Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 556
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tuma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
50 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42874 Üzenet linkje2007-08-27 10:40:08  Válasz a #42812. hsz-ra

Ez elég szörnyû fotó.... vérzik a szívem, nem értem miért kell ez az egész,
szándékos gyujtogatás, számomra felfoghatatlan az egész..... icon_cry.gif

# 557
Balage
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42934 Üzenet linkje2007-08-27 18:00:35 

hali all
remélem mi akik szeptemberben megyünk
nem fogunk ilyen képekkel találkozni

# 558
Tuma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
50 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42946 Üzenet linkje2007-08-27 20:24:04  Válasz a #42934. hsz-ra Előzmény #42934

Szia

Én is nagyon remélem, hogy addigra vége lesz szegényeknek ennek a rémálomnak...
De ma meg arról értesültem, hogy 5,4-es erõsségû földrengés is érte õket Kefalóniánál. mi jöhet még szegényekre.
az a szörnyû ebben még, hogy ha vége is lesz de súlyos nyomai maradnak, ami nem fog csak úgy hipp hopp eltûnni... icon_cry.gif
Borzasztóan sajnálom õket de komolyan. Én imádom ezt az országot, és ha tehetném még élnék is ott életem végéig.

# 559
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43006 Üzenet linkje2007-08-28 11:56:52 

Sziasztok!

Tegnap este megérkeztünk Thassosról. Az utazást Szeged-Thassos (szállás) 14 óra alatt tudtuk le oda és vissza is. A 16 nap alatt több mint ezer km-t autóztunk a szigeten. A családunk eddigi legjobb görögországi nyaralása volt! A nyaralásunk megszervezéséhez köszönöm mindenkinek a segítséget! Képek készültek (kb. 1700 db) amibõl megpróbálok egy válogatást elkészíteni.

jenike

# 560
Tuma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
50 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43032 Üzenet linkje2007-08-28 16:18:09  Válasz a #43006. hsz-ra Előzmény #43006

Szia!!

Én már kíváncsian várom azt a válogatást, én most készültem el a válogatással, már csak fel kéne tenni õket. icon_wink.gif

# 561
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43084 Üzenet linkje2007-08-29 09:44:27  Válasz a #42813. hsz-ra Előzmény #42813

Szia rekuc!
Én is most értem haza igaz, Stavrosból, de 24-én voltunk Thassoson. Nagyon jó volt látni a régi apartmanunkat, a várost Limenast, és nagyon finom ebédet is ettünk a parton. icon_lol.gif

Mikor ott nyaraltunk, voltunk Potamiában, és fürödni meg Skála Potámiába jártunk. Nagyon szép hely mind kettõ.
A színházat már vagy 6 éve mindig részben, vagy egészben zárva van. Érdekes, hogy most is vittek fel oda utasokat, pedig zárva volt. Szegények meg délután 2-kor tûzõ napon sétáltak fel.

# 562
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43141 Üzenet linkje2007-08-29 18:39:49  Válasz a #43084. hsz-ra Előzmény #43084

A következõ üzenetet találtam az elõbb az iwiw üzenõfalán:
"Apollon Travel (491) Üzenek
Minden szabad helyünk buszos útjainkra most péntektõl 9.900.Ft/fõ+1,5%St

THASSOS augusztus 31-szeptember 09. "

# 563
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43159 Üzenet linkje2007-08-29 22:06:07 

Én miért nem látom ezt sehol icon_question.gif
Szerintetek ez valós hirdetés??

