felõli strand, amit homokosnak szoktak titulálni. A másik, a Grand Tours féle Nagy strandról nincs képed véletlenül? Arról még nem láttam normális fotót.
Szia Molotov!
Ha ezzel segitek irok egy pár mondatot. Mi az Alexandrába voltunk ami kb300-400m-re van a nagystrandtól ami nem mondható közelinek. (mint Paralián,Sartin) Ráadásul a lefelé vezetõ út elég meredek, úgyhogy mi nemnagyon szaladgáltunk, hanem összepakoltunk lementünk, vittünk magunkal hûtõtáskát, aztán elvoltunk a parton du.-ig.
Bár ott a parton nem nagyon láttam boltot, igaz nem is kerestünk, van egy büfékocsi, ott vettünk néhányszor hambit,hot-dogot. Haláli egyébként úgy néz ki mint az Üvegtigris.....! Ja egyébként kavicsos a part és ahogy lemegyünk a parthoz, balról sziklás a partszakasz ahol gyönyörû vizalatti élõvilág van -ha szeretsz búvárkodni- és kristálytiszta a víz.
Nekem van egy pár fotóm csak nem biztos, hogy sikerül felraknom az oldalra, annyira nem vagyok benne ezekbe a témákba, nomeg hétfõn mi is indulunk Marmarasra és elég zsufolt lesz ez a három nap.
h.apci! Jó ez a térkép nagyon, ha jól látom, akkor a zöld nyilak jelölik az egyirányú utakat, ami egy körgyûrû. Mondjuk a városban nem sokat szeretnénk kocsikázni!
zsuli37! Imádunk mi is búvárkodni, idén viszünk vízalatti fényképezõt is, szóban úgysem lehet visszaadni a tenger tisztaságát az itthoniaknak, hátha így valamelyest sikerül.
Mi is "sok cuccos" levonulást szoktunk a partra csinálni, ha van árnyék akkor késõ délutánig pihenés a programunk.
De szoktunk aktív, kirándulós napokat is csinálni, ilyenkor a fürdésre csak késõ délután vagy este jut egy-két óra.
Idén is az Alexandrába mentek?
Csak tájékoztatásul: A másik strand szuper homokos; látszik a képeken, hogy végig fasor kíséri, nos ott van az aszfaltút, ahol parkolni lehet. Körgyûrürõl szó sincs; körbe kell menni az egyirányú utak miatt. Jelentõs szintkülönbség van a parti és a fenti út között. A kikötõnél parkolni szinte reménytelen, nagy mázli kell hozzá.
Én sem hagyományos körgyûrûre gondoltam, a Te térképed is "Ringroad"-nak hívja, ezért tituláltam én is annak.
Biztos megnézzük ezt a strandot is, de valószínû, hogy bejárjuk a környék strandjait (min. 1 nap Narancspart). Most megyünk elõször autóval, ki szeretnénk használni az elõnyeit, a zsufit meg nem szeretjük túlságosan.
Ja, én személy szerint nem ragaszkodom a homokhoz, az apró kavicsot jobban csípem, könnyebb lesöpörni magamról! A sziklás part meg csak búvárkodásra jó, de arra nagyon!
Szia Molotov!
Idén is az Alexandrába megyünk, nekünk az a hely nagyon bejött, tengerre nézõ , tágas erkély, nem is kell több.- szerintem. Egyébként egy jó hir: a nagystrandra autóval is lel lehet menni. Ha megkeresed a www.grandtours.hu oldalt és Neos Marmarasnak megnézed a képgalériáját, a 2. kép az a nagystrand. A vizalatti gépen én is gondolkodtam, majd megnézem kinnt mennyibe kerül.
Jövök én is nosztalgiázni! Másodjára megyünk Marmarasra (júli 30-án,1 hétre)Már alig gyõzöm kivárni (fõleg miután végignézegettem ezeket a gyönyörû képeket),menni akarok MOST,AZONNAL!!!!! Aki az idén ezt választotta,tuti nem fog csalódni!!
Molotov!Képet küldenék szívesen a GT-s nagy strandról,csak béna vok és nm tom beilleszteni! A lényeg:apró kavicsos a strand,a tenger viszont homokos! Búvárkodni pedig kiválóan lehet a sziklafalnak köszönhetõen!
Már csak azért irigyellek titeket, mert egy héttel hamarabb élvezitek a görög tengerpartot!
Nem gond, hogy nem tudsz képet felrakni, gondolom nem sokban tér el az átlag görög tengerparttól. Én nem vagyok visszajáró típus, de gondolom nem lehet rossz hely, ha ti már másodjára mentek vissza. Voltatok máshol is már görögben, vagy csak itt?
A visszajárás nekem sem kenyerem,de Marmaras az Marmaras!!!
Ez már az 5. Görögországi látogatásunk,Metamorphossin,Sartin és Asprovaltán jártunk elõtte.