Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 676
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kerkyra
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38136 Üzenet linkje2007-07-25 18:28:43 

Pogácsa!
Moraitika és Messonghy is kavicsos. icon_wink.gif És sokan vannak. Messonghy (mi itt laktunk) teljesen egybeépült Moraitikával.
Ha homokos partra vágysz, Sidarit, ill. az ÉK-i partszakaszt nézegesd. Kavos is homokos (lent, délen), de mi kb. 5 percet töltöttünk ott, és nem is ajánlom jó szívvel, annyira kiábrándító volt. icon_sad.gif
Ja, és a Messonhyval átellenes partszakaszon is van gyönyörû homokos strand, Marathias ill. Agios Varvara néven fut. Kicsit hidegebb a víz, ahogy a nyugati parton általában, de tényleg szép rész.

# 677
Süti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38137 Üzenet linkje2007-07-25 18:30:55 

Szia Tusa!
Mi a Hotel Odysseus-ban szálltunk meg, de amennyire hallottam más magyaroktól a Hotel Paleokastrica is nagyon-nagyon jó!
Paleo pedig különösen jó választás! icon_wink.gif http://suti78.multiply.com/ Ide raktam fel az idei korfus képeimet sok-sok Paleos képpel!
Néhány tipp: a Hotel Oceanis mellet van egy nagyon jó és olcsó étterem: O Meraklis Grill Hause. A Hotel Paleotól egy picit odébb van de érdemes oda elmenni. Nem túl látványos, egyszerû sárga abroszos vendéglõ, de mi bejártuk majdnem az egész szigetet, több helyen, több városban is ettünk, de olyan jót és olyan olcsón, mint ott, sehol másút. 1.90 volt a kis giros, amivel még a párom is jól lakott. 20 euróért ketten bekajáltunk és mellé még igen rendesen ittunk is. icon_biggrin.gif És mellette van Paleo legolcsóbb supermarkete is. Ott pl. 0.60 volt az az ásványvíz, ami 500 méterrel odébb már 1.30. icon_eek.gif Ez azért nem mindegy! Egy jó tanács. Ne vásároljatok szálloda mellett álló supermárketekbõl, mert méreg drágák! icon_exclaim.gif Általában.
Az üvegaljú hajó a kikötõbõl indult, 7 eró volt és 45 perc. Végig ment Paleo partjai mellett. De õszintén szólva túl sok halat nem láttunk. Csak akkor, amikor a hajóvezetõ kenyeret dobált a vízbe. Persze az is lehet, hogy nekünk csak pechünk volt. De viszont indulnak Paleo fõ strandjáról 6-8 személyes kishajók.Van kis barlangtúra, ami 2 euró és van nagy barlangtúra ami fél órás és 3 euró/fõ. 5 euróért pedig elvisznek, csak hajóval megközelíthetõ strandokra. Azt viszont nem tudom, hogy vissza is hoznak-e! icon_biggrin.gif De szerintem, ha a barlangokra vagytok kíváncsiak, akkor inkább béreljetek egy vizibiciklit ( 8 euró/h körül van). Akkor arra mehettek, amerre csak akartok és nem kell szemelött sem maradnotok! Sõt még a kölcsönzõs ad tippeket, hogy merre vannak szép öblök! A napernyõ két ággyal 5 euró.
Az autókölcsönzõsöknél pedig érdemes alkudni. Mi George Michalasnál béreltünk autót. Õ nincs is olyan messze tõletek. Csak a fõ úton kell lefelé menni. Ott 5 napra kölcsönöztunk autót 160 euróért biztosítással együtt. Hát egyenlõre ennyi, de ha van valami kérdésed szólj, hátha tudok rá válaszolni!

# 678
Tusa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38204 Üzenet linkje2007-07-26 09:52:39  Válasz a #38137. hsz-ra Előzmény #38137

Hûha!
Te egy igazi információs kincsesládikónak tûnsz nekem Süti! icon_biggrin.gif
ezer hála és köszönet. nem is tudom. azt hiszem nem hagytál kérdezési lehetõséget icon_wink.gif sikerült viszont eloszlatnod minden eddigi aggodalmam! icon_mrgreen.gif
a fényképeid csodásak!
a partszakasz Paleonál elég sziklásnak tûnik. jól sejtem, hogy viszonylag kevés itt a strandlehetõség? (persze arról már olvastam, hogy az ember elég mobilis tud lenni robogóval/autóval, és könnyen talál egyéb strandokat a közelben icon_smile.gif)
pontosan melyik kolostor szerepel a képeken?

# 679
Süti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38222 Üzenet linkje2007-07-26 10:46:25 

Általában sziklás, de azért nem kell pánikba esned. Ráadásul a látvány kárpotól mindenért! Szerintem sehol sem olyan szép a tengerpart, mint ott. icon_wink.gif Egyébként a fõ strand partja homokos, a tenger pedig apró kavicsos, ami azért elég jó. Csak ott álltalában sokan szoktak lenni. Paleon is sok a fürdési lehetõség. Igaz, nincsenek a végelláthatatlaságig hosszú partok, inkább sok kicsi öböl.
Tudtommal csak egy kolostor van Paleo fölött, meg fogjátok találni!

# 680
Pogacsa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38238 Üzenet linkje2007-07-26 12:05:15 

Paleokastrica nagyon jól hangzik Süti leírását illetõen...engedelmeddel a képeidet is megnéztem és nagyon tetszett amit láttam:-)
Ha találok jó szállást akkor õ lesz a befutó...icon_smile.gif

# 681
Tusa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38260 Üzenet linkje2007-07-26 13:54:40  Válasz a #38222. hsz-ra Előzmény #38222

igen, Süti egyértelmûen kedvcsináló leírást adott icon_smile.gif
15 nap icon_wink.gif
már csak azon tipródunk a barátommal, hogy mennyi pénzt érdemes vinni - naná, hogy a világ összes pénzét el lehet költeni egy nyaraláson! icon_lol.gif de fel kell készülni esetleges egészségügyi ellátásra is... icon_confused.gif
ténlyeg, ebben a témában van valakinek tapasztalata? volt valakinek sürge szüksége orvosra? ne adj Isten kórházra? icon_eek.gif

# 682
Mezeskalacs
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38292 Üzenet linkje2007-07-26 16:41:27 

Sziasztok!

Mi most megyünk idén elõször Korfura, de még nem sikerült eldönteni, hogy melyik részére. Az idõ meg sürget.
Van pár tippem, és remélem segítetek választani.
Gondoltunk Ypsos-ra, Messonghy-ra és Sidari. Szeretnénk egy pörgõs városba menni, és lehetõleg homokos tengerpartra.
Nagyon várom a válaszokat.

Elõre is köszi:
Mézeskalács

# 683
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38299 Üzenet linkje2007-07-26 17:28:41  Válasz a #38292. hsz-ra Előzmény #38292

Szia!

Mi Sidariban voltunk 2005-ben. Igaz, hogy rengeteg szórakozóhely van a faluban, de mi nem ezért választottuk, úgyhogy errõl nem tudok bõvebben nyilatkozni. De tényleg egymást érik az ilyen helyek.
A tengerpartja homokos, gyönyörûek a homokkõsziklák. Mi Sidari "végén" voltunk, ami picit csöndesebb és nyugalmasabb, nekünk ez így nagyon megfelelt, hangulatos volt. És 5-10 perc sétával be lehetett jutni a falu "központjába", ha éppen enni, nézelõdni, mászkálni volt kedvünk.

Szerintem olvass vissza ebben a topikban, sok hasznos infót, választ találhatsz a kérdéseidre. icon_cool.gif

Üdv.:
geot

# 684
Rrinya
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38318 Üzenet linkje2007-07-26 19:15:53  Válasz a #38292. hsz-ra Előzmény #38292

Szia Mézeskalács!

Mi július elején voltunk Sidariban az 5kontinenssel. Csak ajánlani tudom a helyet is és az utazási irodát is! Azért választottuk ezt a helyet, mert a magyar utazási irodák kínálatában ez az egyetlen falu Korfun ahol homokos a part. Legalábbis én nem találtam más irodát, de szóljatok ha van!! icon_smile.gif
Sidari ideális azoknak akik bulizni akarnak, hisz a fõutcán egymást érik a hangosabbnál hangosabb bárok, szóval ha valaki este pihenni is akar akkor nem árt ha egy kicsit kintebb foglal szállást. Mi a Katerina apartmanban voltunk, hát nem egy felelmelõ élmény volt maga az apartman, nem azért mert 5 csillagos hotelt vártunk, csak azért egy minimális takarítást megejthettek volna. Viszont közel van a parthoz ami nekem fontos kritérium. Az 5kontinensnél még egy hotelt kínálnak Sidariban, ami azért nem volt szimpi mert egy domboldalban van és bár azért Sidariban nincsenek nagy távolságok,de minden nap le-fel kutyagolni azért nem lett volna jó.

Sidari partja teljes egészében homokos, még a homoksziklák öbleiben is ami nagy élmény! Fõleg ha bérel az ember robogót, akkor 5 percre van Sidaritól a Sunset Beach ahol meg aztán leesett az állunk amikor megláttuk.
A fotóalbumban tettem fel róla képeket!

Szóval ha Sidarit választjátok tuti nem fogtok csalódni!!! icon_smile.gif

# 685
Süti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38329 Üzenet linkje2007-07-26 21:05:27 

Tusa! Nekünk szerencsére nem volt szükségünk orvosi ellátásra, de így is durván 600 eurót költöttünk ketten. Úgy, hogy a szállásunk félpanziós ellátással volt. Bár igaz, ezt nem mindig tudtuk igénybe venni! Néha, amikor a sziget másik felén voltunk vacsora idõben, máshogy kellett megoldanunk az étkezést.
Egyébként eszembe jutott még valami. Egyszer beültünk az O Meraklis taverna melletti kis kerthelységbe, amit két alkoholista öreg angol házaspár vezet. Pár évvel ezelött egy nyaralás alkalmával beleszerettek Korfuba, eladták mindenüket és kiköltöztek. Azóta kint élnek Paleon, még télen is. Csináltak egy kis bárt, aminek nagyon hangulatos kerthelysége van, szõlõlugassal, citrom és narancsfákkal. Szóval egyszer amikor beültünk oda egy korsó sörre és egy ásványvízre, a pincér hozott nekünk az innivalóhoz egy kis csipszet. Ebben még nem is volt semmi meglepõ, de egyszer csak mejelent egy tál tzatzikival, keksszel és olivabogyóval is. Nem értettük teljesen, hogy miért, hiszen mi nem rendeltünk tzatzikit, de aztán megnyugtattak minket, hogy ez a ház ajándéka. Majd megint egy picivel késöbb megjelent egy tányér görög dinnyével. Egy komplet ebédet szolgáltak fel nekünk egy sör és egy ásványvíz áráért! Jó mi? És nem is volt drága!icon_eek.gif icon_lol.gif

# 686
Csilla001
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38347 Üzenet linkje2007-07-26 22:52:07 

Szia Mézeskalács! Ypsoson voltunk júniusba,ott az autó bérlése az eddigieket olvasva nekünk nagyon olcsón sikerült. 4 nap 80 eu.Napi ára 25 volt,3 napon túl 20 eu/nap.Michaelis autókölcsönzõ,ami inkább Pirgihez tartozik mint Ypsoshoz.innen jártuk körbe a szigetet,és Glyfada lenyügözött mindenkit.Bár nem rajongok a homokos strandért,a látvány...hát az nem semmi.Ypsos strandját beteritették kövekkel,ugyhogy kb 2 méter a parttól kavicsos,beljebb homokos a tengerfenék,ami nekem ideális volt,mivel nem lettünk koszosak,és tengeri csodákba sem léptünk bele.Ypsos pörgõs üdülõhely,sok tavernával,discoval.Én ajánlom melegen az autóbérlést,igy nem maradtok le semmiröl,bármelyik várost választjátok!
# 687
TIAN
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
26 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38374 Üzenet linkje2007-07-27 09:31:17  Válasz a #38137. hsz-ra Előzmény #38137

Szia Süti!
Bocsánat, hogy hivatlanul is belenéztem a Szilvia's site-ba de amit ott láttam az valami fantasztikus.
Ti elõre foglaltatok szállást a Hotel Odysseusba vagy lehet a helyszinen is?
Ua ezt kérdezem a Hotel Paleokastricával kapcsolatban is.
Mi már biztos hogy szeptember 6-án indulunk. Jó lenne valami szép idõt kifogni.

# 688
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38394 Üzenet linkje2007-07-27 11:16:27 

# 689
Pogacsa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38427 Üzenet linkje2007-07-27 12:45:38 

Szia Rrinya!
Úgy örültem, hogy írtad a Mézeskalácsnak a beszámolódat Sidariról meg az apartamnról...
Mi augusztus 19e körül indulnánk Korfura, de a helyet még nem fixáltuk le...mondjuk ez annyira nem sürgõs, csak eldönteni, hogy melyik faluba.
Árakat tudsz mondani Sidariban? Mennyiéret béreltétek a motort?
Bármi ami még eszedbejut kérlek oszd meg velünk...icon_smile.gif
Köszönöm:
Pogácsa

# 690
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38438 Üzenet linkje2007-07-27 13:55:51 

Szia Pogácsa!
Tényleg nem viccbõl van ám itt ez a fórum, érdemes visszaolvasni, mert még Sidariról is rengeteg infót találhatsz. icon_wink.gif icon_wink.gif
Megkerestem neked egy régebbi hozzászólásomat, de mások is írtak már sok hasznos dolgot.

geot írta:
Szia!

Mit szeretnél tudni Sidariról?
Mi két éve nyaraltunk ott, de tavaly is visszamentünk egy pancsi és egy gyros erejéig. A San Remót tényleg nem érdemes kihagyni!
A rá merõleges utcában lévõ fagyizót egy magyar nõ vezeti, nagyon finom fagyikat készítenek.

Diszkókról nem tudok mesélni, mert ugyan vannak, de mi nem vágytunk oda... és amúgy is sok angolt látni ilyen helyeken (mint Korfu más falvaiban is).
Sok helyen lehet karaokezni is.
Sok apartmannak, étteremnek van medencéje, melyek fogyasztás ellenében használhatók. De ezt azt hiszem, már írták elõttem, úgyhogy bocsánat az ismétlésért.

Egyébként Sidari szerintem is nagyon kellemes hely. A partjai, homokkõ-sziklái nagyon különlegesek és szépek. A strandjai homokosak. Ott található a Szerelmesek csatornája avagy a Canal d'Amour.
De azt hiszem, ezekkel nem mondtam sok újdonságot. icon_smile.gif
Mi szerettünk ott lenni, tetszett, de inkább üdülõfalu, mint hagyományos korfui település.

Mi leginkább az apartmanunk (Hawaii) alatti étteremben vacsiztunk, meg voltunk elégedve vele, sokféle ételt megkóstoltunk. Kedvezményünk is volt, mivel náluk laktunk. icon_smile.gif
De szerintem érdemes körülnézni, hol, milyen árak vannak, mennyire tetszetõs a taverna berendezése, terasza és kirpóbálni több helyet is.

De hátha tud valaki konkrétabbat mondani.

Mi béreltünk robeszt is 3 napra, az árára sajnos nem emlékszem, de tavaly Benitsesben 80€-ért kaptunk 7 napra egy robogót.
Sidari gyönyörû hely, és az út is, amin pl. a fõvárosból oda lehet jutni. Ugyan inkább üdülõfalu, mint hagyományos kis falvacska, de lehet találni kellemes, nyugodtabb helyeket is. Peroulades (amirõl már írt valaki az elmúlt napokban) pedig motorral, autóval könnyedén megközelíthetõ.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 45 46 47 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu