Olyan jó, hogy te is csak jó véleménnyel vagy Pargaról! Én annyira beleszerettem, hogy most bármit is nézek, hogy jövõre hova menjünk, semmi nem tetszik úgy, mint ez a kis város.
Egyfolytában visszamennék, ilyet én még soha nem éreztem!
A párával kapcsolatban is teljesen egyet értek, eszméletlen, hogy mekkora ott a páratartalom. A másfél hét alatt egy nap sem volt normális hajam, mert nekem a párától mindig úgy néz ki a hajam, mint Kóbór Jánosnak az Omegából...
Ha ott élnék, azt hiszem beszereznék valami kis dizájnos parókát...
Amúgy a Pappas milyen minõségû volt? Nekem sokan azt ajánlották eleinte.
Mi nap, mint nap megmásztuk azt a "kis" emelkedõt. Ha nem egyhuzamban teszitek meg, hanem néha megálltok ikonokat nézegetni (bár ez a lépcsõsoron van), akkor simán ki lehet bírni.
Nekem jót is tett, mert így büntetlenül ehettem, mert lemozogtam az esti vacsikat.
Mi egyáltalán nem bántuk meg, hogy a Sakist választottuk, mert jó csendes helyen volt, csak a kabócák hangját lehetett hallani, azon a részen autó se nagyon járt.
Akik a Sakisban laktak, mind azt mondták, hogy a lehetõ legjobb választás volt.
Andra!
Nekünk a Pappasssal nem volt semmi bajunk, nem mondom hogy fullos volt de a városhoz mindenképpen nagyon közel volt, kb 5-10 perc alatt elérhetõ minden!Egyedül a fürdõszoba hagyott némi kivetni valót mert egy zuhanyzó van benne és nincs hozzá semmiféle függöny vagy valami!Igy egy kellemes fürdés csak akkor lehetett ha beválalok egy komplett fürdõszoba takarítást is!Mi úgyan a földszinten laktunk, 2 szobánk volt kis konyharész, fürdõ, 2 naponta volt takarítás, illetve ágynemû és törölközõ csere is volt! Egyetlen hátránya hogy utolsó nap már reggel 8-kor el kellett jönnünk, a csomagjaink az udvaron voltak, nem volt lehetõség wc használatra, vagy fürdésre!És mint tudod este jöttünk haza igy egy kicsit elrontodott az utolsó nap!De végül is megoldottuk!
Igazad van a városi strandban, de igazság nem mindegy melyik részére mész mert elég változatos!MI fõleg rõgtön az elején telepedtünk le, ahol a vizibicok vannak,mert sokszor átúsztunk a szigetre, ott bizony elég kavicsos/ mondjuk ökölnyi kövek/ mert emlékszel mezitláb volt amelyik vágott is! Bentebb már szerintem homok, vagy nagyon finom soder, de ott már alig ér le az ember lába.De amikor sétáltunk láttam vannak részei ahol elég pici kavicsos a part de ott nem nagyon voltam!MI átmentünk a Valtosra is, egyszer rögtön az erõd tövénél voltunk de ott eelég piszkos volt a víz, másodszor valahol a közepe táján voltunk ott nagyon jó volt, kis kavicsos és tök jól lehet benne jönni menni!
H.apci!
Hát a Valtosi séta nem egyszerû, de biztatlak mert az 5 éves fiam simán megtette az utat többször is. Rengeteg látnivaló van utközben , elnézelõdsz és már ott is vagy!
Különben mi több utat is találtunk a Valtosi részrõl a város felé, de tény a hegy ott van és bizony át kell rajta kelni!
A lépcsõsotr tulajdonképpen egy bazár, úgyhogy nem nehéz elterelni a figyelmedet a " kis emelkedõrõl" !
És, ha hatszor kell megállni? Úgy sem idõre megy az ember, szerintem nyugodtan meg lehet akár 10x is állni.
És annyi, de annyi a látnivaló közben, hogy eltereli a figyelmedet.
Volt, hogy mi is leültünk a kaptatónál. Néztük egy kicsit a Valtost, erõt gyûjtöttünk és folytattuk.
Nem méri senki az idõt. De mondjuk tény, hogy sokaknak ez megeröltetõ lenne, de akkor ott a Pappas, az közel van a városhoz, bár szerintem egy kicsit zajosabb helyen van.
Akkor olyasmi színvonalú lehet, mint nekünk a Sakis. Nem egy lakosztály, de simán el lehet lenni benne. Nálunk is volt minden nap takarítás és egy héten egyszer ágynemût is cseréltek.
A házinéni is nagyon aranyos volt, mindig tõle vettünk isteni finom paradicsomot és paprikát.
Én ezt nézegetem... Az egyik szállást már megtaláltam, de a középsõt nem tudom kiolvasni. Ha megyünk, csak egyénileg... Van már más is, de minden javaslatnak örülök. Szeretek vízközelben, városközelben lenni.
Andras! Trompos! Nem tudnátok bejelölni a fenti térképen a Sakis, illetve a strandra vezetõt utat? Bocsi, hogy ezzel nyaggatlak benneteket!
wéreb!
Most meg fogsz ijedni attól, ahogy bejelölöm, de hidd el, hogy életben nem olyan vészes, mint amilyennek látszik.
Ha a Valtost nézed, van a három vitorlás a képen, meg van egy szörfösnek látszó kis maszat.
A kettõ köztre esõ részen, az út tengerhez esõ részén az a nagy kocka.
Remélem érthetõen írtam le.....
Ja, az utat nem tudom bejölni, mert ezen nem látszik, csak az aszfalt út.
De biztos vagyok benne, hogy meg fogjátok találni a kis ösvényt, arrafele nem is nagyon lehet másfele menni.
sziasztok,
tegnap értünk haza Pargáról. CSodálatosan szép nyaralásunk volt egészen a haza indulásig nem volt semmi gond. kifelé 23 óra alatt kiértünk. Igaz, hogy haza felé is 23 óra volt az út. Csak annyi gond volt, hogy az utazási iroda a busz beosztást megkavarta és négyünket felrakott egy olyan buszra ahol kb. 43 szlovák utazott még. Ez még nem is lett volna gond csak 3-an az utolsó sorba kerültünk, 1 emberke elõttünk 2 sorral ült és a szlovák nénike nem akarta oda engedni mert ö azt mondta, hogy két helyett foglalt a buszra magának. Szerenycsére a sofõr beszélt magyarul és szlovákul is és próbálta meggyõzni a mamikát, hogy ez nem így müködik, a csomagot nem az ülésen kell elhelyezni. Kb. 20 percig tartott míg a mamika elvette a csomagot és leülhettünk végre. mikor mi indultunk haza akkor két busz indult, a másik buszon kb. fele-fele volt a magyar és a szlovák utas de ott a sofõrök nem beszéltek magyarul. De ott is volt gond. Volt olyan utas aki hely jegyet foglalt (és fizetet)de az utazási iroda ezt sem vette figyelembe, ráadásul párokat szét is ültetett. Csak az volt a furcsa, hogy csak a magyar utasokkal szúrtak így ki, a szlovákoknak nem volt semmi gond.
De ezt az "apró" kellemtlenséget eltekintve fantasztikus nyaralásunk volt. nekem már most nagyon hiányzik Parga.
A késõbb utazoknak nagyon jó pihenést kívánok.