Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1366
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Luco
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43978 Üzenet linkje2007-09-06 14:30:01 

szia tryniti!

nagyon örülök, hogy te is a sirénben voltál, így kérdezhetek egy két dolgot tõled is, hogy ne mindig urbiát zaklassam.
mi hétfõn délután indulunk 4 felnõtt és a 2 éves kisfiam.
már a csomagolás izgat, errõl kérdeznék. autóval megyünk, mit érdemes vinni és mit nem.
a törölközö amit adnak az szalonképes? úgy értem kell e vinni a fürdõszoba használathoz, vagy elég csak a strandoláshoz. mi a véleményed?
a konyha mennyire van felszerelve, mi az amit feltétlen vigyünk? (lábas, tésztaszedõ, fakanál, pohár, tányér, evõeszköz?)
napernyõt érdemes itthonról vinni?
a fürdõszobában nincs zuhanyfüggöny amint eddig láttam, adnak valamit amivel fel lehet törölni a kipancsolt vizet?
adnak wc papírt, vagy vinni kell? (úgy tudom ágynemût biztosítanak)
a strandra érdemes vinni fekvõ alkalmatosságot (gyékény, pvc)?
nassolni valót vigyünk, vagy lehet kint is venni ?(chips, ropi, kuki, a gyerek ezeket eszi)
van tv a szobában vagy a konyhában? mit lehet fogni rajta?
most ennyi hirtelen ami eszembe jut.
ha van idõd válaszolj, hétfõ délig még itt leszek
légyszi tedd fel a sirénes képeket legalább ide!
köszi.

# 1367
Koka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44008 Üzenet linkje2007-09-06 20:56:38  Válasz a #43783. hsz-ra Előzmény #43783

Sziasztok.

az a baj, hogy egyik este pont a mellettünk lévõ telefonfüllkébõl telefonált Andrea, magyarul beszélt,.... nem részletezem a beszélgetést.
Parga annyira csodálatos, én is szívesen dolgoznék kint ha lehetõségem lenne rá. Biztos más a munka meg a nyaralás de legalább az utazók elõtt lenne egy kicsit lelkesebb. Lehet, hogy megunta a fakultatív programokat. Én nem tudnám megunni, de én csak magamból indulok ki, annyira tenger és Görögország imádó vagyok... icon_smile.gif

Tunéziába találkoztam egy nagyon kedves, lelkes, szimpatikus idegenvezetõ lánnyal. 6-7 éve él kint és még 2005-ben is olyan lelkesedéssel mesélt nekünk, hogy szinte mindenki csak öt figyelte. Látszott rajta, hogy szereti azt amit csinál.

K.

# 1368
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44022 Üzenet linkje2007-09-06 22:13:27 

Sziasztok!
Teljesen beizgítottatok Pargára engem is olyan sok szépet olvasok itt tõletek. Úgy írtok róla, hogy azt érzem, mintha én is ott lettem volna veletek, már minden lépcsõfokot, kaptatót, ösvényt ismerek, persze csak elméletben:). Pargán vagy a közelben van olyan strand, ami lassan mélyül és homokos?

# 1369
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44027 Üzenet linkje2007-09-06 22:38:16 

sziro írta:
Sziasztok!
Teljesen beizgítottatok Pargára engem is olyan sok szépet olvasok itt tõletek. Úgy írtok róla, hogy azt érzem, mintha én is ott lettem volna veletek, már minden lépcsõfokot, kaptatót, ösvényt ismerek, persze csak elméletben:). Pargán vagy a közelben van olyan strand, ami lassan mélyül és homokos?

Itt valami járvány van, csak én elõbb elkaptam. icon_eek.gif icon_lol.gif Tudom a választ, de nehogy már belebeszéljek... icon_wink.gif

# 1370
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44035 Üzenet linkje2007-09-06 23:25:11 

Szia h.apci!
Igen is tessék belebeszélni! Nehogy már ne mondd meg, ha egyszer tudod!icon_smile.gif Kérlek!

# 1371
Somijudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44049 Üzenet linkje2007-09-07 07:58:34 

Ha elmész Pargára, ez a járvány csak fokozódik, én sem tudom, hogy hogy lehet kigyógyulni belõle!
Talán, ha jövõre ismét elmennék!?

# 1372
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44050 Üzenet linkje2007-09-07 08:05:53  Válasz a #44022. hsz-ra Előzmény #44022

Szia
Talán a Lichnos felel meg ennek a követelménynek a legjobban.Persze én csak a városi strandot, a Valtost és a Lichnost ismerem.De itt a többiek voltak más strandokokn is, pl a Sarakinikón. icon_lol.gif

# 1373
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44062 Üzenet linkje2007-09-07 09:08:44 

sziro írta:
Szia h.apci!
Igen is tessék belebeszélni! Nehogy már ne mondd meg, ha egyszer tudod!icon_smile.gif Kérlek!

Csak azt tudom, amit itt és a neten olvastam; sajnos még nem jártam ott! icon_cry.gif Ez kevés ahhoz, hogy érdemben belebeszéljek... icon_wink.gif

# 1374
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44063 Üzenet linkje2007-09-07 09:18:29  Válasz a #44022. hsz-ra Előzmény #44022

Szia sziro!

Parga mindenkit megfertõz, fõleg, ha elmész oda és a saját szemeddel látod. Az a város egy csoda!!!
Én még mindig bacilusos vagyok, nem tudok kigyógyulni belõle. Jelenleg bármit nézegetek jövõ évi úticélnak, semmi nem tetszik úgy. icon_cry.gif
Ide el kell menni, higgyétek el, hogy nem csalódtok benne!

A kérdésedre. Mi csak a VAltoson fürödtünk, de ott is lassan mélyülõ a víz. Nekünk a városi strand nem nagyon tetszett, a Lichnos meg olyan iszonyú messze volt tõlünk, hogy azt is kihagytuk.
Sajnos sok mindent kihagytunk, ezért lehet vissza kellene menni oda jövõre is??? icon_lol.gif icon_lol.gif

# 1375
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44064 Üzenet linkje2007-09-07 09:19:30 

Szia somijudit!

Csak nem te is kacérkodsz a gondolattal? icon_lol.gif

# 1376
Urbia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
243 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44069 Üzenet linkje2007-09-07 10:01:36  Válasz a #43978. hsz-ra Előzmény #43978

Szia Luco! Amíg Trinity megérkezik a válaszokkal azért próbálok segíteni, mert nemsokára indultok. Nagyon irigyellek.
Szóval törölközõ: kaptok annyit, ahányan mentek, és nekünk minden 3 nap cserélték, tehát csak a strandra kellett, oda viszont ha nem akartok bérelni ágyat és napernyõt, akkor azt vigyetek, ill. valamit amit a törölközõ alá tudtok rakni. Mi 2 napernyõsök voltunk, 1-t a fiúk ahol játszottak a homokba oda szúrtunk le, másik nekünk kellett, mert amikor mi voltunk volt vagy 40 fok. Este 20.40-kor volt a kikötõben 35 fok, amit kellemesnek éreztünk, ahhoz képest ami napközben volt.
Konyha: vágódeszka, konyharuha, normális kés nincs. Pohár, tányér, evõeszköz bõven volt. Sajtreszelõt vittünk (és ott is felejtettük), mosogatószer kell, és a felszereltség nagyon alap. 1 kávémelegítõ, 1 fazék, 1 tésztaszûrõ, 1 serpenyõ és kész ennyi.
Eü papírt minden reggel nézték, amikor kellett hoztak, nem kell vinni, ágynemût pedig 1x cseréltek. Kádkilépõt nem adtak, de kértünk, és azt is cserélték, és minden másnap felmostak.
Tv a nappaliban volt, görög 1-2-3 és 2 mesecsatorna volt fogható.
Nasit vittünk, de kirándulások alkalmával mi Lidl-ben vásároltunk, szerintem a chips, és a pattogatott kukorica nem volt sokkal drágább, de a parton este 1 adag patt.kukorica 1,50 eur volt, hát ott inkább csak sült kukoricát vettünk. Remélem nem hagytam ki semmit, de nyugodtan kérdezz, én is így indultam. Jobb ha az ember tudja mire számítson.

# 1377
Somijudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44106 Üzenet linkje2007-09-07 19:00:28 

Szia Andra!

Kacérkodom!

# 1378
Trinity
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44108 Üzenet linkje2007-09-07 19:36:25  Előzmény #43978

Szia Lucó!

Hát ha négyen mentek + egy baba, akkor remélhetõleg a legnagyobb apartmant fogjátok kapni...szurkolok majd!

Én csak azt tudom írni, ami a miénkben volt. A tulaj fia azt ígérte, h 3 naponta cserélnek törölközõt és ágynemût. Ez a 10 nap alatt csak egyszer történt meg, de nem volt létszükséglet, így nem volt baj. Egy lepedõt adnak takarónak, de voltak hatalmas 2 személyes plédek is a szekrény tetején. A törölközõt mi levittük a strandra, h ráfeküdjünk. Mosdáshoz a sajátjainkat használtuk. De egyébként 1-1 nagyot adnak fejenként (egyszínû fehérek).

Tényleg nincs a fürdõben zuhanyfüggöny, viszont nekünk volt kilépõ. De az mindig olyan vizes volt, h soha nem használtuk. Viszont van természetesen vödör és felmosó. Meg a teraszon van szárító.

A konyhában volt bõven evõeszköz, mély és lapostányér, voltak vizes poharak, bögrék és kávés csészék. Volt vmi kávéfõzõ és teamelegítõ szerûség, de mi azokat nem használtuk. Volt egy nagy lábas, meg hozzá való tészta szûrõ, illetve egy serpenyõ és egy hatalmas fakanál. Az utóbbi kettõt szintén nem használtuk, mert vittem sajátot, és a kintiek nem voltak valami bizalomgerjesztõek. De a többi edény, meg az evõeszközök, tányérok, poharak teljesen rendben vannak.

A csöpögtetõ mûanyag volt, és olyan vastagon volt rászáradva egy ilyen barnás színû vízkõlerakódás, h amikor megláttuk, bevágtuk a szekrény aljába, és ki se vettük többet. Éppen ezért érdemes szerintem jó pár konyharuhát vinni. Én vittem még sajtreszelõt, vágódeszkát, fakanalat, kenyérvágó kést, konzervbontót, papírtörlõt, terítõt. Érdemes vinnetek egy normális, éles kést, mert az nem volt. Ugyanez a helyzet a sószóróval. Egyáltalán nincs mosogatószer, és szivacs se, azt muszály vinni. Szemetes zsák nem kell egyáltalán, mert azt minden nap cserélik a konyhában és a wc-ben is. Nálunk egyáltalán nem volt érkezéskor wc-papír, és késõbb sem hoztak. Szúnyogriasztót mindenképp vigyetek!!!

Mi vittünk egy-egy 2 személyes lepedõt a strandra, plusz ráterítettük a törölközõket. Ilyet mindenképp érdemes vinni szerintem, mert mindenhol kavicsos a strand, a nyugágyakért pedig 7 eurót kell fizetni naponta. Napernyõt mi kint vettünk 6 euróért, de nagyon jó. Azt nem tudom, h érdemes-e kivinni, mert az idõjárástól függ, h használjátok e. Nekünk kellett, mert végig nagyon meleg volt. Nektek meg akkor lehet a baba miatt érdemes. Mi kint vettünk, mert odafele nem fért a kocsiba az itthoni. icon_lol.gif A medence mellett viszont ingyenes a napágy és a napernyõ is.

Ja, ha van, akkor érdemes vinni ilyen "úszó mamuszt", amit Horvátországban tucatjával lehet venni. Igen kellemetlen tud lenni a millió kis apró kavics a talpad alatt... icon_confused.gif Mi csak abban mentünk a vízbe. Meg szerintem az Acherónnak is abban érdemes nekivágni.

Egyébként ha meg akarjátok nézni az Acherónt, akkor szerintem vigyetek vmi olyat, amibe beültetitek a babát, és a nyakatokba akasztjátok, vagy ültessétek a nyakatokba, mert ott végig a tíz fokos vízben kell menni, és van, ahol nyakig ér...de felejthetetlen élmény!!!

A tv nálunk a konyhában volt az ággyal szemben. 6 adó volt rajta, de mivel pont akkor volt a tûz, amikor mi voltunk, csak azt mutatták mind a hat csatornán.

Az biztos, h a boltokban nem láttam kukit. Ropi sem nagyon rémlik (ez nem jelenti, h nincs), de a görögöknek van egy jellegzetes rágcsálni valójuk. Azok is ilyen kis rudak, csak vastagon van rajtuk szezámmag, vagy különbözõ olajos magvak. Ebbõl van sok. Chipsek közül meg arra emlékszek, h Pringles volt, tudod, az a hengeres. Abból egy doboz másfél euró körül volt, bolttól függõen.

Mi egyébként mindig a Piso Kryoneri mellett levõ Coop-ban vásároltunk. Amellet kettõvel balra volt egy pékség, ott vettünk kenyeret.

Még egy apró szösszenet, ami eszembe jutott. Mi a vége elõtt 3 nappal találtunk a strandtól 5 perc sétára egy ingyenes parkolót, ami ráadásul árnyékos is. Azért hasznos, mert az apartman tényleg messze van gyalog a központtól és a strandoktól, meg az elõtte levõ kaptató a leghalálosabb.

Ide még pár napig nem tudok képeket feltenni. De ha privátban megírod nekem az e-mail címedet, akkor elküldöm az apartman képeit, meg elmagyarázom hol találjátok azt a parkolót. Csak ide már megint annyit írtam, h a többiek kiakadnak tõlem... icon_sad.gif

# 1379
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44112 Üzenet linkje2007-09-07 20:29:04  Válasz a #44050. hsz-ra Előzmény #44050

Vio! Andra! h.apci!
Köszönöm a válaszaitokat. Kérlek, írjatok még az élményeitekbõl, olyan jó olvasgatni.

# 1380
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44122 Üzenet linkje2007-09-07 21:37:56 

Hát naphosszat lehetne mesélni Pargáról, tényleg csodálatos egy hely!A képek nem is adják vissza azt a hangulatot amit áraszt magából icon_smile.gif
Anno írtam egy kis élménybeszámolót amit aztán nem publikáltam itt a hellaszon.Itt el tudod olvasni:
http://viorica-negresku.spaces.live.com/

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 91 92 93 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu