Mi 08.28.án idulunk 8 napra. Már nagyon várjuk! még nem jártunk Görögországban és csak találomra választottuk Paráliát az utazáskiállításon.
Eléggé tapasztalatlan utazóknak számítunk e téren mert eddig minden nyáron csak a Balatonig jutottunk,de annyira szerettünk volna már egy olyan nyaralást ahol fix a napsütés hogy márciusban úgy döntöttünk kipróbáljuk milyen a határon túl.Errõl jut eszembe ti milyen útvonalon mentetek?vagy pontosan mi az Atlantis pontos címe,nemtudod?
Parália hasonló nyüzsgéssel bír, mint Siófok. Ha az tetszik, akkor Paralia is fog. Amúgy nincs benne semmi görög, de nekem a szívem csücske marad. Az autós topikba sok hasznos infó van, biztos belenéztél már. Mi az E75 úton mentünk, egyedül Belgrádnál van egy felüljáróra való kanyarodás, de tábla jelzi Nis. Szóval egyszerû az útvonal szerintem. A göröghatárnál átlépve mindig Athina felé menjetek. A pályán pedig ki van írva, hogy Paralia vagy utána Katerini. Mindkét leágazás jó. Az elsõ Korinos felé visz, és azon át Paraláia felé. A másik Katerinibe körforgalomba, és úgy ki Paralia felé. Ha Korinos felõl jöttök, akkor a sportpálya elõtti 1 vagy 2. utcán kell lekanyarodni, az pont egy kis bolthoz visz be, és ott balra, és az út végén van az Atlantis. Ha Katerini felõl, akkor a lámpánál balra, és szintén a sportpálya utáni elsõ vagy második utca.
De mivel a Caravelnél vannak az idegenvezetõk, így hívjátok fel õket amikor a városba vagytok. Elmentek a Caravelhez, és ott õk el is kisérnek a szállásig, ha túl bonyolult voltam.
A Caravel, pedig Katerinibõl jövet van egy lámpa, és azon tovább egyenesen, majd az elsõ utcán balra ahol van a Skandináv szálloda, és egyenesen az Európa hotelhez, majd szintén balra, és a Caravel a 3. épület ha jól emlékszem.
ZJunior!Mi is a Kyriakiban voltunk Diszi elõtt. 4 személyes apartmanban pohár, villa, kés, kanál, tányérok személyenként 1db. Müzlis bögre 2db. 1 nagy krómozott fazék, 1 nagy wokszerû krómozott edény, vágódeszka,mûanyag zöldségmosó, fakanál vadi új. Szedõkanál, reszelõ, tésztaszûrõ nincs.
Én nem fõztem, mert 45 fokban nem is bírtam volna.
Kis villanyrezsó van. A hûtõ elég jól hût. Van kávékiöntõ "pitlike" is
Az utazáskiáállításon pont Caravellel beszélgettünk a helyrõl,aranyos volt ahogy törte a magyart.Ti GPS-el vagy térképpel tájékozódtatok,mert így leírás alapján olyan kézenfekvõnek tûnik.
Medúzákkal találkoztál a tengerparton? mert én ettõl tartok a legjobban. Ismerõseim mutogatták mindig a csípés után maradt hegeket és eléggé ijesztõ volt ahogy a fájdalomról is meséltek.
Szia Diszi!Jó újra látni!
Letelt a paráliai idegenvezetésed?
Üdv Kriszta!
Klassz a képed!
Szia Erici!!
Rég láttalak erre, és köszi, ígyekeztem egy dögös avartart csinálni, így nyár végére
Jól vagy már???
Szegény Zjuniort lehet most elriasztottam az írásommal, és ezért érdeklõdik ismét. Szóval mi tavaly 2 szálláson voltunk, és nem a Kyriakiról írtam a minõsitést hanem a másikról, de ez nem Paralián volt. A kyriaki jó hely, nekem tetszett tavaly . Szóval nyugi ZJunior
Azon gondolkodunk már most, hogy jövõre, hogy kellene menni Paráliára. Egyszer repültem Korfura-soha többet. Egyedül meg nem bírok annyit vezetni. Valami utazási iroda után kell ismét néznem. A Grandos Igazgató biztos egy életre megjegyezte a nevemet ...
Az utazáskiáállításon pont Caravellel beszélgettünk a helyrõl,aranyos volt ahogy törte a magyart.Ti GPS-el vagy térképpel tájékozódtatok,mert így leírás alapján olyan kézenfekvõnek tûnik.
Medúzákkal találkoztál a tengerparton? mert én ettõl tartok a legjobban. Ismerõseim mutogatták mindig a csípés után maradt hegeket és eléggé ijesztõ volt ahogy a fájdalomról is meséltek.
Akkor gondolom Panos volt itt nálunk, õvé a Caravel.
Hát tavaly még én is útvonaltervezõt nyomtattam, de idén már csak fejbõl mentünk, mert tényleg oly egyszerû az út.
Idén is találkoztunk medúzákkal. Aprók voltak inkább most. A picik mint a csalán akkorát csípnek, de tavaly csípet meg nagy is.Ezek általában kék medúzák, és csípésük nem olyan mérgezõ, állítólag, ezt itt olvastam a fórumon. Mi vittünk fenistilt és amikor bekentem vele utána, kb. 30 perc után már nyoma se volt. De írtam itt, hogy a tv-ben az egyik ilyen jellegû mûsorban mondták, és láttam is, hogy a 40-45 fokos melegvíz is nagyon hatásos rá.
Hát elégé izgulok hogy jó legyen a szállásunk, de bizok bennetek már nem sok van nekünk hátra hétfön indulunk
Nagyon jó utat Nektek, és szép nyaralást kívánok már most, hogy el ne maradjon!!!
Erici!
Örülök ha jobban vagy!!!
Én voltam a Sipivel 2005-ben. Õk normálisak voltak akkor, és nagyon korrektek. A FEdra van nekik lefoglalva egész szezonra, és az egy normális apartmanház, tiszta jól felszerelt, és jó helyen is van, nekem az nagyon tetszett akkor. Ajánlani tudom neked.
Nálunk is körvonalazódik a jövõ év, Paralia biztosan érintve lesz nálunk is