Andra! Ismét szeretném megköszönni a részletes infót, a hazautazással kapcsolatban. Jónak tûnik, de a csomagok teljesen szabadon vannak egyébként hagyva, vagy a házi néni figyel rá.
Nagyon szívesen!
A csomagok szabadon vannak hagyva, de hidd el, hogy ott nem lopnak el semmit sem. Az nem Magyarország.
Amúgy is mindig van ott valaki, mi is néha felmentünk kivenni valamit a bõröndbõl, meg vannak, akik a kis nyári konyhában üldögélnek, szóval ne aggódj, nem fog eltünni onnan semmi.
Szia Rózsavirág!
Én még nem kaptam meg a tájékoztatót, de már intézkedik az intézõm. A másik fórumon olvastam máe Leandertõl, hogy õ is megkapta. Gondolom nekem azért nem jött még, mert társirodán keresztül intézem.....
Szia Xuhana! Az információt én küldtem neked. Láttam az elküldendõ boritékokat, mert azok közül vette ki a kisasszony az én nevemre szólot, csak én megelõztem, mert bementem érte. A postába nincs a legnagyobb bizalmam, ezért.
Szombat délelõtt mi is hazaértünk Pargáról. Gondoltam írok egy gyors beszámolót, a képeket majd késõbb feltöltöm, csak pont most kezdek az új munkahelyemen, és mivel 3000 képet csináltam, válogatni kell...
Mi autóval mentünk négyen (2 pár), fiatalok. Az odaút borzalmas volt és peches. Már az 5 óra volt, h Debrecenbõl leérjünk a határig, mert 3-szor is meg kellett állni hatalmas jégesõ miatt. Szerbiában és Macedóniában nem volt semmi baj, sõt Grevenáig még Görögben sem. Utána jött a fekete leves. Ennyiszer még soha nem tévedtünk el, pedig mindannyiunknak jó a tájékozódó képessége, és a térképekhez is jól értünk. De mit számít a térkép, ha semmi nincs kitáblázva a keresztezõdésekben. Még az autópálya sem, vagy ha igen, annyi matrica volt a táblára ragasztva, h alig láttuk mi van rajta. Nagyon ki voltunk akadva, mert nem erre számítottunk, és direkt hamar elindultunk, h elsõként érjünk az apartmanhoz, h választhassunk. 24 óra volt az út! Amikor Pargához értünk, felhívtam Andreát, h merre találjuk a Siren-t. Úgy elküldött a teljesen ellentétetes irányba, h hatalmas forgalomban bolyongtunk, akkor már 23 óra utazás után. Ráadásul közölte Andrea a telefonban, h a 3-as lesz a miénk. Amikor kérdeztem, h miért, csak hadovált össze-vissza, meg olyanokat mondott, h az emeleti szobát már januárban lefoglalták. Nem akartam már mondani neki, h akkor még katalógus sem volt, nem hogy az apartman. Szóval terelt mondvacsinált indokokkal. Már akkor nagyon mérges voltam rá, de úgy voltam vele, h majd cseréltetek.
Nagy nehezen megtaláltuk az apartmant. Amikor bementünk az udvarába, a tulaj fia fogadott, aki nagyon jól beszél angolul. Közölte, h nem ad másik apartmant, mert neki adott az iroda egy szobabeosztást, és neki ahhoz tartania kell magát. Akkor én is a sírás határán álltam, és akkor nagyon megbántam, h befizettem az útra.
Végül ahogy berendezkedtünk, lakályosabb lett, dehát az azért elég dühítõ volt, h 1 igazi ablak volt, amirõl le volt szakadva a szúnyogháló, és hiába unszoltam a tulajékat, nem javították ki. A WC-nek sem volt ablaka, reggelre mindig feljött a csatornaszag, és a hab a tortán, h a konyhába nyílt! A pozitívum az volt, h minden nap jött takarítónõ, aki nagyon aranyos volt, kaptunk 1-szer új ágynemût és törölközõket is, illetve ennek volt a legnagyobb terasza, tele virágokkal. Légkondi nem volt, de a fekvése miatt viszonylag hûvös maradt, ha mindent bezártunk nap közben. A tulaj szerint ez a legcsendesebb, ami igaz is olyan szempontból, h nem járkáltak elõtte mások, mert ez volt a leghátsó lakás, de állítása már legelsõ reggel megdõlt, amikor negyed nyolckor a félablakunk mellett beinditották a medence szivattyúját. Úgy riadtunk fel, h azt se tudtuk hol vagyunk, úgyh a rémes út fáradalmait nem sikerült kipihenni.
Lefényképeztem haza indulás elõtt az 1-es, 2-es apartmant is, meg persze a miénket is, majd felteszem. Ugyan hozzászoktunk a lakáshoz, de utólag az volt a felháborító, h megtudtuk, az 1-es a legnagyobb, és a 3-as a legkisebb. Andrea a legnagyobba betett egy 2-gyerekes szlovák családot, a 2-esbe egy magyar házaspárt (akik amúgy nagyon aranyosak voltak), és minket, 4 felnõttet pakolt a legkisebbe. Éshát persze a katalógus egyáltalán nem reális. Sem a képek, sem a leírás, úgyhogy ha Pesten járok, biztos bemegyek az Aeolus irodába „beszélgetni” velük.
Mi a hajókiránduláson nagyon sokat beszélgettünk Andreával, és egyébként egy nagyon aranyos csajszi, de ehhez a munkához nagyon nem megfelelõ. Szinte semmit nem mondott a kirándulás során a helyekrõl, ahol megállt a hajó. Meg beszéltük, h menni akarunk az Acheronhoz, és nem szólt, h hogyan készüljünk arra a programra. Mi meg elmentünk kajával, törölközõvel, kamerával, papucsban. Nagyon szidtuk, biztos csuklott...
Úgyh most szólok, h aki oda akar menni, és a lehetõ legmesszebb akar besétálni, mivel végig a folyóban kell mászni, NE vigyetek csomagot, fürdõruhában és úszómamuszban menjetek (tudjátok, amit Horvátban is lehet venni a kavicsok miatt), ha pedig visztek fényképezõt vagy kamerát, vigyetek neki olyan dobozt, vagy csomagolást, amibe nem folyik be a víz!!!
De ne ijedjetek meg, voltak jó dolgok is. A hely csodálatos, nagyon hangulatos. A helyiek mind beszélnek angolul vagy németül, és hihetetlenül aranyosak. Az Acheron-t nem szabad kihagyni, életem egyik legnagyobb élménye (de szerintem nem érdemes befizetni a fakultatívat, mert nem visznek be annyira, és nagyon drága is 30-35 euró). Robogóval vagy autóval simán meg lehet járni. Ugyanez érvényes az Ali Pasa várára is. Mi robogóval megnéztük az összes öblöt Sivótáig, nagyon szépek vannak. Nem olyan zsúfoltak, szép tiszták, és mindnek van étterme, parkolója.
A robogót néztük az Argónál, de az 50 köbcentis motorjuk 18 euró, és annál nagyobbat csak akkor adnak, ha van jogosítványotok nagy motorra. Mi a Skorpiótól béreltük végül, ott az 50-es volt 15 euró, de a nagyot is kiadják ( A1-es jogsi nélkül is). Nagyon szimpatikus volt, h az apartmanhoz hozták reggel a megbeszélt idõpontra, és 24 órával késõbb érte is jöttek, nekünk nem kellett szaladgálni miatta. Az egyik útközben meghibásodott, felhívtuk a fickót (ekkor már Ali Pasa vára elõtt voltunk), és odahozott egy másikat! Félig tele tankkal kaptuk õket, és úgy volt a rendszer, hogy ugyanannyival kell visszaadni. Nagyon szimpatikusak voltak!!! Apropó, a rendõrök igazoltatták a barátainkat, mert nem vették fel a bukósisakot. Javaslom, h tegyétek fel!!!
Nekünk Parga strandjai közül a Lichnos tetszett legjobban, autóval 5 perc alatt odaértünk. A másik három is szép, csak szerintem a Kryoneri szemetes a sok túrista miatt. Viszont nagyon megéri vízibiciklivel átmenni a kis szigetre (habár drága, mert 1 órára 10 euró, de 4-en elférnek rajta).
Átmentünk Lefkadára, ott megkerestük a vízesést Nydri mellett. Az is az egyik kedvencünk volt. Habár ott is eltévedtünk, mivel a táblák használhatatlanok, ezen már nem lepõdtünk meg. Utána átmentünk Porto Katzikibe, ami gyönyörû, de sajnos olyan tömegnyomor volt, h ez sokat rontott az élményen. Hazafele Prevezában bementünk a Lidl-be, de legnagyobb meglepetésünkre egyedül a tej volt az, ami a lényegesen olcsóbb volt, mint Pargán a coop-ban.
Paxos-Antipaxosra a Captain Hook-kal mentünk, amit Andrea javasolt nagyon-nagyon. Mérgesek is voltunk rá, mert szinte le se lehetett ülni az elején. De aztán átrendezõdtek az emberek, és jobban el lehetett férni. Akkor hatalmas hullámok voltak, emiatt más útvonalon ment, egy csomóan hánytak , a barlangoknál nem is fürödhettünk, és másfél órával hamarabb vége lett a kirándulásnak, viszont a legénység tök jó fej, és láttunk 5 delfint, 2 még a hajó mellett is elúszott!
Igazából olaszok voltak nagyon sokan, de õk mindenhol, és borzalmasan pofátlanok. Nem zavartatták magukat, h már 10 perce sorban álltunk egy fényképért, még betolakodott vagy 2 család elénk. Legközelebb nem megyek erre a környékre augusztusban. A helyiek szerint az olaszok 90%-a ekkor kap szabit, és elárasztják a környéket.
Szúnyog is nagyon sok volt, és még az elektromos riasztó, meg az a spirál alakú füstölõ sem tántorította el õket.
A velencei vár valami hihetetlen. Annyira igazi, és olyan szépen megmaradt. Érdemes felmenni nappal is, meg naplemente környékén, mert a kilátás csodálatos.
Amin csodálkoztunk, az az volt, h a kaják nem voltak olyan finomak, mint pl. tavaly Sartin. Drágábbak is, meg kisebbek is voltak. És néha keresni is kellett az igazi görög kaját, mert Parga tele van olyan éttermekkel, amik kifejezetten az olasz és angol túristákra vannak berendezkedve, tipikus angol és olasz kajákkal. A legfinobbat a Lichnos Beach legszélsõ éttermében ettük. Mixed Grill tál volt 2 személy számára. Igaz drága volt, 18 euró + 1 euró a kenyér, de hihetetlenül ízletes és nagy adag. A többi nem tudta ezt überelni, habár a többi helyen meg a pincérek kedvessége volt utánozhatatlan.
Ugyan ez a beszámoló elég negatív hangvételû lett, mégis nagyon csodálatos volt, és vissza akarok még menni. Sokszor voltunk dühösek a szállás, Andrea és a táblák miatt, de ha egyszer a mostani tapasztalataimmal vissza jutok, álom lesz a nyaralás. Nagyon félek, h nehezen fogok olyan új úticélt találni Parga után, ami már a képek alapján is ilyen ígéretesnek néz ki. Ez mostmár a viszonyítási pont (talán Paleokastritsa lesz a következõ). Az is biztos, h nem foglalnék szállást elõre. Találkoztunk kint olyan magyarokkal, akik ott kerestek szállást, és a Lichnos partján találtak, légkondisat, majd megszólalt, 10 euró/fõ/éj áron!!! Ez a 10 nap sajnos nem sok mindenre elég ezen a környéken, kétszer ennyi kéne, fõleg, h az iroda elmondásával ellentétben igenis nagy távolságok vannak a szerpentinek miatt.
Ja, azt akartam még írni, h Korfura Igoumenitsából megy komp. A szomszédaink odáig elmentek autóval, azt a parkolóban hagyták, és úgy szálltak fel a kompra. Sajnos csúnyán átvágták õket, mert 40 eurót fizettek az oda útért, mert kiderült, h a jegyadó egy autót is beleszámolt, annak a jegyét viszont oda sem adta nekik. Visszafele TALÁN 13 eurót fizettek. Úgyh ha valaki így tervez korfui kiruccanást, az figyeljen az ilyenekre!
Ha sokat írtam bocsánat! Ha bárkinek van kérdése, pl. a Siren apartmannal kapcsolatban, nyugodtan írjon. A képeket meg feltöltöm, amint tudom.
Jó sokat írtál, de szerintem ennek mindenki csak örül, fõleg a most odakészülõk.
Úgy látom Andrea semmit sem fejlõdött, pedig egész nyár alatt megismerhette volna már Pargat és az ezzel kapcsolatos fontos dolgokat. Teljesen alkalmatlan erre a feladatra.
Örülök, hogy Parga szépsége téged is elvarázsolt.
Nem tudom, hogy mi szerencsések voltunk, vagy jobb a tûrõképességem, de én tényleg semmi rosszat nem tudtam mondani még a szállásra sem, pedig a miénk is nagyon picike szoba volt, a fürdõszobán nálunk se volt ablak, igaz, nem a konyhába nyílt, és nem is egy luxusszálló volt. De ennyi pénzért ne is várjon az ember csodát.
Most már nagyon kíváncsi lennék az elhíresült Sirénes 3-as számú szobára. Úgy látszik a magyarok ezt kapják. Pedig a fotók alapján annyira szépnek tûnt ez a szállás.
Nagyon várjuk a képeket, mert Pargaból sosem elég!!!!!
az a bizonyos 3-as szoba mindenkinek felkeltette az érdeklõdését
Mi is azt az apartmann néztük ki, mert tényleg nagyon szép képek alapján. de le beszéltem a többieket, mert nem akartam földszinti szobába kerülni és mi busszal mentünk.
mióta haza jöttünk a nyaralásból én mindenkinek csak Parga-ról mesélek, annyira nagyon szép hely.
Andreára( idegenvezetõ) visszatérve, jövõre már biztos, hogy nem lesz Pargán, neki egy büntetés, hogy ott kell lennie. Nem is igazán érzi jól magát kint. Biztos, hogy nem könnyû neki, de a látszat kedvért egy kicsit összekaphatná magát.
K.
Andreának büntetés Pargan lenni? Én szívesen lennék a helyében, bár gondolom másabb ott dolgozni, mint nyaralni, de amennyit õ csinál, azt én is megcsinálnám.
Azért gondolom nem reggeltõl estig intézkedik nap, mint nap. Gondolom a turnusváltáskor tényleg nyûgösebb lehet és azért sok kibírhatatlan utas van, azt nem irigylem tõle, de még mindezzel együtt is szívesebben dolgoznék ott, mint itt az irodában.
Nem hiszem, hogy pisztolyt tartottak volna a fejéhez, hogy Parga, vagy ólom. Arról nem is beszélve, hogy így az utazási irodákat is teljesen lejáratja. Nem kell szeretnie, de legalább tegyen úgy mintha érdekelné, vagy csak végezze el a munkáját tisztességgel.
Teljesen igazad van urbia.
A mi turnusunkban is többen voltak, akinek kinyílt a bicska a zsebében az Andrea nevének hallatán. Sokan panaszkodtak rá.
Ez viszont nem jó se az utasnak, se az irodának.