# 564
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43176 Üzenet linkje2007-08-30 01:40:10  Válasz a #43159. hsz-ra Előzmény #43159

Hát ha iwiw-tag vagy, jelöld be az Apollon Travel-t, Õk visszajelölnek, és akkor meglátod a saját üzenõfaladon is icon_smile.gif)
# 565
Dézsé
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43195 Üzenet linkje2007-08-30 10:42:38 

Sziasztok.
Nemsokára indulunk Asprovaltára, és szeretnénk autót bérelni, és átmenni Tassos szigetre. Azt szeretném megkérdezni, hogy hol lehet kompra szállni. Úgy kellene, hogy minnél rövidebb legyen a kompidõ, mert az egy éves kislányom nem tudom mennyire bírja majd a gyûrõdést. icon_smile.gif Úgy hallottam nem csak Kavalából lehet átmenni. Biztos írtatok már errõl, csak nem találom icon_smile.gif Tudtok segíteni? Köszi.

# 566
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43206 Üzenet linkje2007-08-30 15:04:04 

A komp Kavalából hosszabb ideig (kb. egy óra megy) és nem Limenasba, hanem Skala Prinosba. Keramoti messzebb van, de onnan egyenesen Limenasba megy a komp és kb. 40 perc a menetidõ. Nem olyan nagy különbség.
A bérelt autóval vigyázz, mert szigorúan tiltják a vele való kompra szállást (ugyanis ha a hajó elsûllyedne, nem terjed ki erre a biztosítás). Errõl viszont egyszer már beszéltem itt valakivel, hogy persze ki foglalkozik ezzel? A komp személyzete biztosann em szól rád, hogy nem mehetsz fel bérelt autóval icon_smile.gif De én azért mégis szeretem kerülni az efféle dolgokat.

# 567
Luna
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43219 Üzenet linkje2007-08-30 17:49:45 

Sziasztok!
Kedden éjjel 2 kor értünk haza Thassosról. Az utat nekünk is sikerült rövid idõ alatt teljesíteni.(thassos-BP 13h).
A sziget valóban tûz mentes, eggyik éjjel még egy kis esõ is esett.
2 szállást próbáltunk, mind a kettõt csak ajánlani tudom, az eggyik Kinirán a Faros stúdió, egy kis benyúló nyelven helyezkedik el, felejthetetlen kilátással Kinira szigetére, és jól fõznek a háziak nagyon:)
A másik Alyki - Vasoéknál, rettenetesen kedves emberek, kaptunk halakat is sütögetni, a kilátás és a szobák egyaránt nagyon jók voltak, kint sütési fõzési lehetõség van.
Darazsak viszont töménytelen mennyiségben voltak, és húsevõk( jöttek a sonkára halra tojásra) rendkívül idegesítõek és pofátlanok, egy meg is csípett, de megszokhatóak azért...
Játunk Kastróban Costánál, nagyon finom mézes joghurtot kaptunk tõle és épp egy nappal elõtte szült le az eggyik cicája, ugyhogy egész pici cicákat is láthattunk nála.
Voltunk Maries felett a tónál , a patak mentén felsétáltunk sokáig a kis vízesésekhez. Bámulatos volt, nem is bírtuk ki, hoyg ne fürödjünk a jéghideg vízben, ugráltunk is kicsit, aztán másnap persze kisebb megfázással ébredtünk.De azért megérte:)
Theologosba sajnos csak este jutottunk fel, ugyhogy a sötétben már nem volt kedvünk macedón hidat keresgélni, de kedves falunak tûnt nagyon.Elmesélték, hogy azért vannak kis ajtók a házakon, mert mikor a kalózok feljöttek a faluba és be akartak lépni az ajtókon le kllett hajtani a fejüket, s így könnyebben leütötték õket.icon_smile.gif
Utolsó elõtti nap, quaot béreltünk,30E-ért, nagyon élveztük, egy egész napra a mienk vol, körbejártuk vele a szigetet, kényelmes volt, és egy jó nagy sporttáskát is tudtunk így magunkal vinni, amiben elfértek a búvárcuccaink is. Ugyhogy mindenkinek ajánlom ezt a 4kerekût, mert bárhol elmegy, pakolni is lehet bele bõven és csak egy kicsivel drágább...a kavicsos utakon meg sokkal biztonságosabb szerintem.
Mindenféle strandot kipróbáltunk, a metalion szép volt csak nagyon forró volt a kavics...nem volt árnyék csak a csöpp kis ernyõ alatt, a vízbe jutás meg nem túl kényelmes. Kinira és Alyki közt van egy hullámzós sekély strand is, az gyerekeknek tökéletes, ellenben rengetegen vannak.
Golden beachen kevesen vannak, hosszú sekély homokos part, kellemes volt. Alykinél jókat strandoltunk búvárkodtunk, ugráltunk a sziklákról, a félszigete negyon izgalmas a romokkal és a régi márványbányával.
Egyébként meg nehezen megközelíthetõ öblökbe mentünk, ahol többnyire kavicsos homokos partok voltak, nagyon csendesek.
Voltunk a nõi kolostorban is a sziget déli részén, mindenkinek csak ajánlom, még ha nem is vallásos. Belépõ nincsen, a lányok kapnak helyes cigány szoknyát meg válltakarót, férfiak is hosszúnadrágot, inget. A kilátásuk, udvaruk, épületeik bámulatosak. Maguk az anyócák is nagyon kedvesek és kifogástalanul beszélnek angolul.
Járunk egész sok tavernában is, köztük jókban is rosszakban is, eggyet tudnék ajánlani nagyon, Brian tavernáját skala rachoni vagy skala prinosban, már nem emlékszem hogy melyikben volt sajnos. Nagyon kedvesek voltak, és az ételeik is kifogástalanok voltak, jó árban.
Képeket sajnos majd csak késõbb tudok mutatni...még szortírozni kell rendesen, mert sok készült nagyon.
Ha bárknek kérdése lenne, nagyon szívesen válaszolok.

# 568
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43242 Üzenet linkje2007-08-30 21:20:17 

Szia Luna, ezt jó volt olvasni, várom a képeidet is. Szerintem az a Paradise Beach volt, amit írsz, ahol sokan voltak, Kínirához közel. De ott nagyonszépa víz a sziklák mellett, igazi karibi színek....
# 569
Luna
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43280 Üzenet linkje2007-08-31 09:23:45 

Igen, valóban szép volt.Kicsit búvárkodtunk is arra, de halakon kívül nem láttunk semmit (az viszont sok volt!) Jah, meg egy másik búvárt a szigonyán egy polippal. A meredek sziklákon meg 2 kecske esetlenkedett, mert sikerült egészen a vízig lejönniük.Azért ügyesek voltak...csak néha mintha megbotlottak volna.
Medúzákat láttunk nagyon sokat, kicsit is nagyot is, szilikonmellût is...
Elõször megijedtem kicsit tõlük, mert még sose úsztam medúzás vízben, de mikor láttam, hogy mindenki vígan strandol köztük megnyugodtam.Érdekes állatok, kicsit sajnálom így utólag, hogy nem vittünk vízalatti fényképezõt, mert sok szép képet lehetett volna ott is csinálni a tiszta vízekben.
Szegény birkák viszont nagyon csúnyák...:S és mintha valami drogon élnének.Belógatják a fejüket az oliva fába és csak állnak. Ha épp az úton fekszenek, akkor akár át is mehetnél rajtuk kocsival.Csak akkor kelnek fel, ha kiszállsz a kocsiból és megközelíted õket.
A sirályok is nagyon édesek voltak ahogy jöttek a komp mellett a kunyizós pofájukkal. Hihetetlen mennyire pofátlanok. A kezünkbõl tudtuk õket etetni.

# 570
Tuma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
50 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43463 Üzenet linkje2007-09-02 09:39:16  Válasz a #43219. hsz-ra Előzmény #43219

Szia luna!!

Látom ti is körbe jártatok mindent, sok szép helyen jártatok.A darazsak, méhek, minket is megleptek, de egész jól hozzászoktunk, együtt reggeliztünk!!!.
icon_lol.gif
Nekem nagyon tetszett ez a sziget.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 37 38 39 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu