Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 901
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Trompos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38188 Üzenet linkje2007-07-26 08:25:54  Válasz a #38185. hsz-ra

helló Andra

Én is azt hittem, hogy sose és már csak két munka és egy hétvége!! icon_biggrin.gif
Ha te odaértél én indulok haza sajnos icon_cry.gif

# 902
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38190 Üzenet linkje2007-07-26 08:32:01  Válasz a #38188. hsz-ra Előzmény #38188

Szia trompos!

De jó neked, már tényleg mindjárt indultok!!!!!!!!!!!!
Most neked nagyon jó, két hét múlva meg majd nekem lesz nagyon jó. icon_lol.gif

Az indexen azt írták, hogy a szállások a Valtosnál a strand közepétõl a túlsó végéig vannak, vagyis a Sakis nem lesz valami közel a központhoz. icon_confused.gif
De bánja már a fene, csak már ott lennénk!!!!!

# 903
Trompos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38191 Üzenet linkje2007-07-26 08:42:26  Válasz a #38190. hsz-ra Előzmény #38190

szia Andra!!

Igen én is úgy gondolom, hogy a központtól távolabb van a sakis, de egy kis gyaloglás mindig jót tesz és közben lehet nézelõdni.
Az iroda azt mondta, hogy Pargán nincsenek távolságok az eddigiek alapján úgy tûnik, hogy nem nagyon tájékozódtak õk, vagy nekik 5-7 km nem távolság 40 fok-ban!

# 904
Urbia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
243 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38197 Üzenet linkje2007-07-26 09:17:27  Válasz a #38185. hsz-ra Előzmény #38185

Szia Andra!
A várban nem sikerül összefutni denevérrel, pedig este 8 után jártunk arra nem is egyszer. Egyedül egy kabóca kóborolt el az is szerintem véletlenül, a párom hátára esett, pont fotózás alatt voltam és elkeztem hajkurászni, a frászt hoztam rá, sikerült elhajtanom, erre nem, hogy megköszöni mmint a férjem, hanem még le is szúr, miért nem fényképeztem le, mert õ még nem látott közelrõl kabócát. Szerintem nyugodtan menjetek, amúgy olyan szép a kilátás onnan, nem szabad kihagyni.

# 905
Urbia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
243 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38200 Üzenet linkje2007-07-26 09:33:44 

Anikó! Mi nem egyszer tévedtünk el, annyira ügyik voltunk, az elsõt ráfogom az utazási irodára az õ leírásuk alapján (Aeolus U.I. árlist.6.old. található leírásra hivatkoznak) ami egy akkora baromság, szóval semmiképp nem kell bemenni Thesszalonikibe, hanem Evzoni felõl jöttök kb 50-60 km-t láttok egy táblát Athen E75 felirattal arra kell menni, mert ebbõl lesz egy elágazás, az E90. Innen Katerini (2.00 eur kapu), Verioa, Kozani, Grevena itt vége a folyamatos autópályának, na és itt mentünk másodszor tévútra, mert a belvárosban Ioannina van kitáblázva, utána lesz egy Y itt Metsovo felé kell menni, itt jön egy szakasz autóút, és figyelni kell, mert lesz egy kanyar utána 1 db tábla jelzi az autópályát, és balra kell majd besorolni, ez egy nagyon rövid autópálya szakasz ingyenes, azután egy jó kis hegyi "séta", majd Ioanninában keresni kell az Igoumenitsa feliratot egész Paramithia-ig lehet haladni, itt Menfi felé kell menni (Preveza, Parga felirat is váltakozik ez egy útirány) viszont lesz egy elágazás nem sokkal Paramithia után, az egyik Parga, ez a jó a másik Preveza arra nem. És innen már nagyon közel vagytok, ez belemegy egy széles autóutba, és kb 1 km a Parga elágazás onnan már csak 14 km.
# 906
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38214 Üzenet linkje2007-07-26 10:29:12  Re:

trompos!

Nekem is azt mondta az Aeolus, hogy Pargan nincsenek távolságok, ahhoz képest a többiek km-ekben beszélnek, ráadásul ezeket a távokat nem sík terepen kell megtenni. icon_lol.gif Jók kis fogyókúrás nyaralás lesz. icon_lol.gif
EGy-két ilyen túrára el kellene hozni az utazási irodásokat és majd utána mondják azt, hogy Pargan nincsenek távolságok. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 907
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38217 Üzenet linkje2007-07-26 10:31:46  Re:

Szia urbia!

Köszi az infót denevér ügyben!!! icon_lol.gif Az a baj, hogy én minden repülõ, mászó izétõl írtózok, úgyhogy egy ilyen kabócás esetnél én biztosan nem így reagáltam volna, ahogy a férjed. icon_lol.gif icon_redface.gif
Még kabócát életemben nem láttam, csak fotóról. Aranyos, meg minden, de remélem én csak madártávlatból fogom látni. icon_redface.gif icon_lol.gif

# 908
Tbettii
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38221 Üzenet linkje2007-07-26 10:44:02  Válasz a #38217. hsz-ra Előzmény #38217

Szia Andra!

A vár elsõ részében, ahol a kikötõre látsz le, van világítás, nincsenek denevérek.

Viszont, ha hátra elmentek a Valtos felett ott már repkedtek. Én is félek tõlük, siettünk is.
Egyébként ha a vár legfelsõ részébe fel akartok menni este, igencsak vigyázni kell, mert nagyon csúsznak a kövek és ott a világítás is gyér.

Mindenképpen indulj neki!Gyönyörûek az esti fények!

Betti

# 909
Tbettii
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38224 Üzenet linkje2007-07-26 10:56:22  Válasz a #38185. hsz-ra Előzmény #38185

Andra!

Nekünk utastársak hívták fel figyelmünket egy gyrosos helyre és egyetértettünk, h ott fincsi nagyon.

Ha a taxiállomásnál a telefont vesszük alapul (ami nekem nagyon tetszik egyébként) és a bazársor felöl érkeztek ott van egy étterem, a legutolsó a soron Taka Taka Mam, ahol a gyros tálat nagyon dícsérték, h sok és finom, nem tudták megenni.

Itt továbbmentek, a keresztezõdésben elfordultok balra, jön egy kanyar felfelé. Ott lesz pár perc séta után a Green Bakery,ahol vásároltunk minden reggel. Nem olcsó, de finom..
Egy szezámmagos kenyér 0,9 EUR, de ha kifliben veszed sokkal többre jön ki.
Vaniliás pudingos csiga ill croassantok 2-2 EUR.

Itt tovább kell menni pár métert és ott ettük a legfinomabb gyrost.
Talán Viktoria volt a neve, de ez nem tuti, otthon megpróbálok utánajárni.Ott ez volt az egyetlen evõs hely.

Ha valaki a Villa Vagiából szeretné megközelíteni a Valtost, akkor a legrövidebb út is erre megy.

Vagia felöl érkezvén, a Green Bakery elõtt el kell kanyarodni jobbra egy írtóra élénk kék színû épület mellett és ott végig.
Egy helyen ,ahol letér egy kis köz jobboldalt, ott el kell menni. Irtóra meredeken kell felsétálni(lépcsõzés helyett) és mikor felérsz, szemben a sarki házon kint a tábla, walk to Lichnos.

Üdv,

Betti

# 910
Tbettii
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38226 Üzenet linkje2007-07-26 10:59:34  Válasz a #38224. hsz-ra Előzmény #38224

És ha valaki pizzát kívánna...
Gyerekkel muszáj volt.

A Piso Krioneri lejáratánál, az úton egyik oldalon van a supermarket, másik oldalon a Pizzéria.

Ott a sima sonkás-sajtos 6 EUR, de a nagyobbik fajtából. Én a felével birkóztam meg, fiam az egésszel.

# 911
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38235 Üzenet linkje2007-07-26 11:40:32  Re:

Betti

Megnéztem a képeidet és csodaszépek a tieid is!! Köszi, hogy felraktad õket! Az esti fotók is gyönyörûek voltak. Remélem én is tudok majd ilyet fotózni.

Nagyon köszönöm az infót a várral kapcsolatban. Azért biztos, hogy fel fogunk menni este is a várba, lesz, ami lesz, mert azt a látványt nem szeretném kihagyni.
Valaki azt tanácsolta, mikor lesz majd a nagy Pargai ünnep, hogy ott is a várból nézzük a tüzijátékot.
Azért erre is kíváncsi leszek. Arról meg majd én hozok nektek képet, feltéve, ha sikerül majd élvezhetõ esti képet csinálnom. icon_lol.gif

# 912
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38236 Üzenet linkje2007-07-26 11:41:58  Válasz a #38224. hsz-ra Előzmény #38224

Betti

Micsoda infókat adtál!!! Ki is nyomtattam, remélem megtalálom ezeket a helyeket. Majd itt is megkóstoljuk a gyrost!
Végül is ehetünk orrvérzésig, úgy is le fogjuk gyalogolni. icon_lol.gif

# 913
Kanga
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38267 Üzenet linkje2007-07-26 14:59:07  Válasz a #38160. hsz-ra Előzmény #38160

Szia Koka!
Igen mi is busszal megyünk reggel 7-kor Tatabányán szállunk fel.
A 24 órás úttól félek bár 25-en megyünk szerintem egész úton röhögni fogunk.

# 914
Aprocska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38268 Üzenet linkje2007-07-26 15:00:48  Válasz a #38121. hsz-ra Előzmény #38121

Köszönöm a segítséget, megnéztem, szuperek icon_biggrin.gif
# 915
Kanga
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38270 Üzenet linkje2007-07-26 15:01:55  Válasz a #38173. hsz-ra Előzmény #38173

Szia Tibi!
A térképet Bettitõl kaptam, minden fontos szerintem be van rajzolva rajta. A ti szállásotokról csak annyi, hogy tõlünk még kijebb nyíl mutat argáról kifelé, valahol Parga szélén van. A Valtos strand hozzátok a szebb Lincols strand kicsit hozzánk van közelebb. Hogy mi egymástól menyire vagyunk azt nem lehet érzékelni rajta.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 60 61 62 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu