lecsót mi is szándékozunk készíteni, meg paprikás krumlit lebbencs tésztával (öhön) és bolgár salátával (paprika, uborka, hagyma ecetes lében)
ti mit fõztetek még esetleg ezeken kívûl? ötletek?
Hm… Görögországban bulgár saláta (amúgy imádom!)? Sült paprika tojással, császármorzsa, tejbegríz vagy –rizs, tojáspörkölt, lekváros tészta, gyümölcsleves, tojásos krumpli, és a többiek? És mi lesz a sok finom görög kajával?!
Magyaros paradicsom leves toszkán módra?
Na jó, ez egy másik történet az idei nyaralásról.
Egyébként mi szoktunk kinn sajtos makarónit is csinálni, vagy különbözõ mártásokat tésztafélékkel. Egytálételek készülnek itthon elõpárolt husikból, babkonzervbõl, kinn vásárolt zöldségekbõl.Ezek nagyon gyorsan elkészíthetõk, a jó kis görög ételek este kerülnek elõ.
Nekem nagyon ízlett az ottani paprika és nem voltam tõle beteg. Itthon nem merek enni, mert beteg leszek. A katerinii piacon vettem hegyes paprikát is, az csípõs volt. Érdemes icipici kistököt is rakni apróra vágva a lecsóba.
Hatnaba!
Athénban tavaly voltunk. Mi vonattal mentünk Leptokáriáról. /Paráliától 20 km-re van/ Reggel 6-7 között indultunk vonattal, kb 8 órás volt az út. A vasútállomástól metrózás. Megnéztük, amit akartunk. Aztán beültünk egy tavernába. Az egyik haver ott lakik, úgyhogy kocsikáztunk is egy sort. Az éjféli vonattal jöttünk haza. Reggel 7-8 körül érkeztünk meg.
Elsõ osztályú jeggyel utaztunk, sajnos az árára nem emlékszem, de töredéke volt a fakultatív árának.
Egyébként én nagyot csalódtam a görög fõvárosban. Nagyon koszosnak tûnt. Õrült nagy forgalom. Maradhattunk volna az ismerõsünknél, de inkább úgy döntöttünk, hogy irány vissza.
Nekem nagyon ízlett az ottani paprika és nem voltam tõle beteg. Itthon nem merek enni, mert beteg leszek. A katerinii piacon vettem hegyes paprikát is, az csípõs volt. Érdemes icipici kistököt is rakni apróra vágva a lecsóba.
Szia Erici!!!
Akkor feltétlenül megnézem a Katerinii piacon. Nem tudod véletlenül melyik napon van ott piac?
Köszi elõre is. M.
Én is pont ezt akartam kérdezni, hogy van-e új információ arról, hogy mikor van(ak) piac napok kateriniben. Makrin pénteken van, de csak amolyan kis falusi piac, de az is jó!
Nos nem kell ettõl annyira félni! Másképpen érzi ezt az ember ha ott a tenger! A szél pedig nem mindig megoldás: amikor mi voltunk kinn (46 fok) a szél sokkal melegebbet hozott mint addig a levegõ. De késõ estig lenn voltunk a strandon, ott sokkal kellemesebb volt!
Látom,te is holnapután utazol...a Corától indultok?Melyik irodával mégy?Mi a Grand tours buszával megyünk,de Sartira...ettõl függetlenül jó utat nektek is!!!