Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1666
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39910 Üzenet linkje2007-08-06 12:35:23 

Az idén annyiban volt eltérés, hogy a hajó nem Volosból, hanem egy kis falu kikötõjébõl indult. A strandolás és a városnézés sorrendje változhat, hogy ez pontosan mitõl függ nem tudom. Ezt azért tartom fontosnak, mert a Katus nem tudott fürdeni, mert arra számított, hogy haza felé lesz a fürdés, majd a hajón lesz ideje bõven megszáradni.
A hajó csak ezen a két helyen köt ki, sziklás partra szerintem nincs remény. Szép ez a strand is, kimondottan érdekes a homok csillogása a vízben, szép tiszta is, de én is inkább a hosszabb városnézésre szavaznék, de ez a fak. program hátránya.
A fõvárosban felajánlanak egy ebédelési lehetõséget. Ha nem kimondottan a kardhalat akarod megkóstolni, ami egyébként nagyon finom, inkább egy gyors gyros valahol és több idõ a városnézésre. Legközelebb, mert hiszem hogy lesz legközelebb, én így csinálom majd.
Azt gondolom nem olcsó program, 40 euro a felnõtt, de én nem szeretném ezt egyénileg bevállalni.
Egyébként ha a hajó felsõ szintjén akartok utazni akkor ugyancsak igyekezni kell, hamar elfoglalják a jobb helyeket. Mi lenn ültünk, kellemes árnyék volt és bármikor felmehettünk bármely szintre. A gyerekek szempontjából azt gondolom jobb volt.
Szerintem mindenkinek el kell mennie egyszer ide, nem sok negatív élményt hallottam még róla. Nem vagyok a fak. kirándulások híve, de ezt az utat mégegyszer bármikor bevállalnám.

# 1667
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39919 Üzenet linkje2007-08-06 13:06:21 

Nyusssszi,

Sziklás partot csak a hajóról láttunk, mivel több kisebb-nagyobb sziget mellett mentünk el, de csak, a Rebeka által is említett helyeken kötöttünk ki.

# 1668
Nyusssszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39926 Üzenet linkje2007-08-06 13:26:04 

Köszi!
A lényeg, hogy lehet látni, majd fotózok ezerrel! Képet esetleg nem tudnátok felrakni? Akár a fõvárosáról, akár a strandról... ha nem, az sem baj, csak kíváncsi vagyok. Meg legszívesebben már indulnék, de még kerek 3 hét... icon_sad.gif

# 1669
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39928 Üzenet linkje2007-08-06 13:33:57 

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Neo Poriból Platamonasba, illetve a várba gyalog el lehet menni?
Sajnos nekünk az autó és a motorbérlés nem megoldható.

# 1670
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39931 Üzenet linkje2007-08-06 14:03:11  Válasz a #39928. hsz-ra Előzmény #39928

Nyussszi!

Skyathosra Achileo kikötõjébõl indulnak a kompok. Általában reggel fél 7-kor van a találka, és Nei Poriból busszal visznek Achileoba. Ott felszállás a kompra és irány Skyathos. A hajó két helyen áll meg. A fõvárosban Skyathoson és utána Coccounares Beachen. Az elsõ egy csodálatos kis város, szûk utcákkal, nagy nyüzsivel icon_smile.gif Nagyon klassz a hangulat. Sajnos nincs túl sok idõ a nézelõdésre, ezért jövõre megpróbálunk magunk intézni valamilyen utat Skyathosra, mert erre azért több idõ kell. Coccounares Beach nagyon szép, bár nem túl nagy. Érdekessége, hogy a vízben apró kvarc darabok vannak, ezért olyan látványa van, mintha a fenéken apró aranyszemcsék csillognának. Ott van egy kis sziklás partszakasz, de oda csak strandcipõben érdemes menni, mert azért szúr icon_smile.gif Néhány állatka van csak ez is fõleg inkább remeterák, ami kis csiga és kagylóházban él icon_smile.gif Tengeri süninek csak a vázát találtuk meg, az viszont szép emlék icon_smile.gif
Hazafelé a hajón volt táncbemutató és közös görög tánc is. A táj gyönyörû és a naplemente a tengeren a hajóról nézve felejthetetlen élmény. Van néhány képem amit Skyathoson készítettem, majd nekigyûrkõzöm és felrakom a nyaralás képeit egy albumba. Remélem lett néhány új infó, ha valamit szeretnél kérdezz bátran icon_smile.gif

# 1671
Tabaer
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39933 Üzenet linkje2007-08-06 14:16:27 

Szia Nyusssszi!
Skiathosról még annyit szeretnék kiegészíteni a saját tapasztalataim alapján,hogy mindegy a hajón hol foglalsz helyet,ez menet közben úgy is változik,minden szintet bejárhatsz,s ott maradsz a késõbbiek során,ahol akarsz.Legalábbis nálunk úgy volt.Mi az Elisabeth II.-vel mentünk,ahol ha bírod a napot nagyon ajánlom a legfelsõ,u.n. napozó teraszt.Akár még le is fekhetsz.A hajón jó a hangulat,van tánc és móka minden mennyiségben.Nálunk ouzo helyett Metaxa volt óriási üvegben.A városban evés helyett tényleg jobban jártok,ha inkább sétáltok,mert csodás,csak nagyon rövid az idõ.A part,ahol megálltok fürödni szép,csak szerintem túl zsúfolt.Ha nem balra mentek a tömeg után,hanem jobbra,egy kedves kis öbölbe juttok.Azt hiszem,ehhez fel kell menni a szálló felé,majd az úton jobbra.Hosszabb leírni,mint az egész út oda.Sajnos mi nem oda mentünk,de aki azt választotta,az áradozott róla.

# 1672
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39934 Üzenet linkje2007-08-06 14:19:57 

Juhi!
Hát a vár bevállalása nem lehetetlen feladat, azt mondják jó fél óra gyalog, bár szerintem azért több. 40 fokban én nem szívesen sétálnék el és vissza, de tíz éve simán átsétálgattunk Vrasnából Stavrosba gond nélkül. A vár után Platamonas szerintem hasonló távolság. De kisvonat visz el Nei Poriból Platamonasba. Szerintem ha a sétát bevállaljátok elmentek délelõtt megnézni a várat (15-ig van nyitva), onnan be Platamonasba és kisvonattal vissza.

# 1673
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39935 Üzenet linkje2007-08-06 14:21:34 

juhi írta:
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Neo Poriból Platamonasba, illetve a várba gyalog el lehet menni?
Sajnos nekünk az autó és a motorbérlés nem megoldható.

Platamonas gyalog egy könnyû kis séta, max 1 óra. Attól függ, hogy a parton, vagy az úton mész. A vár mégegyszer ugyan annyi, de ott már vannak emelkedõk is.
Javaslom a helyi járatu buszt. 1,20 Euro volt egy jegy és közvetlen a vár alatt tesz le.
Vissza fele mi sétáltunk Platamonasig és onnan buszoztunk Nei Poriba.
Másik lehetõség a kisvonat, ami Platamonasba visz, valahol elõrébb van ár is.
A harmadik a bicikli icon_smile.gif Mi azt béreltünk és áttekertünk Platamonba.

# 1674
Cerezin
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39936 Üzenet linkje2007-08-06 14:22:07 

Szevasztok Mindenki!
Örülök, hogy mindenki szerencsésen hazaérkezett. Bár szerintem, még biztos szívesen találkoztatok volna velem odakint.
De hát egyszer mindennek vége szokott lenni. Még annak is, hogy én alig várom az indulást. Most már csak az emlékek és a nosztalgia marad, ha nézegetitek a képeket. Örülök, hogy Mindenki jól érezte magát, remélem mi is hasonló képpen fogunk hazatérni. Olvasom, hogy sokan már tervezgetik a jövõ évi nyaralást. Már mi is tervezgetjük, pedig még az idei is vissza van. Már nem sokan vannak elöttünk az indulásig. Minden nap kevesebb és egyre nagyobb izgalom.
Mégegyszer üdv. Mindenkinek itthon

# 1675
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39938 Üzenet linkje2007-08-06 14:23:24  Válasz a #39928. hsz-ra Előzmény #39928

Juhi!

Át lehet menni többféleképpen is. Van egy kisvonat, amire 3 EUR a jegy és azzal át lehet menni. Nem túl gyors, de lehet a tájat is nézegetni icon_smile.gif
Át lehet menni busszal, asszem arra 1, 20 EUR a jegy. Ezek az árak egy útra értendõk és ha leszállsz a kisvonatról, akkor újra meg kell venni a jegyet. Gyalog a part mentén is át lehet menni, de ez jó kis séta icon_smile.gif
Az országúton is át lehet menni, szerintem kb 1-1,5 órás séta.
Tudodm írtad hogy autó és motorbérlés nem megy, de ha mégis akkor a Billysnél tudtok egy quadot bérelni és ez 3 órára annyiba kerül, mint a kisvonatra a jegy oda-vissza...
Remélem sikerült segítenem...

# 1676
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39940 Üzenet linkje2007-08-06 14:26:17 

BRobert!

Amint rá tudom szánni magam, elkészítem a beszámolót és a képeket is felrakom. Majd megpróbálok igyekezni. Egyébként a Red Mythos majdnem olyan, mint egy barna sör. Édeskés ízû és finom. Tényleg pirosas színe van és van ahol még nem is ismerik icon_smile.gif
Még Lisa is kortyintgaott, pedig õ aztán nem igazán sörös. Bár a bort és a cipurót is megkóstolta. A motorkölcsönzõben mindenki kap egy pohár cipurót aki bérel valamit. icon_smile.gif
Úgyhogy most már ezt is szereti...
Na majd még írok, csak van még némi dolgom, de igyexem majd icon_smile.gif

# 1677
Tabaer
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39941 Üzenet linkje2007-08-06 14:27:10 

Szia Juhi!
Nei Poriból el lehet ugyan menni gyalog a várig,de borzasztóan megterhelõ út,amennyiben nem vagy gyakorlott túrázó.Tõlünk akik elmentek,azok felejthetetlen élménnyel,de bedurrant bokával,lesántulva,hulla fáradtan tértek haza.Legérdemesebb Nei Poriból busszal menni.A busz a templomtól indul.És nem kell leszállni Platamonban,mert a busz egészen a vár lábáig visz,ahonnan már csak pár száz métert kell gyalogolni felfelé.Platamontól gyalogosan nincs túrista út,az úttesten kell menni a hõségben,ha nem akarsz buszozni.A vár kb. csak 3-ig van nyitva.A szieszta idején a kisvasút és a busz is alig közlekedik,ezzel számolni kell.A látvány azonban mindent megér./Fõleg nekem,aki csak fotókról tájékozódtam./

# 1678
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39942 Üzenet linkje2007-08-06 14:32:56 

Cerezin!

Látod már neked is lassan eljön az idõd. Bea tud rólad már vár icon_smile.gif Mondta is, hogy úgy tudja vonattal jöttök majd icon_smile.gif
Nagyon irigyellek, most már én téged, hiszen Te még csak most tapasztalod meg, ami nekünk már megvolt ...

Hajjaj... már most indulnék vissza... Jövõre megpróbálunk hosszabb idõre menni. Lisa is hasonlóképpen érez. Nem is akartunk hazajönni...

# 1679
Aled
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39947 Üzenet linkje2007-08-06 14:44:36 

Sziasztok!

Érdeklõdni szeretnék, hogy Nei Poriban ismeri-e valaki a Sotíria apartmant? Most megyünk elõször görögo.-ba szept.21-30-ig. Volt már valaki ebben az idõben ott? Milyen az idõ kb.? milyen a tenger vize /hány fokos kb:/? és még egy pár hasznos infót is szivesen fogadnék. Elõre is köszi aled

# 1680
Nyusssszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39961 Üzenet linkje2007-08-06 15:47:47 

Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Lassan kezd összeállni a kép és mostmár tuti, hogy ellátogatunk Skiathosra! Ha eszembe jut még valami, majd kérdezek. Sacho! Várom a képeket, köszi elõre is!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 111 112 113 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu