Nagyon csendes. A szállásunk jó volt, a Manosusban kaptunk szobát, ami 20-30 méterre van a tengertõl, de itt nem lehetett igazán jót fürdeni, mert sziklák vannak a tengerben, pár száz méterre viszont nagyon jó partszakasz van. Végig autót béreltünk , így nem volt gond, hogy kicsit távolabb kell menni.
Én arra gondoltam, hogy mennyire lehet könnyen Plakiasból este bejutni Hániába vagy Rethymnoba, hogy mennyire beláthatók a szerpentines utak éjjel, stb?
Szia Rozinante!
Hania elég messze van Plakiastól, Rethimno kicsit közelebb. Plakias elõtt van egy szurdok, az elég kanyargós, a többi nem vészes, teljesen normális út, de a falvak lelassítják a közlekedést, nem autópálya. Rethimno és Hania közt van autópálya. Már nem emlékszem, de szerintem Hania minimum 1,5 óra Plakiastól. Persze mi betartottuk a sebességkorlátokat.
Üdv újra itthon, ebben a pocsék õszi idõjárásban. Gondolom, mikor hazaértetek és megláttad rögtön fordultál volna vissza. Ugye lesznek képeid, persze ehhez elõbb Joxnak haza kell jönnie.
Szeptemberben még mindig nagyon melegek a nappalok, lehet strandolni és napozni is, de az esték és éjszakák már hûvösebbek, ezért jó, ha meleg holmit is viszel magaddal. A télikabátodat azért hagyd itthon.
Szeptemberben még mindig nagyon melegek a nappalok, lehet strandolni és napozni is, de az esték és éjszakák már hûvösebbek, ezért jó, ha meleg holmit is viszel magaddal. A télikabátodat azért hagyd itthon.
Esti kiruccanáshoz tényleg kicsit messze van, akkor lehet hogy többnyire marad Rethymno, de Hániát is szeretném megnézni egyszer este, kivilágítva
Rozinante!
Plakiasban is vannak utazási irodák, õk is szerveznek mindenhová, de egy picit drágábban (a távolság miatt gondolom), mintha mondjuk Iraklionból indulnátok. Bár nem tudom, hogy béreltek autót mind a 2 hétre, vagy hogy mentek, utaztok Krétára ill. Krétán belül?
Rozinante!
Plakiasban is vannak utazási irodák, õk is szerveznek mindenhová, de egy picit drágábban (a távolság miatt gondolom), mintha mondjuk Iraklionból indulnátok. Bár nem tudom, hogy béreltek autót mind a 2 hétre, vagy hogy mentek, utaztok Krétára ill. Krétán belül?
2 hétre béreltünk autót, azzal szeretnénk bejárni Krétát.
Szerintem Hániából vagy Iraklionból indulunk majd.
Gondolom a kocsit ott lehet a kikötõben hagyni egy éjszakára is.
2 hétre béreltünk autót, azzal szeretnénk bejárni Krétát.
Szerintem Hániából vagy Iraklionból indulunk majd.
Gondolom a kocsit ott lehet a kikötõben hagyni egy éjszakára is.
Igen, meg kell nézni mindkét lehetõséget és majd választotok. A kocsi nem gond, persze hogy ott lehet hagyni. Iraklionban is láttam több autót is a kompkikõtõben, kerítéssel körbe van kerítve és biztonsági õr áll a kapuban, tehát õrzött. Az autókon pedig kis cédulákat láttam, bizonyára parkolócédulák lehettek.