Marmari valoban jo hely, nem nagy telepules. Igazabol az egesz egy udulofalu. Mi tobbszor atutaztunk rajta, 1x voltunk a parton is egy delutant. A strand valoban hosszan homokos viszont eleg keskeny. Magaban a varosban sok minden latnivalo nincs. Kos 12 km kb.
Autót mindenképp szeretnék bérelni és bejárjuk az egész szigetet. Bár a fiúk meg vannak õrülve az "õrült négykerekûért ". De szerintem a csemetém még túl fiatal ahhoz. Ezért inkább maradunk az autónál.
Kos-on nem vészes a forgalom, próbáljátok ki azt az õrült négykerekût, naggggggyon jó! Remélem ebben egyetért velem a Tanár Úr is ! Õ is kipróbálta Kos-on, ha jól emlékszem.
Sziasztok, nekem is lenne egy kérdésem. Valakinek a fotóalbumában láttam egy strandot, aminek Golden Beach a neve. Meg tudnátok mondani, hogy ez pontosan hol található, a sziget melyik részén? Köszönöm!
Már a fiúk kipróbálták. Látnád, hogy megy vele a kis ördögfiókám!
Pont attól tartok, hogy a tengerbõl kell kihalásznom a gyereket ha kap a hátsója alá egy ilyen õrült négykerekû járgányt!
Vajon kire ütött ez a gyerek?
Kyra: szerintem (persze ha belefer) 1 napra mindenkepp vegyetek ki quadot. Hihetetlen jo vele szaguldozni Kos varos kis utcacskain!
Ferrari: Igaz, mi meg a foszezon elejen voltunk, de azert forgalom az van. Bar dugova a 2 het alatt egyszer sem talalkoztunk, de foleg a fovarosban azert volt hogy masfel percen belul nem birtunk atmenni a masik oldalra.
Kristin: a Golden es a Paradise Beach is Kefalostol eszakra van. Nagyon szep ott az egesz partszakasz. Ha nem ott laktok majd a kornyeken, 1 napot mindenkepp erdemes a sziget deli reszere szakitani.
Van forgalom, de nem volt szerintem vészes, elég nyugis volt. Más városokban, mint pl. Rodosz, Heraklion, Chania Szaloniki kész örület a közkekedés.
Én minden nap vezettem Kos-on, de elég nyugisnak tûnt.
Ma hajnalban érkeztünk haza, csak megerõsíteni tudom amit Karaj és Ferrari mondanak.
Van ugyan forgalom az egész szigeten, de nem túl veszélyes. Kos városban is jól lehet közlekedni. Én személy szerint mindenkinek a nyitott jármûvet ajánlom (quad, buggy, robogó), a meleg miatt azon elviselhetõbb talán a közlekedés. Viszont a szél miatt ami néha elég erõsen fúj motorozni csak gyakorlattal érdemes.
A strandok mindenhol jók, Kefalos környékén tényleg a legszebbek. Talán maga Kefalos bay a legszebb. Jó volt a part Kardamenánál, Tigakinál , Marmarinál és Ag. Fokasnál is.
Látnivalókról nem nagyon tudok beszámolni, bejártuk Kos belvárosát, de azon kívül csak pihentünk és strandoltunk. Therma viszont lenyûgözõ volt. Talán több figyelmet érdemelne a kialakítása, persze maga a termálforrás a tengerben elég élményt nyújt a külsõségek nélkül is.
Remek idõ volt, néha szeles,olyankor a hullámok is nagyobbak voltak, de igazából a fürdõzést komolyan nem zavarta.
Marmarinál mondták a szörfösök, hogy a teknõsök ott vonultak a parttól 1-200 méterre, de tegnap elég nagy hullámok voltak ott, nem merészkedtünk be odáig úszva.
Nagyon jó nyaralást kívánk a mostanában indulóknak, Kos sziget egy nagyon kellemes hely!
Szia Gyula, köszi az infokat!
Nekem nagyon megnyugtató, hogy sem itt, sem máshol még senki nem mondta Kos-ról, hogy rossz hely. Már nagyon várom, hogy menjünk!
Biztos remekül fogjátok érezni magatokat. A buggy az egy kétszemélyes csõvázas szerkentyû, olyasmi mint a cross autók, csak annak az aszfalt változata. Az is igaz, hogy volt aki lassúnak és gyöngének ítélte meg, az másnap már egy erõsebb quaddal próbálkozott
Mi is elég gyengécske quadot fogtunk ki, igaz azzal be tudtuk járni nézelõdve a szigetet Azért abból is érdemesebb egy kicsit erõsebbet bérelni.
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat Kos szigetén. Szerintem is egy nagyon kellemes, emberléptékû hely, amelyik még nincs tele túristával annyira mint pl. Korfu. Mindenki megtalálhatja amire szüksége van. Nyüzsi, eldugott öblök, klassz strandok, mûemlékek.
Azért készítettél szép fotókat ugye, és remélem megosztod velünk!
Sziasztok! Mi ma egy hete érkeztünk haza Kos-ról, szuper volt.Tigakiban volt a szállásunk, szerintem a tengerpart nagyon jó, sõt talán mondhatnám,hogy a legjobb. Velünk volt az unokám, jó kis homokos strand, sokáig be lehet menni a vízbe. Autót béreltünk 40 eurót fizettünk egy napra a Matizért.Légkondis volt, igy nyugodtan tudtunk furikázni. Bejártunk mindent amit érdemes volt megnézni. a Paradise Beach valóban nagyon szép, és nem vészesen köves, csak 1-1,5 métert kell a köveken áthaladni, és már jó. Thermánál csodálatosan tiszta a tengervíz ,de nagyon köves, de a termál forrás miatt érdemes megnézni.Asklepiont senki se hagyja ki!
Átmentünk Bodrumba, érdemes egyénileg menni, mi szervezetten mentünk, kicsikét megvezettek, már ami a vásárlásokat illeti, vagy egyszerûen nem kell bedõlni, mert mindent megkaptok a bazársoron is, csak lényegesen olcsóbban.Viszont akinek van módja, menjen át Nissyrosba a vulkánt megnézni, ez nagyon érdekes, Kefalosból megy a hajó. Sok képet csináltunk, rövidesen felteszek néhányat, csak még nem volt idõm ezzel foglalkozni.
Pontosan 1 hónap múlva utazom! Ez már igazán nem sok, de mintha most nagyon lelassult volna az idõ. Belegondolok, hogy amikor indult a számláló, 178 napom volt hátra. Idáig tök gyorsan mentek a napok, de most...