Ékszer témához: amit én vettem idén Paralián, az fehér arany és ezüst ötvözet, benne van a jel. Nem annyira fényes, mint az ezüst, de nagyon szép s tartósabb.
Barba, a Meteoráknál ha csoportosan (szervezett úttal) mész az ikonfestõ mûhelybe, akkor 30 % kedvezménnyel tudsz vásárolni. Én egy közép méretû, de nagyon szép ikont vásároltam kint 26 euroert. ( Kedvezménnyel volt ennyi)
Paralián olcsóbban is lehet kapni, de ha ott veszel, nézd meg a csomagolást hátul, hogy benne van-e a nyilatkozat, arról, hogy az eredetirõl kézzel készült másolat. Mert nagyrészt olyanokat láttam Paralián, amikben ez a tanúsítvány nem volt benne.
Egyébként ikonok 5 eurotol (picike) egészen 150 euroig, nagyrészt a nagyságától függ. Ami ezüstös, az jóval drágább, de nekem az már "túlzás", nem árban, hanem esztétikailag. De ízlések s pofonok
Barba, a Meteoráknál ha csoportosan (szervezett úttal) mész az ikonfestõ mûhelybe, akkor 30 % kedvezménnyel tudsz vásárolni. Én egy közép méretû, de nagyon szép ikont vásároltam kint 26 euroert.
Köszi, rámegyünk a dologra.
Eddíg, még valahogy kimaradt.
Szia Rozinante!
Nagyon sok szuvenír üzletbe lehet vásárolni,vagy az ékszer boltokba is,azt nem tudom hogy eredetiek-e,szerintem Te is nézd meg a hátoldalát.
Egyes kolostoroknál is lehet vásárolni,azok szerintem inkább" igazibbak",de biztos drágábbak is.
Szóval Kréta is el van látva ikonokkal.....nem tudod nem észrevenni.
Nagyon változóak az árak, fajtánként, minõségtõl és boltonként is. Tengeri csillagot én Parálián vettem legolcsóbban, 1-1,5 euro/db, de máshol sem volt drágább pár euronál. A csigák már drágábbak. Ezek Stavros egyik külsõ boltjában elég olcsók voltak, de egyébként mérettõl függõen úgy 10 euro felett. Kisebbek már 1-2 eurotól. Ha venni akarsz ajánlom járd végig a boltokat, Sartiban is van belõlük elég, és utána dönts.
Szia Nikolka, a csigák tényleg drágábbak. Én Paralián voltam 3 hete, csak egy helyen láttam igazán szép kagylót, 2,5 euroért vettem, igaz, ez elég nagy. Tengeri csillagot "igazit" nem is láttam, pedig az gyönyörû! Csigák 2 eurotol 18-ig. De ezek paraliai árak. Látom, Te Sartiba mész, ott picivel olcsóbb minden (még!), mert nem annyira felkapott hely, bár a maga nemében gyönyörû, voltam ott 4 éve.